TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Virágok a fa kerítéstáblán

2020.05.07

Biztosan felmerült Önben a kérdés, hogy mi szükséges egy kertben a komfort érzet kialakításához. Véleményem szerint elengedhetetlen a privátszféra, hiszen ki akarna azon idegeskedni, hogy a szomszéd mit lát és hogyan ítéli meg azt. A kertünk az otthonunk része és az otthon feladata részben a biztonságnyújtás. Mégis sokan úgy gondolják, hogy egy teljesen átláthatatlan kerítés bezártság vagy sterilség érzetét áraszthatja.


Azonban erre is van megoldás!
Cégünk igen kedvelt kerítéstáblái a Pilis, Mátra, Bakony és a Somló fatáblák. Ezen táblákat már meglévő kerítésére is rögzítheti, belátásgátlásra tökéletesek és egységes fa deszka táblák képe tárul elénk felszerelés után. A fa már önmagában is egy barátságosabb, melegebb érzetet kelt, de tovább fokozhatjuk a kerítés látványélményét növény tartokkal, illetve felfuttatott növényekkel, mint például a dúsan burjánzó borostyán vagy éppen a fürtökben gazdag szőlő.


Ügyfeleink az alábbi módokat szokták használni, hogy feldobják kerítésüket. A kerítéstábláink a terasz belátásgátlását is szolgálhatják. Ennél a megoldásnál praktikusabb, ha kerítéselemünket virágcserépbe helyezett növényekkel dekoráljuk, melyeket az oszlopok elött helyezünk el. Teraszra sok esetben teszünk ki a jó idő beköszöntével olyan szobanövényeket is, amik a mi éghajlatunkon nem tudnak kint áttelelni. Az évszakok váltakozásával könnyebb csak be illetve ki vinni a növényt, mint újra és újra fel- és  leszerelni. Teraszunk esetében ráadásul nem szívesen nézzük az egyre terjedő fúrás nyomokat, sem az üresen lógó virágtartókat.

Ha azonban maradnánk a kerítésen elhelyezett növényeknél, a jó hír az, hogy ez is     megoldható!
A kerítés lamelláira rakhatunk akasztható virágtartót, melybe könnyebb növényeket   helyezhetünk el, gondolok itt a petúniára, begóniára vagy éppen a futó muskátlira. A   masszívabb fa tábláink, mint a Mecsek, Pilis és Bakony táblák lamellái elég erőssek a kisebb   virágok megtartására, de elsőként mindig csak egy virággal próbálkozzunk. 

 

 


Talán a legelegánsabb megoldás az oszlopokra felcsavarozott fém virágtartó, mely nehezebb, mutatósabb, nagyobb virágzatú  növény is biztonsággal felhelyezhető. 

Mindenképpen a fém virágtartókat ajánlom, mely ellenáll a napsütésnek és az esőnek. A műanyagok a napsugárzás hatására elöregednek és töredeznek, a fa termékek pedig több gondozást igényelnek.

Ha Ön már telepítette kerítését, küldjön nekünk képet róla a besenyei.dalma@keritesrendszerek.hu e-mail címre, hogy megmutathassuk azt másoknak is!


Bán Rebeka