TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Öt lépés a viharkár felmérésére

2022.11.04

Ahhoz, hogy kerítésünk hosszú ideig tartós maradjon érdemes folyamatosan ellenőrizni, és a szükséges gondozást javítást akár sajátkezűleg elvégezni. Változó hogy melyik kerítés anyag, melyik területen milyen figyelmet igényel, ezért azt javasoljuk, hogy legalább a viharok után ellenőrizzük amihez most öt tippet adjuk.

Dőlés

Az kerítés vizsgálatakor különösen figyeljünk a megereszkedésre. Azaz, ha a merőlegesek és párhuzamosak már nem teljesen azok, gyanakodhatunk arra, hogy a rögzítések meglazultak, vagy akár a kerítés a fő elemei, például a deszkák vagy a fém rácsos kerítések esetében a huzalok megsérültek. Ez az eset a leggyakoribb kártípus, amely a vihar során előfordulhat. Az erős szél és az esőzések folyamatosan nyomást helyez a kerítésre és próbálja mozgatni az elemeit. Így gyakori, hogy nagy viharok alatt a kerítés megdől. Szerencsére ez egy nagyon könnyen észrevehető probléma.

Meglazult rögzítések

Ha erős szél fúj, érdemes ellenőrizni a rögzítéseket. Ennek egyik legjobb módja az, ha végigsétál a kerítésen, és picit megmozgatja az elemeket a rögzítéseknél. Rázza meg oszlopait és kerítésdeszkáját, hogy megbizonyosodjon arról, hogy biztonságosak. Ha ez a probléma rejtve marad, könnyen lehet, hogy egy újabb erős viharban vagy akár egy kisebb igénybevételkor a kerítés kidől, vagy egyes elemei leszakadnak. Ez pedig különösen veszélyes a gyerekekre és háziállatokra.

Vizsgálja meg a repedéseket

Repedések akkor is előfordulhatnak, ha vihar közben törmelék csapódik a kerítésnek. Ezek a becsapódásuk erejüktől függően kisebb- nagyobb repedéseket okozhatnak főleg a fa kerítéseken. A kisebb repedések könnyen kezelhetők, de a nagyobbak esetében a teljes kerítésdeszka vagy oszlop cseréje szükséges.  Szánjon időt a kerítés átvizsgálására, hogy korán észrevegye a repedéseket, mielőtt továbbterjednének és tovább károsítanák a táblákat.

Nedvesség

A heves esőzések nedvességkárosodást okozhatnak a kerítésben. Ha a víz beszivárog a fa anyagába, vagy megáll az elemek között rothadást, penészgombát, rozsdásodást okozhat. A nedvesség ellen úgy védekezhetünk a szükséges kezeléseket elvégezzük, azaz impregnáló hatású festékkel, vagy lazúrral, javítófestékkel kezeljük a felületet.

Vizsgálja meg az összes funkciót

Az összes kerítésdeszka és oszlop ellenőrzése mellett érdemes ellenőrizni a kerítés egyéb jellemzőit is, mint például a kapukat. Bizonyosodjon meg róla, hogy a kapu zárható és nyitható, a zsanérok és zár nem rozsdásodnak-e. Ezenkívül, ha a kerítésén bármilyen lámpa vagy dekoratív elem található, ellenőrizze ezeket a funkcióját, működőképességét.

Ha ezeket a vizsgálatokat elvégzi, nyugodtabb lehet bármely vihar közeledtével vagy elmultával.

Ha további kérdése van, keresse bátran szakértő kollégáinkat.

Ügyfélszolgálat