TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Függőleges kertek kültéren

2016.12.18

Függőleges kertek kültéren

A gondozott kert minden formájában szép, ám a vertikális kert mindemellett egyedi, és sokféle előnyt tartogat használóinak. Már az ókori Babilonban megalkotott, világcsodának számító, Szemiramisz függőkertje is kihasználta a vertikális kert előnyeit.

Először a növények számához viszonyított kertek alapterülete, illetve városközponti elhelyezése adta meg a mai függőleges kertek mintáját, miszerint kis alapterületen, a város köves, aszfaltos kerületeiben is kertet varázsolhatunk! Az emelten vagy teljesen függőlegesen elhelyezett növényágyások a kertész munkáját is megkönnyítik, hiszen a fáradságos hajolgatás helyett állva, akár kézmagasságban végezhető a növényápolás. Az emelt és függőleges ágyások táptalaja feltöltéskor beállítható, a tervezett növényekhez szabható. A növénytartó és növényfuttató falak felhasználásával nem csak a fal vagy ágyás tetejére, hanem az oldalára is ültethetünk virágokat, gyümölcsöket, zöldségeket. Az elhelyezéssel napos, félárnyékos és árnyékos kultúrákat alakíthatunk ki.

A függőleges falak, emelt ágyások esetében kiemelt jelentősége van az öntözésnek, a tartós és szép kert megvalósítása érdekében. A növénytartó és növényfuttató konténerek és falak fóliával takarhatók, téliesíthetők.