TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

A nagy fém kerítés összehasonlítás

2024.04.05

Új kerítésünk kiválasztása mindig nagy döntés, hiszen szeretnénk egy tartós, biztonságos, esztétikus megoldást a lehető legjobb áron. A legtöbb esetben valamiből engedni kell, de a legfontosabb, hogy tudjunk róla milyen igény az, aminek nem felel meg teljesen a választásunk. Így tudjuk meghozni a legjobb döntést.

Összehasonlító cikksorozatunk most folytatódik. Itt a lehetőség, hogy minden lényeges információt beszerezzen a fém kerítésekről.

Milyen lehetőségeink vannak, ha fém kerítést szeretnék választani?

Kovácsoltvas kerítések, acél dróthálós táblák, alumínium léckerítések, és a tekercses dróthálók a legnépszerűbb opciók, ezért ezekről fogunk most bővebben írni.

 

Kovácsoltvas

A kovácsoltvas kerítések hatalmas klasszikusok. Sokaknak elsőre ez a típus jut eszébe, ha fém kerítésre gondol. Nagy teherbírásúak és esztétikusak. Dekoratív megjelenésük nagyon jól illeszkedik klasszikus stílusokhoz. Viszont kevésbé passzolnak modern formákkal és minimalista irányzatokkal.

Műemlék épületekhez viszont talán a legjobb választás, ami a külalakot illeti.

A kovácsolt vas valójában sokkal inkább acél kerítés. A szimpla vas ugyanis, nagyon gyorsan korrodál, ezért szükséges a fém kezelése, vegyítése. Azok a típusok tehát, amiket sokszor kovácsoltvasnak nevezünk acél zártszelvényekből készülnek. Igazi régimódi kovácsoltvas kerítéseket már szinte csak egyedi gyártásra mesteremberektől rendelhetünk, sokszor nagyon borsos áron.

Extra védelem miatt pórszórásos technikával színezett védőréteget égetnek rá.

Sajnos azonban így sem a legtartósabb kerítések, mivel  évente ellenőriznünk kell, hogy nem sérült-e meg valahol, ugyanis ezeken a részeken azonnal rozsdásodni kezd. A gyártók gyakran ajánlják kétévente újrafesteni.

Ez utóápolás is növeli a nem túl alacsony bekerülési és telepítési költséget.

Előnyök:

  •      - Esztétikus megjelenés,
  •      - magas presztízs
  •      - gyakori egyedi mintázatok
  •      - biztonság, nehezen bontható

Hátrányok:

  •      - magas költség,
  •      - magas karbantartási igény
  •      - nehéz súly, mely megnehezíti a szállítást és a telepítést is.

 

Ha szeretné enyhíteni a kovácsoltvas hátrányait, nézzen szét a design acél táblás kerítések között, melyek között vannak klasszikusabb formák, de az áruk jóval kedvezőbb és gondozás nélkül is tartós megoldásra számíthat.

 

Alumínium

A modernebb kerítéseket kedvelőknek, ideális választás lehet az alumínium kerítésléc. A lécek vastagsága, távolsága és színe szabadon variálható, mivel nem egy táblát vásárol meg, hanem léceket, amiből szabadon állíthatja össze kerítését. Ez nagy előny, ha egy kicsit izgalmasabb egyedi kerítést szeretne, viszont több tervezést igényel, mint kész táblákra leadni egy rendelést.

Választhat azonban gyakori megvalósítások szerint is, ha biztosra szeretne menni, vagy ha egész egyszerűen valami egyszerűt, de nagyszerűt szeretne.

Az alumínium kerítés nagy előnye azonban az, hogy gondozásmentes. Az alumínium ugyanis nem korrodál, ugyanis azokon a részeken, ahol esetleg megsérül, nagyon gyorsan alumínium-oxid képződik, ami azonban nem terjed tovább, hanem védőréteget képez a felületen.

Ennek ellenére az alumínium lécek is időjárásálló színterezést kapnak.

Előnyök:

  •      - Időjárásálló és gondozásmentes. Felejtse el a kerítés csiszolását és festegetését. Ezekre a jövőben nem lesz szükség, ha alumínium lécet választ,
  •      - Erős mégis könnyű.
  •      - Esztétikum. A mi kínálatunkban modern megjelenésű antracitos és természetes hatású fa mintás kerítést választhat, de egyedi igények is megvalósítunk, bármilyen RAL színben.
  •      - Alacsony karbantartási költség. Mivel nincs szükség gondozásra, így ennek nincs költsége. Ha estleg magasnak találja a bekerülési, vagy telepítési költséget, gondoljon arra, hogy ezt csak egyszer kell kifizetnie, és rájön, hogy lehet, hogy ez jobban megéri hosszútávon.
  •      - Könnyen újrahasznosítható. Minden bizonnyal ezzel a problémával sokáig nem kell szembesülnie, de ha esetleg cserélni szeretné és bontásra kerül a sor, az alumínium léc könnyen újrahasznosítható. Nem kell a szeméttelepen végeznie.

 

Hátrányok:

  •      - Viszonylag magasabb bekerülési költség. (Kovácsoltvasnál olcsóbb, táblás kerítésnél drágább.)
  •      - Kicsit lassabb telepítés, mint például a táblás kerítések esetében.
  •      - Az adott projekthez sok esetben külön számolások kellenek, de ezen ne aggódjon, mert kollégánk elvégzi ön helyett. Keresse munkatársunkat az árajánlatkérés vagy az ügyfélszolgálati oldalunkon keresztül.

 

Webshopunkban kedvező áron vásárolhat alumínium kerítésléceket. Válogasson kínálatunkból ITT.

 

Acél táblás kerítés

Az acél táblás kerítés gyakran választják ipari környezetben, de lakossági felhasználásra is. Mindkét területen fokozottan fontos a biztonság. Ezért választják sokan az acél kerítéstáblákat.

Biztonságos, mert az acél huzalok ellenállóak és időtállók, így hosszú ideig biztosítja  a területet. A telepítés úgy is végezhető, hogy a táblák megvágása nélkül nehezen bontható a kerítés, ami elriaszthatja az illetéktelen behatolókat.

Ráadásul az is biztonságos, hogy gyorsan telepíthető, így a terület nem lesz sokáig nyitva bárki elől.

Emellett sorolhatnánk, hogy kedvező az áruk, alacsony a karbantartási igényük, valamint rengeteg kompatibilis kiegészítőt talál bármit is keres.

Előnyök:

  •      - biztonság,
  •      - tartósság,
  •      - gyors telepíthetőség,
  •      - alacsony karbantartási idény,
  •      - kiváló ár- érték arány,
  •      - sok kompatibilis kiegészítő (rögzítők, oszlopok, betonlábak, belátásgátlók),
  •      - nagy méret és színválaszték.

 

Hátrány

  •      - Esztétikum. Nem mondhatnánk az acél kerítéseket kifejezetten szépnek, inkább állíthatjuk, hogy visszafogottak, vagy nem feltűnők.
  •      - Extra takarás szükséges lehet, mert alap esetben átláthatók.

 

Acél kerítéstáblák a kedvenc termékeink. Mindig van belőle raktáron. Keresgéljen webshopunkban, vagy érdeklődjön üzleteinkben.

 

Tekercses dróthálók

A tekercses drótkerítések népszerűsége sosem fog elmúlni, mert a legolcsóbb, és egyszerűen telepíthető kerítés. Sokan sok területre használják, de kétségkívül vannak olyan területek, ahol ez a legjobb megoldás, ahol nincs is értelme másban gondolkodni.

Ilyen például a vadgazdálkodás területe, ahová vadhálókat ajánljuk. Hosszú métereken, akár kilométereken át könnyen telepíthetők, ráadásul viszonylag olcsón, ha megnézzük a folyóméter árait.

Olyan területeken, ahol a funkció a legfontosabb nagyon jó választás lehet. Például gyümölcsöskertek.

Frontkerítésnek viszont szinte sosem ajánljuk, mert az évek múlásával könnyen elveszíti feszességét tartósságát. Ráadásul könnyen vágható.

Előnyök:

  •      - Olcsó
  •      - Könnyen telepíthető

 

Hátrányok:

  •     - Nagyon csekély biztonságot ad.
  •     - Kevésbé vonzó megjelenés, mint más fém kerítési lehetőségek.
  •     - Sok városrész nem engedélyezi.

 

Ha tekercses kerítést szeretne udvara, otthona körbekerítésére, tekintse meg jó minőségű Euro Fence kerítéseinket: ITT

Reméljük, ez az írás segítségére lesz a választásban, de ha még mindig bizonytalan, ne felejtse, kollégáink készséggel állnak szolgálatára! Keresse fel őket kérdéseivel a megadott elérhetőségek valamelyikén! Ügyfészolgálat.

ajánlott
bejegyzéseink

3D kerítés telepítése-videó

3d táblás kerítés telepítése lejtős terepen - szerelési útmutató a Kerítésrendszerek Kft.-től Egyik legnépszerűbb termékünk, a zöld 3D Krypton beépítési munkálatainál jártunk, egy XVII. kerületi családi háznál. A munkáról videót is készítettünk, hogy megm

2018.05.29

fém szerelés videó

Fém kerítés vagy gabion? Melyiket válasszam?

Ha időtálló, erős és gondozásmentes terméket szeretnénk, két kerítéstípus jöhet számításba: a fém táblás kerítés és a gabion. Mivel kerítésünk kiválasztása jó eséllyel hosszú évekre szóló döntés, ezért érdemes minden tényezőt megvizsgálni mielőtt vásárlás

2020.04.30

fém termékajánló gabion

5 jel, hogy fém kerítését ki kell cserélni

Mik azok az esetek, amikor érdemes megfontolni a fém keríts cseréjét vagy javítást. Összegyűjtöttük öt pontban mire figyeljen.

2020.11.04

fém hasznos

Lehetnek-e jók az olcsó panelkerítések?

Ha panelkerítést keresünk, azt láthatjuk, hogy a piacon nagyon változatos árakon találunk termékeket. Mi okozza ezeket az árkülönbségeket és mire figyeljünk, hoyg ne válasszunk rossz minőségű terméket? Erre válaszolunk ebben a cikkben.

2021.08.27

fém hasznos

A panel kerítés előnyei és hátrányai

Jó tulajdonságai ellenére a panelkerítés még sem mindenkinek ideális választás. Fém táblás kerítés vásárlása előtt mindenképpen olvassa el szempontjainkat.

2021.10.08

fém hasznos