TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Az acél kerítésoszlopok legnagyobb problémái és megoldásaik

2024.02.12

Az acél kerítésoszlopok erősek és tartósak. Büszkék vagyunk rá, hogy acél kerítésrendszereink rengeteg lakóháznál, üzletnél, ipari parknál biztosítják a területet és díszítik azokat. Kedveljük acél oszlopainkat, mint ahogy sok ügyfelünk is. Azonban el kell ismerni, vannak a pro érvek mellett kontra érvek is. De mindenre van megoldás.

Ha már úgy érzi feltérképezte a lehetőségeit és az egyébként nagyon népszerű acél zártszelvényt választja, itt az ideje megismerni, milyen problémák merülhetnek fel, és meg tudja, hogyan orvosolhatók azok.

             1. probléma: Rozsda

Az acél kerítésoszlopok erejükről és tartósságukról híresek, de a rozsda továbbra is állandó probléma, amely befolyásolhatja élettartamukat. Az acél természeténél fogva hajlamos a rozsdásodásra és korrózióra idővel.

A mi termékeink tűzihorganyzottak és szinterezettek. Ezen technológiákról már írtunk bővebben. Cikkeinket ITT és ITT olvashatja.

Ezektől a speciális kezelésektől az acél nagyon jól ellenáll az időjárás viszontagságainak.

Nagyon kell azonban arra ügyelnünk, hogy a védőcink réteg megsértésekor a felületet kezeljük, például az oszlop vágásakor, mivel itt előbb vagy utóbb meg fog jelenni a rozsda. Erre speciális javítófestékeket ajánlunk.

Ha ön olyan acél oszlopokat szeretne telepíteni, amelyek például használtak, vagy bármely más ok miatt ezzel a védőréteggel csak részlegesen vagy egyáltalán nem rendelkezik, jó ha tudja, hogy az alábbi körülmények is számítanak a rozsdásodás gyorsaságában.

  • Környezet: Például mennyire párás a levegő? Vagy milyen rendszeresen esik az eső a környéken?
  • Betonozás: A betonozott oszlop korrózióját befolyásolja a beton minősége és nedvessége is.
  • Hegesztés: A hegesztés során a védőréteg megsérül. Általában ezek a kerítés gyengepontjai, ahol előbb vagy utóbb megjelenik a rozsda. Mi olyan rögzítési módokat javaslunk, ahol nem kell hegeszteni, sem az acél elemeket vágni.
  • Acél vastagsága: Természetesen minél vastagabb az acél, annál merevebb és tartósabb is.

 

Megoldás: Válasszon megbízható gyártót és forgalmazót, akik garanciát is vállalnak a termékükre. Lehetőleg kerülje az elemek vágását és hegesztését. Válasszon olyan rendszert, amely könnyen, ezek mellőzésével telepíthető. Ha mégis szükséges, a sérült felületen használjon javítófestéket.

Emellett ne feledkezzen meg a kerítés rendszeres ellenőrzéséről. Hogy hogyan lehet kerítését karbantartani, arról már írtunk korábban. Olvassa el ITT!

 

       2. probléma: Az acél kerítésoszlopok esztétikája

Az acél kerítésoszlopok gyakran egyszerűen nem a legszebbek. Az ár vagy a gyors telepíthetőség érdekében sokszor feláldozzuk az formát, és végül egy egyszerű, de sok szempontból iparinak tűnő kerítést kapunk.

Ráadásul a horganyzott acéloszlopok színt sem kapnak, természetes színük pedig szürkés. Emiatt, akiknek fontos a esztétikum, kénytelenek vagy jobban megnyitniuk a pénztárcájukat, vagy a tartósságból, biztonságból vagy gyors telepíthetőségből engedniük.

Viszont ez egyáltalán nem törvényszerű.

Megoldás: Kérjünk egyedi színt. Cégünknél az antracit, zöld és horganyzott oszlopok mellett kérhet egyedi szinterezést is. De ha nem akar rendkívüli rendelést választhat díszoszlopot is.

Ezenkívül lehetősége van olyan kiegészítőkkel feldobni az oszlopot, mint lámpa vagy virágtartó.

Esetleg díszítheti az egész kerítést, az anyagok kombinálásával, vagy mintás belátásgátlóval.

 

          3. probléma: Az acél kerítésoszlopok rögzítései

A táblás kerítés telepítésének nagy része a táblák oszlophoz való rögzítése, ezért jól meg kell fontolni, hogy a legtartósabb és mégis legegyszerűbb megoldást válasszuk.

Sok helyen láthatjuk, hogy az oszlopokhoz az acél hálót hozzá hegesztették. Ezt mi nem ajánljuk, mert nem gondoljuk elég tartósnak, de az sem utolsó szempont, hogy mennyi munka akár csak pár tábla több ponton való hegesztése. Biztos, hogy ettől ön is szeretné megkímélni magát.

Ugyanakkor a acél zártszelvényeket többször megfúrni is lehet macerás, ráadásul ezeken a részeken, újra csak kezelni kell, ha nem akarjuk hogy rozsdásodjon.

Megoldás: Használja az ajánlott rögzítési formákat.

Mivel az acél oszlopok népszerűek, ezeket a kérdéseket és problémákat a gyártók igyekeznek úgy megoldani, hogy kifejezetten sztenderd oszlopokhoz és táblákhoz tervezzenek és gyártsanak egyszerűen használható rögzítőket.

A termékek népszerűsége most az ön malmára hatja a vizet, hiszen biztosan nem kell sokáig keresnie a megoldást, illetve megoldásokat, hiszen számos típus és fajta rögzítőt talál a piacon.

 

Már 25 éve foglalkozunk kerítésekkel és ezalatt az a határozott benyomásunk alakult ki, hogy az acél zártszelvény oszlop nagyon jó választás, ha kerítésoszlopot keresünk. Ezért is árusítjuk azokat mind a mai napig. Ehhez az is hozzátartozik, hogy nem csak az acélban, hanem azok felületkezelési technológiáiban is hiszünk, beszállítóink minőségéről már meggyőződtünk.

Forduljon hozzánk bizalommal!