TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Ön mit ültet a virágládába?

2020.04.09

Fa virágládáink egész évben népszerű termékek. A legtöbben persze a tavasz beköszöntével vásárolnak belőlük, az ültetési szezon kezdetén. De szintén népszerű az ösz, amikor is elültethetjük a koráb nyíló tulipánokat, nárciszokat. 
Nem is mindig gondolunk bele, hogy sokkal sokszínűbb termékről van szó.

Egy budapesti család nem elégedett meg azzal, hogy előkertjüket dobják fel egy mutatós növénnyel.

A virágláda ugyanis tökéletes zöldségek termesztésére. Azon kívül, hogy a gyomnövényekkel is kevesebb gondunk lesz, a szüretelést is megkönnyíti, hogy nem a bokánkig hajolva szedjük a borsót és sárgarépát.

Haszonnövényekre a legtöbben persze akkor gondolnak, ha nagyobb kertünk van. A fővárosban rendszerint megelégszünk a konyhaablakban megmaradó bazsalikommal, chilivel, korianderrel.

Ennek a kertnek a tulajdonosainak, azonban kis kertjük ellenére is saját salátájuk lesz.

Szintén kreatívan használta virágládáinkat egy budapesti irodaház. Azonkívül, hogy természetesen növényeknek szánták ők is, egy másik problémájukra is megoldást nyújtott.
Az épület tetőteraszára helyezték el őket.

Itt más módon nem is tudtak volna növényeket tartani, viszont egészen a korláthoz elhelyezve átvette annak funkcióját is. Terebélyesedő örökzöldeket ültettek beléjük, így későbbiekben valószínűleg egyáltalán nem lehet majd fellátni az utcáról a friss levegőt szívó munkatársakra, vagy a hétvégi csapatépítő sütögetésre.
Eredetileg az épület teljesen átlátható üvegkorláttal épült, ami túl sterilnek hatott. A zöld növénysor biztonságérzetet és egy rejtett kert látszatát adja az ott tartózkodóknak. A város nyüzsgését kizárva, sokkal alkalmasabb a relaxációra.

Amióta pedig elkészült a terasz, sokkal többen töltik itt a szünetet és a annak ellenére, hogy a virágláda sor kisebbítette az erkélyt, sokkal inkább kihasználják a teret a kollégák, akár a szélekig elmerészkedve.