TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Bérlőként milyen kerítéseket vegyek fontolóra

2023.02.03

 

A kerítés többet jelent mint a telkünk körülhatárolása. Növelik a biztonságunkat, vagy a ház vonzerejét, megvédi a gyerekeinket és háziállatainkat. Ha ön olyan lakó, aki csak bérel egy otthont vagy üzletet, ami nincs körül határolva, még akkor is vegye fontolóra a kerítés vásárlást, vagy bérlést, ha biztosan tudja, hogy nem fog hosszú évtizedekig itt tartózkodni.

Először is fontos szempont, hogy lakóingatlanról, vagy üzletről van-e szó. Míg lakás esetében, bár növeli a biztonságérzetünket, összeségében a tulajdonosnak teszünk a legnagyobb hasznot azzal, ha kerítést telepítünk. Üzlet esetében azonban felfoghatjuk egy hosszútávó befektetésként, mert egy jól megválasztott típus akár a szolgáltatások körét is bővítheti (pl. biztonságos gyerekbarát udvar vagy a városi zajtól megkímélt éttermi terasz)

Azonban a megfelelő méret, stílus és anyag kiválasztása sokszor nem könnyű, ezért ebben a rövid írásban adunk pár hasznos információt, ami megkönnyíti a választást.

 

Az ingatlan típusa

Lakóingatlan esetében viszonylag könnyebb dolgunk van, ha egylakásos házat bérlünk, mivel ekkor csak a tulajdonossal kell egyeztetnünk. Ne felejtsük azonban, hogy a településnek lehetnek bizonyos előírásai, amiket be kell tartanunk. Ezek kiterjedhetnek a formára, anyagra és magasságra is. Ennek mindenképpen járjunk utána, ha fejlesztésen törjük a fejünket. Többlakásos ingatlanként már nehezebb a dolgunk, de annyiban előnyt élvezünk, hogy a költségek is megoszlanak. Általában a közös költség fedezi az ilyen jellegű beruházásokat, de ha hitel a megoldás, elköltözésünk után az új lakó fogja fizetni, tehát felfoghatjuk úgy, hogy a kerítést is béreltük erre az időszakra. Ezzel együtt pedig a biztonságunkat vásároltuk meg.

A többlakásos ingatlanokat is elsősorban azért kerítik körbe, hogy megakadályozzák az illetéktelen behatolásokat. Érdemes azonban megfontolni a közös játszótér, medencék, kocsifeljárók elkerítését is, hogy megvédjék a kisebbeket a balesetektől. Ezen funkciók kijelölik milyen típusra van szükség. Funkciókról már korábban írtunk. Ezekről itt olvashat többet.

A MEDENCEKERÍTÉS ELŐNYEI

MIRE FIGYELJÜNK A KERÍTÉS ÉPÍTÉSÉNÉL, HA KUTYA VAN A HÁZNÁL?

GYERMEKBIZTOS KERÍTÉS: A LEGJOBB TIPPEK ÉS TRÜKKÖK

 

Ideiglenes bérlő, ideiglenes kerítés

Azt lehet mondani, hogy ha már legalább 1,5- 2 éve bérlünk egy ingatlan, akkor anyagilag is megéri kerítésben gondolkodni. Sokan azonban úgy gondolják, hogy egyik típus, vagy semmilyen árú kerítés nem éri meg neki, ha aztán ott kell hagynia. Ez teljesen érthető. Ha nem tudunk megegyezni a tulajdonossal, hogy ezt a befektetés, vagy ennek egy bizonyos százalékát számítsa fel, még mindig gondolkodhatunk ideiglenes kerítésben.

Mobilkerítésekből már számtalan félét találunk. Legtöbbször persze építkezéseken vagy rendezvényeken találkozunk vele. Az esetek nagy részében ezek nem túl dekoratívak. Azonban ha választunk hozzá belátásgátló hálót, nem csak a külalakon javítunk, de teszünk a biztonságunkért is, mivel az átláthatatlan kerítés biztosítja magánéletünk nyugalmát és a betörőknek sem annyira vonzó, ha nem látják mi vár rájuk.

Nálunk is bérelhet kerítést. Kínálatunkat ezen az oldalon találja: https://mobilkerites.hu/

Ha azonban a kerítést elsősorban gyerekek és háziállatok miatt tartja fontosnak, nem biztos, hogy az egész telek körbekerítése szükséges. Kutyák esetében telepíthetünk kutyakennelt. (Nézze meg hogyan építettünk kutyakennelt, ebben a videóban.) Általában ezek betonozott kennelek, de földbe szúrható kerítésoszloppal, akár ideiglenes kifutót is építhetünk.

Gyermekek számára is építhetünk ideiglenes kerítés félmagas fa táblából, amit felhasználhatunk esetleg egy gyerekzsúron is, akár másik területen.

Hogy hogyan építhet ilyen kerítést, azt ebből a cikkből megtudhatja: MOBIL FÉLMAGAS KERÍTÉS KERTI PARTIKRA

Sőt akár 180 cm magas mobil elhatároló táblát is készíthetünk. Hogy hogyan? Innen megtudhatja: MOBIL ELHATÁROLÁS FATÁBLÁVAL- FA PARAVÁN KERÍTÉS PILIS TÁBLÁBÓL

 

Dróthálós kerítések

Ha a mobilkerítés nem nyerte el tetszését, akkor rövid távra a legolcsóbb kerítések közül érdemes választani. A tekercses kerítések nem csak azért megfelelőek meg folyóméterben a legolcsóbbak, hanem mert könnyen telepíthetők. Nem valószínű, hogy költözéskor leszereljük és magunkkal visszük, de abban biztosak lehetünk, hogy még ha hosszabb évekig maradunk is, a mai modern tekercses kerítések ki fognak tartani, mivel rugalmassága miatt, kibírja a nagyobb nyomást is, nem törik, jól bírja a nedvességet.

 

Sok embernek azonban nem tetszik a megjelenés, úgy érzik, hogy inkább funkcionálisak, mint szépek. De  vannak már ezekből a típusokból is  szebb kialakításúak, ráadásul kerítéstakaró hálóval, vagy kerítésbe fűzhető szalagokkal, nem csak az esztétikáján javíthatunk, hanem a magánéletünk biztonságához szükséges belátásgátlást is biztosíthatjuk.

A drótháló nem igényel sok karbantartást, és elég nehéz tönkretenni. Rozsdásodhat, hacsak nincs bevonva vinillal, de a modernebb fajták rozsdagátló elemeket is tartalmaznak. Mivel többnyire ellenáll az elemeknek, és nem igényel festést, a drótkerítés népszerű választás azoknak a bérlőknek, akik nem akarnak sokat fizetni a karbantartásért.

A mi ajánlatunk az Eurofence Strong és Eurofence Light termékek.

 

A megfelelő kerítés kiválasztása

Az igazság az, hogy a bérlőnek is úgy érdemes kerítést választania, mint a tulajdonosnak. Figyelembe kell vennie a telek adottságait, az ingatlan típusát, a kerítés célját és a költségvetést, a helyi előírásokat. Végső soron pedig a tulajdonos érdeke az ingatlan körbekerítése, mivel az növeli annak értékét. Azonban a bérlő az, aki saját biztonsága érdekében érdekelt, ezért érdemes már a bérleti szerződés megkötésekor megfontolni ezt a kérdést, és megállapodni a tulajdonossal a szükséges fejlesztésekről, és azok anyagi vonzatairól.

Biztonságát azonban nem csak és kizárólag a kerítés garantálja, tudja meg milyen intézkedésekkel növelheti a biztonságát: NÉGY INTÉZKEDÉS, AMELLYEL NÖVELHETI OTTHONA BIZTONSÁGÁT

Ha sorházakhoz keres kerítést, ez a cikk önnek szól: SORHÁZAK KERÍTÉSEI- MILYEN KERÍTÉST VÁLASSZUNK PICI KERTEKHEZ

Ha segítségre van szüksége a megfelelő kerítés kiválasztásában, kérje szakértő kollégáink segítségét: Ügyfélszolgálat

Vagy olvassa el az alábbi írásainkat: MIKÉNT TALÁLJA MEG VÁLLALKOZÁSA SZÁMÁRA A LEGALKALMASABB KERÍTÉST

3 SZEMPONT A KERÍTÉS ANYAGÁNAK KIVÁLASZTÁSHOZ

MILYEN KERÍTÉST VÁLASSZAK, HA FONTOS NEKEM A KÖRNYEZETVÉDELEM?

DUPLA DRÓTHÁLÓ KERÍTÉS KONTRA DÍSZKERÍTÉS

HOGYAN BEFOLYÁSOLHATJA AZ IDŐJÁRÁS A KERÍTÉS VÁLASZTÁSÁT?

A PANEL KERÍTÉS ELŐNYEI ÉS HÁTRÁNYAI

OLCSÓ KERÍTÉSEK- ÖSSZEHASONÍTÁS

SZÉP KERÍTÉSEK- ÖSSZEHASONLÍTÁS

MIÉRT VÁLASSZA A WPC-T A FA VAGY FÉM TÁBLÁS KERÍTÉS HELYETT?

A TEKERCSES KERÍTÉS ELŐNYEI

DRÓTHÁLÓ VAGY FÉM PANELKERÍTÉS- MELYIKET VÁLASSZAM?

ALUMÍNIUM VAGY ACÉL KERÍTÉS? MELYIK A JOBB VÁLASZTÁS?

VADHÁLÓ ELŐNYEI