TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Hogyan hasznosítsuk az egyszerű rúdfát és hegyezett karót a kertben? Tippek játszótérre, korlátra és kerítésre

2017.11.07

 

 A tavasz érkeztével minden kerttulajdonos aktív munkába kezd, hogy megvalósítsa a télen szövögetett álmait. De hogyan tudunk mutatós, mégis gazdaságos kerti megoldásokat készíteni saját kezűleg? A köztereken is gyakran használatos rönkfa, vagy rúdfa akár saját kertünkben is felhasználható.

Játszótér
A készre gyártott termékekkel ellentétben a házi készítésű játszótér mutatósabb és tartósabb, nem beszélve az egyedi méretekről és gazdaságosságáról.
A homokozót érdemes geotextillel kibélelni. A rönköket méretre szabjuk, a végeket rögzítjük. Két oldalára pedig egy-egy deszkát csavarozunk, hogy a gyerekek kényelmesen, ülve dolgozhassanak.  A dombosabb kertekben, vagy csúszda mellett kitűnő lépcső készíthető a feldarabolt rúdfából.   

      

Korlát és facsemete-támasz

Ha csak esztétikai telekhatárolásra van szükségünk, a rúdfát felhasználhatjuk korlátként is. Facsemetéink védelmében érdemes óvintézkedéseket tenni. A hegyezett karó könnyen leüthető és  az első évekre kitűnő támasztékot nyújt kis fáinknak.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hegyezett rúdfa kerítés

A hegyezett végek és a tetszetős masszív, tömör szerkezet biztonságos védelmet ad a betolakodókkal és a kíváncsiskodókkal szemben. Megépítése lehetséges fém és fa vázszerkezetre egyaránt sőt még kapu is kialakítható belőle. A megépített vázszerkezetre, amelynek tartó oszlopait bebetonoztuk, a hegyezett rúdfákat egymás mellé kapupánt csavarral rögzítjük.

Skandináv típusú rúdfa kerítés

A természetközeli skandináv típusú rúdfa kerítés kiválóan alkalmas erős oldal-, utcafronti és sorházak kertjét elválasztó kerítések, valamint karámok és a kertben kialakítandó intimitást igénylő területek kialakítására. Gátolja a belátást és tompítja a kívülről érkező zajhatást is.

A rönköket rögzíthetjük fém és fa oszlopokra is, de az igazi hangulatát fa oszlopokon éri el. Telepítésénél ügyelni kell arra, hogy a fa oszlop földfelszín alá kerülő része valamilyen víztaszító anyaggal le legyen kezelve. Ha a tartó oszlopokat egymástól megfelelő távolságban elhelyeztük, hozzákezhetünk a rúdfák felszereléséhez alulról kezdve és felfelé haladva.