TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok
fa

A fából készült kerítés fő elemei

2022.08.12

 

Milyen típusú fa kerítések léteznek?

Mivel sokféle fa kerítés létezik, nehéz eldönteni, milyen kerítést válasszunk. A választásban sokat segíthet a körülmények felmérése, mivel azok kijelölhetik, hogy milyen eszközöket és alkatrészeket tudunk használni például a rögzítésben.

Ezért most sorra vesszük, miből épül fel a fa kerítés, és azoknak milyen típusai vannak.

 

Milyen típusú kerítésoszlopokat válasszak?

A legmegfelelőbb oszlop kiválasztása a kerítés céljaihoz illeszkedik. Alapvetően két típust szoktunk ajánlani: zártszelvény oszlop és fa oszlop.

A zártszelvény oszlopok 180 cm vagy annál magasabb zárt táblákat is képesek megtartani. Sőt ilyen magassághoz szinte csak a fém oszlop a jó választás. A fa oszlopok könnyebben károsodnak (pl. korhadás) ezért egy nehezebb súlyú táblánál nem mindig jó választás. Ha esztétikai okból még is ragaszkodunk a fa oszlophoz, válasszunk minél vastagabbat, alaposan kezeljük időjárásálló lazúrral vagy festékkel, valamint használjunk oszloptartót, mivel a faanyag a földbe ásva vagy betonozva kifordulhat, az anyag változásai miatt.

Emellett rendszeresen ellenőrizzük a szerkezetet. Hogy hogyan, arról itt írtunk bővebben.

Alacsonyabb vagy könnyebb, részben átlátható táblához használjunk nyugodtan fa oszlopokat. Webshopunkban ITT és ITT találja őket.

 

Milyen fa panelt válasszak?

Webáruházunkban alapvetően három típus közül választhat, ha táblás kerítésben gondolkodik.

Az alacsony, félmagas kerítések általában jelképes elhatárolásra használatosak például virágos kert. De egyre gyakrabban találkozunk velük nyaralóknál is.

Mivel ez a típus könnyen átmászható, ezért, ha a biztonsági funkciók fontosak, nem ezt a típust választják ügyfeleink, de egyéb biztonságtechnikai eszközökkel párosítva, nyugodtan használhatók akár frontkerítésként is. Másik tényező, ami miatt ritkábban látjuk az utcán sétálva, hogy hagyományaink miatt, nem illeszkedik az utcaképbe.

De ne írjuk le ilyen könnyen, hiszen számos felhasználási területe van, virágoskert, játszótér, éttermek terasza, háziállat elkerítése stb.

Népszerűbb termékeink a teljesen zárt 180-200 cm magas fa táblák. Nem is csoda, hiszen nem csak a teljes belátásgátlást valósítja meg, de hangszigetelő hatása is van. Nem lehet belátni, sem könnyen bejutni az udvarra.

Zárt fa tábláinkat ITT találja.

Harmadik típus pedig a fa belátásgátlóink. Az ilyen típusú kerítéselemek célja a takarás. Vékonyabb, könnyű lamellái vannak, az áruk és kedvezőbb, de elsősorban egy kész kerítésre rögzítjük. Frontkerítésnek ritkán ajánljuk.

Belátásgátló fa táblánkat ITT találja.

 

Milyen típusú rögzítőt válasszak?

Ez talán a legegyszerűbb kérdés. Fa táblás kerítéseinkhez a szerelőfül rögzítőt ajánlunk. Zártszelvény oszlopokhoz, használjuk sarokösszekötő elemet.

 

További kérdése van?

Keresse fel szakértő munkatárunkat Dudás Attilát, dudas.attila@keritesrendszerek.hu, +36/20-576-3704