TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS és Falburkoló panel Fém táblás kerítés Fém táblás kerítés kivitelezéssel Alumínium léckerítés Fa kerítés Kiemelt akciós fa termékek Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Kerítés nem csak kültérre! 2D kerítés kapukkal, beltéren - esettanulmány

2024.07.07

Mi is az a 2D, és miért ajánljuk többek között üzemek, csarnokok belső leválasztására?

2D táblának hívjuk sík táblás kerítéseinket, melyeknek szélessége kivétel nélkül 2500mm, magasságuk 830-2030mm-ig választhatóak 200mm-es ugrásokkal.

A táblák vastag, dupla 6mm-es vízszintes drótokból készülnek, melyek közé függőlegesen 50mm-enként 5mm vastag drótok kerültek behegesztésre.

A kerítéstáblából így egy ellenálló, stabil kerítés épülhet amely nem csak elválaszt, de biztonságot is nyújt.

 

Egy budapesti cég a műanyag fröccsöntő üzeme területén a TMK (Tervszerű megelőző karbantartás) részlegének lekerítése miatt keresett meg minket.

Az üzemben folyamatosan nagy targoncaforgalom van, így az erős, 2D táblás kerítésünket ajánlottuk 2m magasságban, és hozzá az 1,8m magas egyszárnyú kaput.

 

Kerítésrendszer rögzítése már meglévő beton talajra

Mivel az elkerítendő részlegen betonozásra nem volt lehetőség, az épülő kerítés és kapu tartó oszlopait univerzális talpadapterrel rögzítették a talajhoz.

A kapuoszlopok 60x60, a kerítésoszlopok 60x40-es zártszelvényből készültek.

   


Kapu

A kapu szintén 2D betétes. További stabilitást ad, hogy az acél kapukeretbe hegesztéssel rögzítjük a táblát.

Szinterezett kapuink minden esetben galvanizált anyagból készülnek, így kapják meg további porfestett felületkezelésüket.

Fontos kiemelni, hogy kapuink tartozéka az oszlop, a zsanér és a biztonsági zár is.

 

A 2D kapuk nyitási iránya szabadon változtatható, és ezt ki is használta a cég: az egyik kapu egy normál bejárati kapuként funkcionál, míg a másik csak kifele, az üzem fele nyílik.

Az anyagok (jelen esetben hordók) mozgatása ezzel a megoldással sokkal gyorsabb, és mivel a kapu befelé nem nyitható, több hely maradt a kerítésen belül az áruk tárolására is.

Így az elkerített rész nem csak biztonságos, hanem praktikus is egyben.

 

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy természetesen egy jól megválasztott kerítés önmagában nem elegendő a biztonságos munkavégzéshez.

A munkahelyi környezetben elengedhetetlen a munkavédelmi előírások betartása, hiszen az egészség és biztonság az elsődleges szempont.

Figyeljünk magunkra, figyeljünk egymásra!