TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS és Falburkoló panel Fém táblás kerítés Fém táblás kerítés kivitelezéssel Alumínium léckerítés Fa kerítés Kiemelt akciós fa termékek Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Legyen virágos a kert! - Fa kerítés virágládával kombinálva

2024.07.12

Legyen virágos a kert! - Fa kerítés virágládával kombinálva

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet, tartja a mondás.

A természet kedvelőinek hoztunk egy inspiráló ötletet, hogyan tehetjük még virágosabbá kertünket vagy teraszunkat, ráadásul helytakarékosan.

Ha kertünkben szükség van leválasztásra, vagy terasz korlátra, de szeretnénk a természetesség híve maradni, félmagas fa kerítéseink tökéletes megoldást nyújtanak.

A legtöbb kertes házban találunk virágokat, zöld növényeket, melyek elhelyezése sokszor problémát okoz, hiszen nagy helyet foglalnak el.

Most egy olyan megoldást mutatunk, amellyel nem kell kompromisszumot kötni: virágos lesz a kert, de a hasznos tér is megmarad az udvarban.

Belső kerítésünket kombinálhatjuk virágládáinkkal a kerítés elemek közé építve, vagy a kerítések tetejére egy párkányt építve díszíthetjük őket cserepes növényeinkkel.

További lehetőség a kerítésre akasztható balkonláda, amely szintén esztétikus megoldás lehet.

 

Egyik félmagas kerítésünk a Szarvas nevet viseli:

Ez a kerítés választható 80 és 100cm-es magasságban. A táblák 180cm szélesek.  

7x7cm-es fa oszlop vagy hegyezett karó, leüthető talpadapter és szerelőfül szükséges a telepítéséhez. A földbe szúrható adapternek köszönhetően nincs szükség betonozásra, könnyen és gyorsan telepíthető a kerítés, ha pedig a későbbiekben nem lesz már rá szükség, könnyedén felszedhető és újra felhasználható marad.

A Szarvas kerítés függőleges lécekből áll, felülete esztétikus, sűrűn barázdált, mely mellett kifejezetten jól mutatnak virágládáink. Szerencsére lehetőség van többféle méret és forma közül választani, így ránk bízott feladat, melyik virágládát választjuk kertünk új díszeként.

 

Másik félmagas kerítésajánlatunk a klasszikus vadászkerítés:

Láttuk már frontkerítésként is, de a legtöbb esetben kertekben, veteményesek köré, sövények elé telepítik.

Itt 3 féle magasság közül választhatunk: 60, 80 és 100cm. A vadászkerítés 250cm széles, telepítéséhez ugyanazok a kiegészítők szükségesek, mint a Szarvas kerítéshez, de itt számolni kell merevítésként felezett rúdfával is.

A vadászkerítés előnye, hogy személyautóban könnyen szállítható, ugyanis harmonika-szerűen összenyomott állapotban tároljuk őket.

A kerítés önmagában is mutatós egy zöld sövény előtt, de, hogy további praktikumot is adjunk neki a leválasztás mellett, a tetejére szereljünk fa deszkákat, és máris kész a virágtartónk.

Reméljük, ezzel a rövid összeállítással sikerült ötleteket adnunk a virágos kert kialakításához, és egyre több helyen lesz tudatos és környezetbarát kertépítés. Egy jól kialakított, zöld udvar lakói lehetnek énekesmadarak, sündisznó családok, akik nem csak jelenlétükkel gazdagítják életterünket, de igen hasznosak is a kártevők irtásában.