TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Javítás vagy csere?

2022.04.29

Ha kinéz az udvarára és egy sérült, megereszkedett, kopott kerítést lát, akkor ez a cikk önnek szól. Mikor elegendő a javítás, és mellyek azok az esetek, amikor szükséges a teljes kerítés cseréje? Mert azt nyilván mondanunk sem kell, hogy sem anyagi szempontból mind az elvégzendő feladat nagyságát tekintve ez egyáltalán nem mindegy. Összegyűjtöttük azokat a tudnivalókat, amik segítenek ezt egyértelműen eldönteni.

Fa kerítés

Mikor kell javítani? A fának megvan a maga szépsége, de sajnos az időjárásra sokkal érzékenyebb, mint például a fém vagy kőkerítések. A fa a napfény hatására beszürkülhet, a nedvesség és szárasság hatására megvetemedhet, eldeformálódhat Ha vannak olyan kis területek, amelyeken kopás, rés látható, akkor azokat fatöltőanyaggal vagy gitttel lehet kezelni. A színbeli elváltozásokat egyszerűen festéssel vagy lazúrozással is kezelhetjük, amelyek ráadásul, ha jól választunk, védik a kerítést a nedvességtől is.

A fa kerítésben az egyes deszkák vagy szakaszok is cserélhetők.

Mikor kell cserélni?: Ha a panelek több mint 20 százaléka érintett, akkor érdemesebb lecserélni a kerítést. Továbbá, ha úgy találja, hogy szezonról-szezonra javítási problémákkal kell foglalkoznia, fontolja meg egy teljesen új kerítést.

WPC kerítés

Mikor kell javítani: A wpc kerítés beszerzési ára általában drágább, de ez az a kerítés, amely az egyik legkevesebb gondozást, javítást igényli. A fő probléma, amire figyelni kell, a repedés. Ha ez kis részben történik, akkor egyszerűen cseréljük ki az a deszkát, vagy elemet.

Mikor kell cserélni: Ha a kerítésoszlopok jelentik a problémát, akkor egy új kerítés a megoldás. A kerítésoszlopot nagyon nehéz cserélni, szinte lehetetlen, mivel az egész kerítés megbontásával jár. Ha az oszlopok megsérülnek, akkor a kerítés valószínűleg élettartama végén jár, és ki kell cserélni.

Fém kerítés

Mikor kell javítani: A fém kerítésekkel kapcsolatos fő problémák a meghajlott oszlopok és kerítéselemek. Kivehetők és kicserélhetők, de ehhez általában profi segítségre van szükség. A javításokat és cserét legfőképp a vásárláskor előzhetjük meg. Igyekezzünk minőségi kerítést választani, amely felületkezelése biztosít minket arról, hogy a termék nem fog rozsdásodni.

Mikor kell cserélni: Ennél a terméknél is fő szempont a sérülés kiterjedésének nagysága. De vegyük figyelembe a biztonsági és adatvédelmi igényeket is. Lehet, hogy az ön életstílusa már eltér attól, amikor a telepítés megtörtént. Általában ez  a legfőbb ok, amiért indokolt a fém kerítés fejlesztése vagy cseréje.

 

Kapcsolódó írások:

3 JEL, HOGY FA KERÍTÉSED MEGSÉRÜLT A TÉL FOLYAMÁN

ÓVJA MEG KERÍTÉSÉT!

5 JEL, HOGY FÉM KERÍTÉSÉT KI KELL CSERÉLNI

 

Akár javítás, akár csere, ránk számíthat! Vegye fel a kapcsolatot értékestő kollégáink bármelyikével, hogy megtalálja az ön számára legideálisabb megoldást.

Ügyfélszolgálat