TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Miért építsen fa teraszt?

2022.04.08

Ugye milyen jó lenne, ha több hely lenne az otthonában, ahol például a vendégeit tudja fogadni? Szabadtéren. Nem a tévé előtt ülni, hanem hallgatni a madarak csicsergését, és egymást. Ahol a napsütést és egymás társaságát élvezhetjük.
Biztosan sejti már Ön is, hogy a megoldás a terasz. (Persze tudjuk, hogy ez nem mindenkinek megoldás, most azoknak fogunk a terasz mellett érvelni, akiknek van hozzá elegendő helyük.)

1, Bővítse lakóterét

A leggyakoribb ok, amiért érdemes teraszt építeni, az a lakótér kibővítése. Egy nagy nappalis ház építése nem mindig kifizetődő. Télen azt is fűteni, nyáron hűteni kell, és sokszor nem használjuk ki, csak egy-egy alkalommal. A terasz építésével ki tudjuk bővíteni lakóterünket úgy, hogy az sokkal kevesebb költséggel járjon, mint egy plusz szoba hozzáépítése a házhoz. Ráadásul olyan elemekkel bővíthetjük, amiket beltéren nem tudunk használni, például grillező. Sajnos télen valószínűleg nem fogjuk kihasználni, de amikor beköszönt a jó idő, ami az év nagy részében kitart, kinti bútorokkal szabályos nappalit tudunk berendezni. Ültessünk fát akár a terasz közepére, hogy a forró nyári napokon kellemes árnyékot adjon.

2, A fa terasz szépsége

Mivel a fa egy természetes anyag, a szépsége is természetes. Beleolvad a környezetbe ellentétben a szintetikus anyagokkal. 
Számos faanyag közül választhatunk, amit a saját igényünk szerint lazúrozhatunk vagy festhetünk.
És nyugodtan bevallhatjuk: sokan vagyunk, aki nem szeretnek füvet nyírni. Arról nem is beszélve, ha a szép zöld gyep kiég, vagy egyéb problémái akadnak, sok időt energiát igényelhet a gondozásuk. Egy szép terasszal ez a probléma kikerülhető. Őszi fahulláskor gyakrabban kell leseperni, de talán ez még nem olyan nagy baj. Viszont nem fog elgazosodni, kiégni, télen is szép.
Ráadásul míg a gyepre elhelyezett kerti székek belesüppedhetnek a földbe, addig a teraszon kényelmesen ülhetünk, és a padló sem lesz göröngyös és egyenetlen.

3. Könnyen karbantartható

Bár a fából készült teraszok egy kis karbantartást igényelnek, nehogy idővel elszíneződjenek, gondozásuk meglepően egyszerű. A beépítés előtt az anyagot kezeljük, hogy szerkezetileg szilárd maradjon. A szennyeződések és szennyeződések felhalmozódásának elkerülése érdekében javasoljuk, hogy évente legalább egyszer mossa le a felületet. Az is jó ötlet, hogy a burkolatot néhány évente újrafestjük vagy fényezzük, hogy a fa frissen nézzen ki.
Ha a fán más foltok jelennek meg, más speciális kezelések is használhatók az anyag helyreállítására. Használjon penész elenni felületkezelőket, savas alapú termékeket oxidációs és egyéb foltok eltávolítására. Ha rothadás vagy termeszek jeleit észleli, hívjon szakembert vizsgálatra. A megfelelő fával és felületkezeléssel azonban ezek a kihívások nagyon valószínűtlenek. Egy éves tisztítás és időnkénti újrafestés elegendő ahhoz, hogy a terasz kiváló állapotban maradjon.

4, Egészségünk szolgálatában

A fa terasz az egészségét is javíthatja. Bizonyított tény, hogy a szabadban töltött több idő számos egészségügyi előnnyel jár, beleértve az alacsonyabb stresszszintet és a megemelkedett D-vitaminszintet. Ha Pedig ezt az időt a teraszon a szeretteivel tölti az feltölti önt pozitivással. Hovatovább a kerti sütögetés során számos egészséges ételt elkészíthetünk. Friss zöldégeket grillezhetünk, A szabadban sült hús zsírja elfolyik, amik valljuk be sokkal jobbak, mint a mikrózott gyorsételek.

5, Otthona értékének növelése

Ha tervezi otthona eladását, vagy elképzelhetőnek tartja a jövőben az eladást, a terasz építése mindenképpen jó döntés, mivel növeli otthona értékét.
Ahogy mi látjuk benne a lehetőségeket és a pozitívumokat, amiket korábban részleteztünk, úgy a vevő is nagy valószínűséggel látni fogja. Ezáltal vonzóbbá teheti vele ingatlanát.
Ha befektet egy fa teraszba, más módon is pénzt takaríthat meg. Például csökkenti az udvar karbantartásához szükséges időt vagy pénzt, mivel csökkenti a gyep gondozásával járó időt és pénzt.

Kövesse Instagram profilunkat, ahol korábban arról is írtunk, hogyan lehet egyszerűen raklapból teraszt építeni.

A faanyagra van szüksége a terasz építésére, keresse bátran Besenyei Dalma kolléganőnket: besenyei.dalma@keritesrendszerek.hu, +36/70-330-0981