TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Az alumínium kerítés előnyei

2023.09.21

az alumínium kerítés jó választás lehet lakó vagy kereskedelmi területen is, mert erős, megbízható, kevés gondozást igényel és esztétikus is. Ha ön kerítést keres és a kovácsoltvas vagy a fa kerítésen gondolkodik, önnek biztosan első számú szempont a külalak, viszont e két anyag sok gondozást igényel, ezért olvassa el, miért érdemes alumínium kerítést választania, hátha meggyőzzük.

1, Az alumínium kerítés környezetbarát

Az alumínium nem rozsdásodik és a színe sem fakul, tehát nem kell rendszeresen vegyszerrel kezelni, vagy festeni. Ez azt is jelenti, hogy nincs anyagpazarlás nem csak a különböző kezelő anyagok tekintetében, de a kerítés rozsdás részei sem szükséges cserélni, mivel nem fog korrodálni. Az alumínium ezzel együtt könnyen újrahasznosítható. Ez nem csak abból a szempontból jó hír, ha esetleg cserélni szeretné, hanem arra is nagy az esély, hogy ön olyan kerítést vásárol, ami már eleve újrahasznosított anyagból készült.

2, Tartósság

Az alumíniumról gyakran állítják, hogy nem korrodál. Ez nem teljesen igaz. Az alumínium ugyanis képes reakcióba lépni az oxigénnel, de az alumínium-oxid egyben védőréteget is képez, ami megakadályozza a mélyebb rétegek további korrodálódását. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy nem kell tartanunk a hagyományos rozsdától, ami a vas kerítéseken képződik, ugyanis az a vas-oxid, ami fokozatosan terjed a vas kerítéseken. Ez pedig azt jelenti, hogy az alumínium kerítések rendeltetésszerű használat során hosszabb életűek mint a vas kerítések.

 

3, Egyszerű karbantartás

Az alumínium kerítések a könnyen karbantartható kerítések. A rendszeresen festést igénylő fával ellentétben az alumíniumnak nincs szüksége új védőbevonatra. Az alumínium kerítés gondozásához csak távol kell tartania a törmeléket, például a lehullott gallyakat és leveleket, illetve meg kell óvnunk a fizikai sérülésektől.

 

4, Modern, esztétikus megjelenés

Szerencsére a gyártók már nagyon sok formában gyártanak alumínium léceket, amiket ön saját ízlése szerint szerelhet fel. Nálunk vízszintesen szerelhető léceket vásárolhat, amit a tartó csavarokat eltakaró oszlopba szerelhet, de rengeteg más egyéb megjelenésű alumínium kerítést is találhat. Az alumínium kerítések megidézhetik a kovácsoltvas vagy az acél kerítések megjelenését, viszont a kovácsoltvas kerítéseknél jóval kedvezőbb árúak, ami sok vásárlónak szintén nem utolsó szempont. Ráadásul a kovácsoltvas kerítésekkel ellentétben nem kell aggódnunk a rozsda miatt, így a fenntartási költsége is alacsonyabb.

Ha úgy látja önnek is ideális választás lehet az alumínium kerítés, nézzen szét kínálatunkban, vagy kérjen árajánlatot.