TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Egy tökéletes oldalkerítés

2023.06.30

Termékeink nagy részét oldalkerítésként használják fel. Ez a tény és a több mint húsz éves szakmai  tapasztalatunk indokolja, hogy bátran állíthassuk magunkról, az oldalkerítésnek mesterei vagyunk, mert tudjuk milyen egy tökéletes kerítés, ha a szomszédoktól akarjuk elhatárolni kertünket. Hoztunk is egy példát, amit részletesen elemzünk, hogy ezen tényezők mentén ön is egyszerűen választhasson.

A jó oldalkerítés persze akkor jó, ha a speciális igényeket is kielégíti, de vannak olyan jellemzők, amiknek a legtöbb esetben meg kell felelnie.

Funkcionalitás és minőség:

Ez a kettő szorosan egymáshoz kötődik. Nem funkcionálhat jól egy kerítés, ha nem minőségi anyagokból készül, mivel a könnyen rozsdásodó, korhadó, könnyen deformálódó vékony kerítések, nem csak hogy nem lesznek hosszú életűek, de nem is tartják vissza sem az illetéktelen behatoló személyeket, sem a házi- és vadállatokat. Így pedig nem töltik be szerepüket.

A képeken látható Pest megyei kerítés Betafence Nylofor  táblákból épült fel. A Betafence  belga márka híres a minőségről, ennek az is az oka, hogy EU-s szabályok és elvárások szigorúbbak mint a távolkeletiek, ami kihat a termékek minőségére is, de persze a 140 éves fejlesztésekkel teletűzdelt múlt is hozzájárul.

A Nylofor 3D Light tábláink 4 mm vastag acél huzalokból épül fel, ettől és a bordák hajlításától lesz rendkívül szilárd. A kerítés általánosságban érő erőhatásoknak ellenáll. Ebben segít az is, hogy viszonylag sűrű osztású. A függőleges huzalok 50 a vízszintes huzalok 200 mm távolságra vannak egymástól.

Színét szinterezés során veszi fel. Az eljárás során a műanyag-por festéket 160-200 fokon égetik fel, ennek eredményeként nem málik, vagy töredezik le a felső réteg, és UV stabil is, azaz a napsütés 

hatására nem fakul.

A szinterezésről ITT olvashat többet.

Méretek

A megfelelő méret nagyban hozzájárul magánéletünk védelméhez, nem csak a fizikai áthaladást akadályozza meg a kellő magasság, de sokban hozzájárul a belátásgátláshoz is. De erről majd később.

Általában a 150-170 cm magasságú kerítéstábláinkat szoktuk ajánlani oldalsókerítésként. Ez attól is függ, hogy van-e beton vagy bármilyen alap, ami hozzáadódik az összmagassághoz. Két méternél magasabb kerítés általában nem is szabályos is nincs is értelme  telepíteni.

Nylofor 3D light táblákat az alábbi méretekben vásárolhat tőlünk: 1230, 1530, 1730 és 2030 mm.

Forma és stílusok

Lehetünk nyugodtan őszinték:  a legtöbb esetben oldalkerítésként nem számít a forma. Mivel ezt általában csak mi és a szomszéd látja, nem igényeljük, hogy nagyon formás, design kerítés legyen. Már csak azért sem, mert az árakat ez nagyban megtolja, ha egyedi vagy különlegesebb formát szeretnénk. Ezt a többletet a legtöbben szívesebben költik a frontkerítésre, vagy bármi másra. Ez így teljesen rendben is van. A kerítés még számos formában díszíthetjük, takarhatjuk például belátásgátló hálóval is, mint a képeken, vagy  növényekkel. Nem is olyan régen írtunk olyan növényekről, amikkel remekül takarhatja kerítését: VIRÁGZÓ NÖVÉNY AJÁNLÓ KERÍTÉSTAKARÁSRA

A 3D kerítések ezzel együtt igen népszerű formának számítanak, mert egyszerű vonalvezetésűek. De fő erényük kétségkívül nem ez, hanem az ár illetve a könnyű telepíthetőség.

Belátásgátlás

Ki szeretné, ha a szomszéd minden lépését láthassa, még akkor is ha otthon a saját kertjében időzik. Sokan azzal biztosítják a magánéletük nyugalmát, hogy eleve zárt kerítést telepítenek. Zárt fa táblás kerítést vagy gabion és betonfalat és hasonlókat. Ezekkel a legtöbb probléma, hogy általában nagyobb munkával jár a telepítésük. Például habár egy gabion kerítés is tökéletes lehet, akár hetekbe is kerülhet a felépítése, ez pedig többletköltséggel jár. A zárt kerítések általában többe is kerülnek, mert egész egyszerűen több anyagot tartalmaznak és a szállításuk is drágább.

Nagyon jó választás lehet egy sűrű levélzetű sövény telepítése is, de ha nincs ideje kivárni, amig megnő, ajánljuk a belátásgátló hálóinkat. Miért is?

*Mert nagyon könnyen telepíthetők. A nálunk  kapható Ecotex hálókat például egyszerű gyorskötözővel rögzítheti, amit a rongálás nélkül át tud szúrni a hálón. Erről készítettünk egy videót is, amit ITT tud megnézni.

* Mert egységesen biztosítják az átlátásgátlást. Míg egy növény lehullajthatja a leveleit és így rések keletkezhetnek, addig a belátásgátló háló egységesen takar. Ecotex hálóink 85%-os átlátásgátlásúak. Ez az arány általában elég. Azt hogy milyen sűrűnek  és átláthatatlannak látjuk, sokban befolyásolja a napszak, a szín, a mögüle jövő fény. 100%-os hálót valószínűleg nem fog találni a piacon, mivel ezek szövetek, a fonalok között mindig lesz valamennyi rés. De már csak azért se keressünk 100%-os belátásgátlót, mert túl sötétté tehetik az udvart, és főleg ha sötét színűek, nagyon zárt hatásuk lehet. Emellett belekaphat a szél, ami akár még a kerítés dőléséhez is hozzájárulhat. Ha nagyobb belátásgátlást szeretne, mint amit az adott háló adni tud, az a legjobb megoldás, ha duplán teszi fel, így ugyanis a háló szálai tudják takarni a mögötte lévő hálóban lévő apró réseket.

*Mert könnyűek: Azaz 120 gsm (gramm per négyzetméter) súlyúak. Ha ez a szám túl alacsony, gyanakodhat arra, hogy egyszerűen nincs elég anyaga  hálóban, ami az átlátásgátlást is csökkentheti, másrészt a minőséget, például könnyebben szakadhat. A 120 gsm már elég egy jó minőségű hálóhoz, de ha ennél nagyobb számmal találkozik, az valószínűleg nagyobb átlátásgátlást is jelent. Viszont egyértelműen a háló össztömege is nagyobb lesz, és mint írtuk ez nagyobb teher lehet a kerítésre és  nehezebb (szó szerint) lehet felapplikálni. Még egy fontos tanács, hogy a hálót mindig stabil kerítésre vigyük fel, ugyanis valamennyire mindenképpen ellenáll a levegő mozgásának, és egy instabil kerítést a szél így könnyebben kimozdíthat.

Mert tartósak: Az Ecotex hálók HDPE (high-density polyethylene) szövetből készülnek, ami tulajdonképpen műanyag. Ennek köszönhetően nem bomlik és UV álló is.

A műanyagok a napfény hatására elöregedhetnek, és összetöredeznek. Ezért a gyártás során UV stabilizátorokat adnak a fonalakhoz, amelyek tulajdonképpen elnyelik az UV sugarakat. A UV sugárzás mértékét kly mértékegységben tudjuk megadni. A mi hálóink pedig kb. 300 kly sugárzásig stabilak. (Közép- Európában az átlagos érték 100 Kly). Tehát számíthat arra hogy hosszú évekig ugyanolyan vagy nagyon hasonló formában lesz a háló, mint ahogy megvásárolta. Általában az élettartalmuk végét az okozza, hogy idővel vesztenek rugalmasságukból, ha pedig valamilyen mechanikai hatás éri, az öreg háló elszakadhat, amin tovább ront a szeles, viharos időjárás. Ha viszont a rögzítéseket megerősítjük, tudunk tovább tolni az élettartamán.

*Emellett könnyen tisztíthatók és jó hőállók. A nedvesség és napfényvédelem azért is nagyon fontos, mert általában kültéren használjuk. Ezeket a jó tulajdonságokat pedig a HDPE  biztosítani tudja önnek.

A szálak kb. -40  és +80 °C között tartják meg minőségüket. Aminél hidegebbre  és melegebbre nem igen számíthatunk Magyarországon.

*Mert kifejezetten takarásra fejlesztették, mégis sokoldalú: A belátásgátló háló más mint a mezőgazdasági hálók vagy a ponyvák. A mezőgazdasági hálóknál az Ecotex sűrübb szövésű. Ahogy azt már említettük ez azt is jelenti, hogy nagyobb belátásgátlást biztosít, és tartósabb is. A ponyváknál viszont rugalmasabb. Ez azért fontos, mert a rugalmasabb háló, jobban alkalmazkodik a környezeti behatásokhoz, míg egy szilárdabb háló nem annyira, aminek az lehet a vége, hogy könnyebben törik, szakad.

Mégis nagyon sok területen fel tudjuk használni az Ecotexet. Például árnyékolása szinte minden területen. Mi magunk is ezzel a szövettel védjük a raktárunkban a termékeinket a nap sugaraitól. De ön is használhatja a terasza, erkélye árnyékolására.

 

Amiről még nem beszéltünk

Ár: Bár megemlítettük, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a Nylofor 3D Light táblák nagyon jó ár-érték arányúak. A Nylofor 3D LIGHT 1530 táblánk jelenleg 12.490 Ft, és ezért remek minőséget kap. De még ennél is kedvezőbb áron vásárolhat tőlünk Nylofor 3D Light Single táblát, mely ugyanebben a magasságban 10.490 Ft. A Nylofor 3D Light és Light Single termékek között az a különbség , hogy az utóbbinak 50x200 mm helyett 55x200-as rácsosztású. Tehát egy ugyanakkora táblában kevesebb függőleges huzal van.

Könnyű telepíthetőség: A 3D táblák nagyon könnyen telepíthetőek, már csak azért is mert szabvány méretűek, ezért könnyen találhat kompatibilis oszlopokat, rögzítőket és betontalpakat is. És higgye el, akár egy ügyesebb ember is tudja telepíteni, még akkor is ha korábban nem próbálkozott vele, ha van egy-két ember, aki segítsen. Mert azért ez legalább két emberes feladat. Nem hiszi? Nézze meg telepítési videónkat itt: 3D táblás kerítés telepítése lejtős terepen

Az Ecotex háló telepítése szintén nagyon egyszerű. Alig kell hozzá eszköz: gyorskötöző és oszlopok, amikre szerelünk. Mi nem teszünk fel a hálóinkra fém gyűrűt. Ennek több oka is van. Egyrészről nincs rá szükség, mivel gyorskötözővel a szövetet átszúrva is tudjuk úgy rögzíteni, hogy a háló ne sérüljön.  A fém gyűrűk viszont  kijelölik, hogy rögzíthető a háló, ami nem mindig szerencsés, mert a kerítések nem egyformák. Mi úgy látjuk, sokkal jobb az, ha nem kell számolgatni, méricskélni, hogy a rögíztő gyűrűk a megfelelő pontra essenek, hanem szabadon szerelhetjük a hálót bármelyik pontján.  A még nagyobb hátránya  viszont az, hogy egy pár centi szabad mozgást enged a hálónak, így egy szelesebb napon, a legmozgás egyszerűen rángatja a hálót.

Ecotex szerelésérő is készítettünk videót, amit megnézhet itt: Ecotex hálót telepítettünk

Kaparás ellen a legjobb megoldás a betontalp. Ha az ön telkén vagy a szomszédban van háziállat, aki a kerítés alatt ásva átjuthat, akkor a legjobb megoldás a betontalp vásárlása. Szerencsére már ezt sem önnek kell kiöntenie, hanem készen vásárolhat remek minőségű betontalpat, akár fém akár beton összekötőkkel. Egyiket sem kell majd vágnia, mivel tökéletesen kompatibilisek a tábla méretével.

Betonlábainkat itt találja: BETON LÁBAZAT

 

Ha maradt még kérdése, vagy speciális kérése van, keresse bátran szakértőnket Szadai Ceciliát: szadai.cecilia@keritesrendszerek.hu

És küldjön nekünk fotót! Ha vásárolt, vagy vásárolni fog nálunk, kérjük küldje el nekünk a telepítés után készült fotókat, hogy megmutathassuk ügyfeleinknek, ezzel is megkönnyítve számukra a vásárlást.