TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Miért jobb az acél kerítés, mint a téglafal?

2024.02.21

Szüksége lenne új kerítésre, de még csak keresgél? Akkor előbb utóbb biztosan felmerül a téglafal és a fém rácsos kerítéstábla ötlete is. Ne kutasson tovább a leírások között! Most tisztázzuk önnek, miért is jobb az acél rácsos kerítés!

Az acél rácsos táblás kerítés kedvezőbb ár és érték arányos megoldást kínál

A falak építése általában sokkal drágább, mint az acél táblás kerítés. A falak több kézi munkát igényelnek, mivel a téglákat egyesével kell egymásra rakni. Emellett több szakértelmet kíván, már ha valóban minőségi munkát szeretnénk, ami nem ázik fel, nem hull a vakolata és nem dől semmilyen irányba. A falak több anyagot is igényelnek mint az acél táblás kerítés, melyhez a betonozáson kívül legtöbb esetben csak a szükséges mennyiségű oszlop, tábla és rögzítő szükséges. Ez pedig azt jelenti, hogy az anyagköltség is nagyobb lehet a fal esetében, de valószínűleg a telepítő is többet fog dolgozni, ezért a díja is magasabb lesz.

Kevesebb karbantartást igényel

Az acél rácsos táblás kerítések horganyzott és/vagy szinterezett felületvédelemmel sokkal kevesebb karbantartást igényelnek, mint a falak, mivel nem hajlamosak a repedésre, és nem kell festeni vagy tömíteni. Az olyan acél kerítések, mint amilyen a miénk is, már a kezdetektől horganyzott vagy galvanizál és szinterezett bevonattal készülnek, korrózió védettek, ami megvédi őket az időjárás (szél és eső) viszontagságaitól.

Rugalmasabb rendszerben építhetők

Azaz rugalmasan bővíthető, vagy változtatható. Míg a téglafal változtatásához szükséges bontások konkrétan a kerítés lebontását jelentik, addig a fém kerítésrendszerben akár egy-egy elem is könnyebben kicserélhető. A táblák a leszerelésük után is használhatók, így akár más területen is újra bevethetjük őket. Emellett az acél rácsos kerítés bármikor könnyedén meghosszabbítható.

A rácsos táblás kerítés és elemei mint növény futtató, növény tartó és kerti lugasként is használhatók, a kerítéshez mint kutya kifutó vagy macska kennel megoldással építhető.
A rácsos táblás kerítésekből belátásgátló csíkkal teljesen zárt falak is kialakíthatók, emellett gabion oszlopok és falak is építhető, így rugalmasan egyedi design megvalósítható.

Tartósabb, könnyen karbantartható és újra hasznosítható
Az acél kerítések köztudottan erősek és ellenállók, különösen, ha megfelelően kezelik őket a gyártási folyamat során. Ez azt jelenti, hogy a legzordabb időjárási viszonyokat is gond nélkül viselik. Ezzel szemben a falak könnyebben károsodnak az időjárás változásának hatására.
A por, a kosz, a felverődő latyak a fém rácsos táblás kerítésről könnyen lemosható. A fém kerítés elemek könnyen újrahasznosíthatók. A fémek gyűjtésének technológiája jól bejáratott és feldolgozása is egyszerű!

Jobb átláthatóságok biztosít

A falak sok esetben sokkal robusztusabb megjelenésűek, és hacsak nem használunk mondjuk épp acél rácsot kerítésbetétként, teljesen elzár a külvilágtól, aminek nem csak pozitív hatása lehet. Kevesebb fény juthat be a kertbe, vagy mi magunk sem látjuk az udvarunkból, mi zajlik az utcában. Sok esetben a jó átláthatóság fokozhatja a biztonságunkat. Főleg hogy az átláthatóság egyáltalán nem függ össze az átjárhatósággal.

Könnyebb telepíthetőség

A költségeknél megemlítettük, hogy az acél rácsos kerítés telepítése egyszerűbb a téglafalaknál. Ez nem csak azt jelenti, hogy olcsóbb, hanem azt is, hogy gyorsabb és egyszerűbb is lehet a munka. Sőt egy kis utánajárással és némi ügyességgel ön is telepítheti anélkül, hogy azon kellene aggódnia, hogy valamiről nem tudott és ezért elrontotta volna.

Ha sikerült meggyőznünk az acél kerítésről, rendeljen kínálatunkból!

Még több segítséget kap, ha használja kerítéstervezőnket, aminek segítségével könnyedén kiszámolhatja, milyen elemből milyen mennyiségre lenne szüksége, és az mennyibe kerülne önnek.

Tervezőnket ITT találja!