Dupla drótháló kerítés kontra díszkerítés

2021-08-06
Cimke:

A klasszikus dupla dróthálóból készült, vagy másnéven 2D kerítés és a dekoratív kerítés nagyjából hasonlóak. A két fémkerítés rendkívül népszerű, olcsó és szinte bármilyen ház- és kerti stílushoz kombinálható. De miben különbözik a két kerítés? És Önnek melyik ajánlott? 

 

Dupla drótháló kerítés kontra dekoratív kerítés

Egy dolog vitathatatlan: a dupla dróthálóból készült kerítések és a díszkerítések az európai piacon a „bestsellerek” közé tartoznak. Ennek fő oka az alacsony ár, az egyszerű összeszerelés és a nagy tartósság. Röviden, mindkét fémkerítést „sokoldalúnak” tekinthető a kerítések között, és nem csak azért, mert szinte minden házhoz és kerti stílushoz illeszkednek.

De mi különbözteti meg a kettős dróthálóból készült kerítést és a díszkerítést? A fő különbség a két kerítés között a kialakításban van. Míg a dupla pálcás kerítés jól ismert rácsháló szerkezetű, a dekoratív kerítést például gyémánt alakú kialakítás jellemzi. Az első fontos különbség tehát nyilvánvaló: ha egy kicsi extrát szeretne a formában, válassza a díszkerítést.

 

 

 

Miért lehet előnyösebb a dupla dróthálóból készült kerítés?

Jelenleg Németország kertjeiben megfigyelhető az a tendencia, hogy kettős dróthálóból készült kerítésüket belátásgátló csíkokkal díszítik. Ezeket az rácsokba fűzik, ami vonzó mintát eredményez. Ily módon a rácsszerű kerítés teljesen belátásmentessé tehetők.

Az ilyen Ecoflex csíkok használata dekor kerítéseken, például gyémánt alakú minták esetén, nem kivitelezhető, illetve csak részben, azokon a részeken, ahol nincs minta a rácsban. Ennek megfelelően, ha gondolkozik ilyesfajta belátásgátló telepítésén, válasszon szimpla 2D táblákat. Az belátásgátló csíkok több színben és mintában választhatók, ezért, ha mindenképpen magas esztétikájú kerítést szeretne, biztosan talál az Ön ízlésének megfelelő megoldást, annak ellenére is, hogy nem dekorkerítést vásárolt.

Műszaki jellemzők.

A két kerítés között van még pár eltérés, ami fontos lehet Önnek, ezért, hoyg könnyebb legyen a választás ezeket is részletessük.

Mindkét tábla szélessége 2500 mm, mely sztenderd méret, így könynen kombinálhatók más kerítésekkel, iletve könnyen telepithetők, mivel kompatibilisek a kiegészítőkkel. Magasságuk azonban változó. A 2D Krypton kerítés hat féle magasságban érhető el. Az 1010 mm magasságtól a 2030 mm-ig. Krypton Caro és Kör díszkerítések viszont csak 1410 és 1610 mm magasságúak. Ezek a két méret azért praktikus, mert egyrészről kerítésbe építhető betétként, vagy egy normál frontkerítés magasságban telepíthetők betonalappal.

A Krypton 2D kerítés antracit, horganyzott, zöld színben érhető el, viszont a Krypton díszkerítések csak antracit színben

Tartósságban és erőben nincs különbség a kettő között. Mindkét tábla rendkívül stabil, amit a huzalvastagságnak köszönhetnek. Ezek vastagság: 6-5-6 mm

 

Dupla dróthálós 2D kerítést vagy díszkerítést szeretne vásárolni? Vegye fel kapcsolatot Sallai Edina kollégánkkal.

Komplett kerítésrendszerek tervezését vállaljuk. Minden szükséges kiegészítőt megkaphat tőlük, ami szükséges a kerítést telepítésééhez, kedvezményes áron. Kérjen árajánlatot.

sallai.edina@keritesrendszerek.hu

+36/20-359-17-89