TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

A fából készült kerítések előnyei

2023.01.27

Kerítést keres? Ha elmenne a fa kerítéstáblák mellett, mert nem bízik abban, hogy jó választás lenne, és inkább hajlik a az egyszerű de nagyszerű fém táblák felé, szánjon egy percet arra, hogy meggyőzzük a fa táblák előnyeiről. Hátha enélkül kihagyna egy nagyon jó döntést.

A fa táblák, ha körültekintően választunk és telepítünk, nagyszerű választás lehet, aminek számos oka van. Cikkünkben sora vesszük ezeket az érveket a fa táblák mellett. Ebben az írásban természetesen minden esetben a jó minőségű fa táblára gondolunk.

Változatos stílus

A legegyszerűbb választás általában a fa táblák vásárlása, de lécekből is építhetünk magunknak kerítés. Fa táblákból is nagyon változatos a kínálat, mind magasság, mind formát tekintve. Ha pedig magunk építünk, szinte teljesen biztos, hogy nem fogunk még egy ugyanolyan kerítéssel találkozni. Ezenkívül, mivel a fa anyag időjárásálló festést vagy lazúrozást igényel, még inkább a saját ízlésünkre szabhatjuk azzal, hogy színre festjük esetleg mintával, vagy lazúrozzuk.

Összességében törekedhetünk arra, hogy beleolvadjon a környezetbe, vagy hogy minél feltűnőbb legyen. A kerítést pedig különböző kapukkal, vagy virágládákkal és egyéb díszítőelemekkel variálhatjuk.

Ha változatos fa kerítést szeretne olvassa el az alábbi cikkeinket is:

EGYEDI KERÍTÉS SZABVÁNY MÉRETBŐL- FA TÁBLÁK VÁGÁSA ÉS SZERELÉSE MÁR MEGLÉVŐ ALAPRA

VIRÁGOK A FA KERÍTÉSTÁBLÁN

Hosszú élettartam

 Biztosan nem arra számított, hogy második pontban a hosszú élettartamot nevezzük meg. Pedig a fa kerítés nagyon is sokáig kitart, ha megfelelően kezeljük őket. Kezdjük ott, hogy vásároljunk minőségi terméket. A piacon általában magas nyomáson gombaölő szerrel telített termékeket találunk. Már ez a kezelés is ad egy védettséget. Ezáltal jobban bírják a nedvességet és nem penészednek. Természetesen emellett szükséges őket lazúrozni vagy festeni, de ha összehasonlítjuk az ilyen fa kerítéseket azokkal, amelyek egyszerű kezeletlen deszkából állnak, látni fogjuk, hogy sokkal jobban ellenállnak az időjárásnak és kevésbé korhadnak.

Olvassa el, mit is jelent ez a kezelés: NYOMÁSKEZELT FA- MIT JELENT PONTOSAN?

Itt pedig arról olvashat, milyen módon kell kezelni fa kerítését: HOGYAN ÁPOLJUK FA KERÍTÉSEINKET?

Biztoság

Ha van medencéje, vagy hagyja, hogy gyermekei és házi kedvencei szabadon barangoljanak a hátsó udvarban, a magánélet hihetetlenül fontossá válik. A fából készült kerítés előnyei közé tartozik, hogy a belátásgátlás akár 100%-os is lehet, így adva meg a magánélet védelmét önnek és családjának. De ha szeretné, választhat részben átlátható kerítést is. Emellett a jól megválasztott fa kerítés erős, nem lehet könnyen átmászni, vagy átvágni az illetéktelen behatolóknak.

Ha már biztonság! Itt talál további információt:

HOGYAN ÓVJA MAGÁNÉLETÉT A KERTJÉBEN IS

GYERMEKBIZTOS KERÍTÉS: A LEGJOBB TIPPEK ÉS TRÜKKÖK

A KERÍTÉS FONTOSSÁGA AZ OTTHONA BIZTONSÁGÁBAN

MIRE FIGYELJÜNK A KERÍTÉS ÉPÍTÉSÉNÉL, HA KUTYA VAN A HÁZNÁL?

Környezetbarát

A fa anyag alapjában véve környezetbarát, mivel lebomlik. Ezt ne értsük félre, a különböző vegyszerekkel kezelt fa táblát nem komposztálhatjuk, és ne is égessük el kazánban, mert nem tudhatjuk, milyen anyagokat engedünk így a levegőbe. Azonban találunk már a piacon környezetbarát festéket és lazúrt is. És arra is van lehetőség hogy a fa anyagot újrahasznosítsák. Akár újra használati tárgy, kerítés, bútor készüljön belőle.

A nálunk is kapható fa kerítések ráadásul  fentartható erdőgazdálkodásból származik, azaz a fákat kifejezetten alapanyagként nevelték és a kivágott fákat újraültették.

Ha környezetbarát kerítést keres…: MILYEN KERÍTÉST VÁLASSZAK, HA FONTOS NEKEM A KÖRNYEZETVÉDELEM?

Ha pedig eltávolítani szeretné fa kerítését: HULLADÉKKEZELÉS: MIT KEZDJÜNK A LEBONTOTT KERÍTÉSSEL

 

Reméljük sikerült önt is meggyőzni a fa kerítések előnyeiről. Ha most vásárolna fa táblát, szerencséje van: Tihany táblás kerítéseink árait tovább csökkentettük! Most 25% kedvezménnyel vásárolható meg a 180x180 cm-es egyenes kivitel.

Kattintson ide

Ha pedig mindent szeretne tudni a fa kerítésekről, minden témábavágó cikkünket megtalálhatja ITT