TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Óvja meg kerítését!

2021.01.28

Sokat gondolkozunk azon, hogy milyen kerítést vásároljunk, hiszen egy kerítés nagyban hozzájárul biztonságunkhoz és ezek mellett az esztétika is számít a komfortérzetünk kialakításához. Azonban fontos arra is gondolni, hogy miként előzhetjük meg kerítésünk meghibásodását. A következő cikkben arra fogom felhívni a figyelmet, hogy milyen hibák jelentkezhetnek kerítésünkön és mire kell figyelnünk, hogy az észrevehetetlen hibákat is észleljük, valamint a hibák megelőzéséről is szó fog esni.

Fa kerítések

A fa kerítések az igen kedvelt megoldások körébe tartoznak, nem csoda, hiszen természetes hatást biztosítanak. Ezen kerítések igencsak ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, ezért nagyon fontos, hogy ápoljuk és kezeljük őket. Erre a legalkalmasabb eszközünk a lazúr fa ápolók, hiszen ezek a festékek impregnáló hatásúak. Ezeknek a kerítéseknek nagy ellensége a korhadás, melyet a nedvesség okoz. Sokszor sajnos nem vesszük észre ezeket a hibákat, csak akkor mikor már késő. Ez miért van így? Ha például nem használunk oszloptartót és a fa oszlopokat a földbe rögzítettük, akkor azok előbb utóbb korhadásnak indulnak. Erre sajnos a legtöbbször csak akkor döbbenünk rá, mikor már elkezd kidőlni kerítésünk. Nyugodtan mozgassuk meg kézzel az oszlopokat. Ha inog, mielőbb cseréljük le őket. Új oszlopok felállításakor használjunk oszloptartót, a fát telepítés előtt kezeljük! Figyeljük a jeleket és előzzük meg a hiba kialakulását!

Részletesebben írtunk a fa kerítések ápolásáról ebben a cikkben.

Fém kerítések

A fém kerítések tartósabbak, mint a fa anyagúak, azonban nem sérthetetlenek. Ezeket a kerítéseket is megviselik az időjárás hatásai. Mire kell figyelnünk? Ezek a termékek képesek a rozsdásodásra, melyet szintén nagyrészt a nedvesség okoz, ezért fontos kezelni fém kerítésünket a megelőzés érdekében. Vágás után mindig használjunk horganyjavító festéket vagy színes javítófestéket. Ha már megtörtént a baj, akkor érdemes eltávolítani a rozsdás részeket mielőtt terjedni kezdenének. Ezek után pótolni kell ezen részeket új elemekkel.

Ha új kerítés vásárlása előtt áll, válasszon horganyzott vagy galvanizált és színterezett terméket, mert ezek sokkal ellenállóbbak a környezeti hatásokkal szemben.

A fém kerítések hibáiról itt olvashat részletesebben.

Dróthálós kerítések

A dróthálós termékeket általában a kedvező áruk miatt választják a kerttulajdonosok. Viszont ezek a termékek nem annyira tartósak, és ha bizonyos időszakonként cserélni kell, már nem is éri meg annyira.

A dróthálós kerítések elsődleges hibái a rozsdásodás és a feszesség elvesztése. Rozsdásodásra azt ajánljuk, hogy egyszerűen lazítsuk meg a dróthálót és a sérült szálat húzzuk ki, majd pótoljuk egy friss huzallal, vagy ha lehetséges a hibás rész melletti két drótot rögzítsük egyszerű csavarással egymáshoz.

Ha hosszú távon tartós dróthálós kerítést szeretnénk, használjunk drótfeszítőt. A drótfeszítőt a tartóoszlopokra rögzítjük felül, a két szemközti drótfeszítőre egy feszítődrótot tekerünk fel úgy, hogy a huzal a háló szemei között fussanak. Ezután meghúzzuk a drótfeszítőt, hogy a feszítődrót minél feszesebb legyen. Később ez a drót fogja tartani a hálót.

Jó tanács

Mind a fa mind a fém készült kerítés esetén van rá esély, hogy olyan szinten meghibásodnak bizonyos elemek, hogy nincs mód a javításukra és ki kell cserélni azokat. Ebben az esetben érdemes sérült kerítéseket vásárolni, hiszen ezekhez kedvezőbb áron lehet hozzájutni.

Biztosan felmerült önökben a kérdés „Miért vennék sérült kerítést, mikor pont az én sérült kerítésemet szeretném kijavítani?”. Egyszerű a válasz. A sérült kerítésnek nem az összes része sérült, valószínűleg csak egy kis hiba van rajta, ezért a hibátlan részeket fel tudjuk használni saját kerítésünk javítására és kevésbé terheljük magunkat anyagilag.

Remélem segítettek az olvasottak! Figyeljen a megelőzésre ha pedig segítségre van szüksége keresse bátran értékesítő kollégáinkat!

Szerző: Bán Rebeka