TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Korlátajánló

2022.03.04

Korlátajánló

Célunk, hogy olyan termékeket forgalmazzunk, amik sokoldalúak, és minél több ügyfelünk számára minél több igényre megfelelők legyenek. Mivel a korlát valójában egy alacsony kerítés, most sorra vesszük, milyen termékeink közül választhat az, aki nem kerítést, hanem korlátot keres.

A korlát magassága a szabvány szerint 1100mm. Ennél magasabb korlát építhető, alacsonyabb ergonómia és biztonsági okokból nem ajánlott. Ezért olyan termékeket fogunk ajánlani, amikből ez a magasság megépíthető.

 

Vadász kerítés


 

A Vadász kerítés, mint a legtöbb termékünk, könnyen telepíthető. Ráadásul a vadász kerítés könnyen szállítható, és mivel harmonika szerűén széthúzható, így szélessége és magassága is bizonyos mértékig állítható. Magassága alapesetben 100 cm, mely ideális erkély korlátként, mivel a lábréssel és a könyöklőfával együtt eléri a 110 cm-t. A telepítéshez szükséges felezett rúdfa is. A termék nem rendelkezik kerettel, ezért érdemes rúdfával keretezni, hogy kényelmesen bele lehessen kapaszkodni.

Termék: vadász kerítés

 

 

 

Apácarácsok

A 90 centiméter széles apácarácsaink, elfordítva vágás nélkül telepíthető korlátként, ha építünk hozzá kapaszkodó fát, illetve hagyunk lábrést. Azonban a 180 cm magas táblát is könnyen vághatjuk a kívánt magasságra.

 Hasonló kinézettel rendelkeznek, mint a vadász kerítés. Az egymást keresztező lécek átlátást biztosítanak, így nem árnyékolnak jelentősen, ami kifejezetten pozitív tulajdonság, ha továbbra is világos teraszt erkélyt szeretnénk.

Termék: Zemplén apácarács, Medves apácarács

 

 

 

 

Korlátok rúdfából

 

Ha rúdfa korlátot szeretnénk kicsit többet kell szerelnünk, de teljesen magunk igényeire szabhatjuk. A rúdfák szerelhetők fém zárszelvény oszlopra is, de legideálisabb a rúdfa és fa oszlopokra szerelt rönkök.

A faanyagot legegyszerűbb csavarral felrögzíteni.

Fontos, hogy minden fa termék esetében gondoskodjunk az időjárásálló kezeléséről, hogy hosszú évekig biztonságos maradjon.

Termékek: Rúdfa, fa oszlop

 

Fém korlát sík rácsból

 

Nagyon sok helyen látható fa és fém korlátok kombinációját is. Talán a legszebb a fa keretbe foglalt fém rácsok. Ha nincs speciális igényünk elegendő ezeket a korlátokat egyszerű sík rácsból építeni. Mivel ezek a rácsok a gabion falakat is megtartják, biztosak lehetünk benne, hogy elér erős és tartós korlátként is.

 

 

Termékek: Sík rács, fa oszlop

 

Korlátok fém táblából

Természetesen fém tábláinkat is lehet korlátként használni.

Ha korlátot szeretnénk 3D rácsból a Krypton 1030mm és 830 mm magas tábla lehet jó választás. Az 1030 mm-es tábla esetében minimális fej és lábrést kell kialakítanunk (max.70mm). A 830mm -es tábla 150 mm lábrés és 120 mm fejréssel és kapaszkodó rúddal funkcionál.

Korlát oszlop lehet dübelezett talpas oszlop: 1100mm magas (zöld, antracit, horganyzott), esetleg lejtős részhez 1300mm magasságban. Ha a terasz szélére kerül a korlát zártszelvény oszlop akkor a 2400 mm, 2600 mm vagy 3000 mm hosszú oszlopot kettévágva 2db 1200, 1300 vagy 1500 mm-es oszlophoz jutunk. Ezen oszlopokat C000793 zártszelvény falra lefogó elemmel tudjuk a terasz széléhez dübelekkel rögzíteni. Ez a megoldás azért jobb a dübelezett oszlopnál, mert az oldalról rögzített oszlophoz fúrt lyukakban nem tud megállni az esővíz, és így nem okoz a szerkezetben nem várt károkat.

 

 

 

Termékek: Krypton3D50, Krypton2D50, Talpas oszlop, Zártszelvény oszlop, Zártszelvény falra lefogó elem

 

 

 

 

Korlátok fém oszlopokból

Ha van kedvünk és lehetőségünk zártszelvények vágására, és több affinitásunk a szerelésre, akkor egyedi igényeinkre szabott korlátokat is tudunk készíteni fém oszlopokból.

 

 

 

 

 

Erkély és lépcsőkorlátokhoz szükségünk van két oszlopra, mely lehet dübelezett vagy zártszelvény oszlop. Ezekre kerül fel egy „C000038 korláttartó konzol”. Erre a konzolra fogatjuk önmetsző csavarral fém zártszelvény (40x60mm) vagy cső (átm. 38 mm kerek oszlop) kapaszkodót, de lehet rúdfa és profilozott fa kapaszkodó is.

 

 

A zártszelvény rúd korlátnál a korlát oszlopokra kapaszkodó vagy oldaltartó rögzítéséhez használjunk 90 fokos rögzítéshez „C000782 Sarok rögzítő elem 35x35x3mm galvanizált terméket” illetve szögben történő csatlakozáshoz „C002478 Toldóelem ferde véggel 125x40x3 mm horganyzott”. Ezekhez önmetsző csavar is szükséges. 

TermékekTalpas oszlopZártszelvény oszlop, Sarok rögzítő elem