Kedves ügyfeleink!

Tájékoztatjuk önöket, hogy üzleteink december 16. és január 9. között téli szünet miatt zárva tartanak. Online rendelés leadása ebben az időszakban is lehetséges, de az ekkor leadott megrendelések feldolgozása csak január 9-én folytatódik.

Ön mit ültet a virágládába?

2020-04-09

Fa virágládáink egész évben népszerű termékek. A legtöbben persze a tavasz beköszöntével vásárolnak belőlük, hiszen akár februárban vagy márciusban telepítve, már itt virágozhatnak a korán nyíló tulipánok, nárciszok. Ősszel pedig újabb virágokat ültethetünk beléjük.
Nem is mindig gondolunk bele, hogy sokkal sokszínűbb termékről van szó.

Egy budapesti család nem elégedett meg azzal, hogy előkertjüket dobják fel egy mutatós növénnyel.

A virágláda ugyanis tökéletes zöldségek termesztésére. Azon kívül, hogy a gyomnövényekkel is kevesebb gondunk lesz, a szüretelést is megkönnyíti, hogy nem a bokánkig hajolva szedjük a borsót és sárgarépát.

Haszonnövényekre a legtöbben persze akkor gondolnak, ha nagyobb kertünk van. A fővárosban rendszerint megelégszünk a konyhaablakban megmaradó bazsalikommal, chilivel, korianderrel.

Ennek a kertnek a tulajdonosainak, azonban kis kertjük ellenére is saját salátájuk lesz.

Szintén kreatívan használta virágládáinkat egy budapesti irodaház. Azonkívül, hogy természetesen növényeknek szánták ők is, egy másik problémájukra is megoldást nyújtott.
Az épület tetőteraszára helyezték el őket.

Itt más módon nem is tudtak volna növényeket tartani, viszont egészen a korláthoz elhelyezve átvette annak funkcióját is. Terebélyesedő örökzöldeket ültettek beléjük, így későbbiekben valószínűleg egyáltalán nem lehet majd fellátni az utcáról a friss levegőt szívó munkatársakra, vagy a hétvégi csapatépítő sütögetésre.
Eredetileg az épület teljesen átlátható üvegkorláttal épült, ami túl sterilnek hatott. A zöld növénysor biztonságérzetet és egy rejtett kert látszatát adja az ott tartózkodóknak. A város nyüzsgését kizárva, sokkal alkalmasabb a relaxációra.

Amióta pedig elkészült a terasz, sokkal többen töltik itt a szünetet és a annak ellenére, hogy a virágláda sor kisebbítette az erkélyt, sokkal inkább kihasználják a teret a kollégák, akár a szélekig elmerészkedve.

Ajánlott termékek