TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Famintás kerítések- Összehasonlítás

2024.05.08

Ha hosszú távra tervezünk például kerítés vásárlással, természetes, hogy belegondolunk, hogyan fog az a termék öregedni. Vannak olyan garanciák, amik biztosítanak afelől, hogy pár év múlva még mindig funkcionálni fog. Garantálhatja a gyártó vagy forgalmazó, vagy mi magunk utánajárhatunk a kerítés típusának és megnézhetünk több éves referenciákat. Arról azonban senki nem fog minket biztosítani, hogy amit választunk, az 10-15 év múlva is tetszeni fog nekünk, vagy egyáltalán divatos lesz még.

Ezért sokan egy nagyobb befektetés esetén klasszikus formák választanak, amik sosem mennek ki a divatból. A fa és famintázatú kerítések népszerűsége pont ezért töretlen.

Manapság azonban már nem csak fa, hanem fát imitáló kerítésből is széles a választék.

Szeretnénk a hagyományos típusok és természetes stílus kedvelőinek segítséget adni, milyen kerítések közül választhatnak és melyiknek milyen előnyei és hátrányai vannak.

Ebben az írásunkban a nálunk kapható fa táblás kerítéseket, alumínium és WPC léckerítéseket hasonlítjuk össze.

 

Esztétika:

Mivel a WPC és az alumínium léc számos típusa is azzal az igénnyel készül, hogy hosszú távú, tartós alternatívája legyen a fa léckerítéseknek, nem meglepő, hogy távolról nagyon hasonlítanak és igyekeznek ugyanolyan hangulatot visszaadni, mint a deszkakerítések. A WPC illetve alumínium lécek azonban egy sémára készülnek. A lécek egységesek, ezért rendezettebb és valamivel modernebb megjelenésűek. A valódi fa kerítésekben, azonban mindig van egy kis változatosság, mivel egy természetes anyag, amikben vannak rostok, görcsök, rések, ezért rusztikusabb megjelenésűek, és ez az, amit egyelőre nem fogunk megkapni a WPC vagy alumínium lécektől, és ez az organikusság, amibe a fa kerítések kedvelői beleszeretnek.

Azonban a fa kerítések az idő múlásával veszthetnek szépségükből, ha nem végezzük el a szükséges festést, karbantartást. A WPC illetve alumínium lécek viszont  kevésbé fakulnak, nem vesztenek a tartóságukból, nem korhadnak. Nincs szükség nagyobb karbantartásra, nem kell őket csiszolni, festeni, lakkozni sem, ez tehát azt is jelenti, hogy hosszú távon újszerűek maradnak még gondozás nélkül is.