TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Hogyan gyártunk egyedi kaput

2023.11.17

Van az úgy, hogy a sztenderd termékek nem felelnek meg az igényeinknek. Ennek számos oka lehet. Szélesebb méretűre, más zárra, plusz merevítésre is szükségünk lehet, de lehet hogy csak a forma vagy szín nem felel meg az ízlésünknek. Szerencsére szinte mindenre van megoldás. Talán nem is hangsúlyozzuk eléggé, hogy a Kerítésrendszerek Kft. vállalja egyedi kapuk gyártását. Beszéljünk most ezekről, hisz lehet önben sem tudatosult még, hogy valami másra van szüksége. Célunk, hogy vásárlóink elégedettek legyenek, ehhez pedig az kell, hogy ők is tudják mi lehet a jó választás az ő esetükben.

2d egyedi kapu kerekesszékhezMéretek:

Személykapuink kb. egy méter szélesek (940 mm, 1035 mm, 1065 mm, 1075 mm), de sok esetben ez nem elegendő. A képen látható kapu például azért lett szélesebb, hogy kerekesszékkel is könnyedén használható legyen. A kép még a kerítésépítés közben készült.

A kerekesszékben ülők  miatt a kapu magassága kisebb és a kilincs is alacsonyan van, olyan magasságban, hogy ne okozzon nehézséget elérni.

 

 

 

 

Gyakori még, hogy vevőink olyan kaput szeretnének, amely kétszárnyú, hogy akár autófeljáróhoz is alkalmas legyen, de a legtöbb esetben személyforgalomhoz használnák. Ezért az egyik szárnyat kevésbé szélesre tervezik, mivel nem szeretnék a gyalogos közlekedéshez a nagy kapu szárnyakat mozgatni, mivel ez nehézkesebb, és felesleges erőkifejtés lenne.

Természetesen van mód aszimmetrikus kapukat is rendelni. Ezeknek az arányát nagyjából szabadon határozhatja meg ügyfelünk. A használhatóságra kell legfőképp figyelni, például, hogy nagyobb szárny túlméretezés miatt ne legyen túl nehéz a tartóoszlopokhoz, illetve legyen elég hely a nyitáshoz. Másik dolog, amire szoktunk figyelni az a gazdaságos anyagfelhasználás, de ebben kollégánk minden esetben a segítségére lesz, ha egyedi kaput tervez.

 

 

 

Egyedi kapuk kutyakennelekhezSpeciális méretű kapukat szintén gyakran rendelnek tőlünk háziállatokhoz. Például  a kutyák mérete is nagyon változatos, ezért logikus, hogy a kutyakennelekhez tervezett kapuk is sokfajták lehetnek. Képes példáinkon egy állatmenhely kenneljeinek változatossága látszik jól. Ezek a kapuk ráadásul sűrűbb extra ráccsal is felszereltek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Színek:

Acél rácsos kapuink általában három színben rendelhetők: zöld, antracit és horganyzott. Vannak azonban alumínium és WPC kapuink is. Ezek pedig lehetnek antracit és famintás alumínium és szürke, antracit, kerámia, famintás, világosbarna WPC is. Ráadásul ezeknek bármilyen kombinációja. Sőt mind az alumínium mind a WPC léceknek jól áll, ha kombináljuk őket, ezért ezekből nincs is sztenderd termékünk, hanem kifejezetten az ügyfelünk kérése szerint állítjuk össze.

Azonban ez nem jelenti azt, hogy acél kapukból jóval kisebb lenne a választék. Nem sokat hangsúlyozzuk ugyan, de ezek a termékek is rendelhetők bármilyen RAL színben. Képeinken egy fekete keretes, de horganyzott hálójú és egy narancssárga kapu is látható, utóbbi még telepítés előtt, de a színe így is jól látszik. Ezenkívül viszonylag sokszor gyártottunk már kék színben is kaput.

narancssárga kapu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forma:

A formákról azt érdemes tudni, hogy minden olyan termékünkből, amiből kerítés építhető, vállaljuk kapuk gyártását is: Acél rácsok (díszrácsok is), fa, WPC és alumínium betét, sőt gabion is. Ennek méretét, színét is ön határozhatja meg, így pedig nagyon változatos kapuk születhetnek meg, akár egyszárnyú, kétszárnyú és úszókapu is.

Képes példáinkon láthat egy egyedi gabion egyszárnyú kaput, egy Mátra úszókaput, és egy olyan megoldást, mely során az ügyfelünk azt kérte, hogy egy extra alsó merevítéssel szereljük fel a terméket, amire később lemezt szeretne erősíteni.

 


gabion_egyedi_kapu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Extrák

Abban az esetben is lehetnek speciális igényei, ha a sztenderd kapuink alapvetően megfelelnek. Mire is gondolunk pontosan?

Termékeink olyan extrákkal is rendelhetők, mint:      

  •       - kilincs blokkoló szett gomb a kilincsre,
  •       - elektromos nyitáshoz szükséges plusz merevítés,
  •       - zár fogadó elektromos és fix gombok, meglevő zárhoz
  •       - hidraulikus behúzó,
  •       - szél elleni megfogó, kitámasztó.

 

Ha ön is egyedi kapuban gondolkozik, keresse bátran szakértő kollégánkat Szadai Cecíliát: +36/20-501-2272, szadai.cecilia@keritesrendszerek.hu