TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Milyen területekre érdemes kerítést telepíteni

2023.03.03

Egy kerítést sokat adhat a lakástulajdonosoknak. Biztonságban tartja a gyerekeket és a háziállatokat, megvéd a betörőktől, esztétikussá teszi a birtokát és növeli ingatlana értékét. 

A legtöbbször mi is a frontkerítésről beszélünk, de több olyan hely van még, ahová érdemes megfontolni a kerítés telepítését. 

Ebben a cikkben ezeket vesszük sorra. Talán önnek is új ötletet adhat, mert a kerítés nem csak költség, hanem biztonság is, ami mindent megér. 

 

Nagy létesítmények: Raktárak és kereskedelmi ingatlanok számára előnyös, ha elkerítjük. Legajánlottabb anyag az alumínium és az acél, de szóba jöhet a minőségi tekercses kerítések is. Kaput természetesen mindenképpen telepítenünk kell, mivel az ilyen létesítményeknél általában nagy a forgalom. A kapu pedig egy bejutási pont lehet, az illetéktelen behatolóknak is, ezért különösen figyeljünk a kapu minőségére, hogy az funkcióját tökéletesen megtartva, a lehető legerősebb és legstabilabb legyen. 

Az ilyen területeken különösen népszerűek az úszókapuk.  

Az ilyen ingatlanokhoz ajánljuk az ipari kerítéseket, melyről itt olvashat többet: MIT JELENT AZ IPARI KERÍTÉS ÉS MIKOR VAN RÁ SZÜKSÉG? 

 

Építési területek: Általában megépül egy épület és csak azután kerítjük körbe. Pedig ez nem a legjobb megoldás. A területet már az építkezés idejére érdemes körbe keríteni. Ha a végleges kerítés építése még problémás, vagy félünk, hogy megsérül az építkezés alatt, vagy esetleg még ne is vagyunk benne biztosak, milyen kerítés lenne a legjobb, Használjunk mobilkerítést. 

Az így elkerített terület egyértelműen azonosítható, bárki számára egyértelműen magánterület. Ha nem is a szándékos behatolásoktól tartunk még véletlenül is bekeveredhetnek emberek és állatok a balesetveszélyes területre, ha elkerítetlenül hagyjuk. Ráadásul az építkezési területen maradhatnak ott értékes építőanyagok, amiket jó biztonságban tudni. Ha biztosra akarunk menni, ponyvákkal takarjuk le a mobilkerítést, hogy a járókelők ne is lássák, mi az amiért érdemes oda bejutni. 

Ha mobilkerítésre van szüksége a házépítéshez, ezt a cikket mindenképpen olvassa el: HÁZÉPÍTÉS: HOGYAN KERÍTSÜK AZ ÉPÍTETT TERÜLETET? 

 

Úszó medencék: Az úszómedence kerítésről már többször is beszéltünk, mégis meg kell most is említenünk. Háztulajdonosként ön felelős azért, ami az udvarán történik, ezért fontos, hogy figyeljen a biztonságos medencehasználatra. A medencéktől mindenképpen távol kell tartani azokat, akiket meg akarunk óvni attól, hogy beleessenek. Például kisgyerekek, házállatok, de akár csak Ráadásul belátásgátlóval szerelve, igazi privát térré válik, ahol bátran úszkálhat, napozhat anélkül, hogy attól tartana, hogy a szomszédok és járókelők figyelhetik önt. 

Hogy miért jó a medencekerítés, arról ebben a cikkünkben írtunk bővebben: A MEDENCEKERÍTÉS ELŐNYEI 

 

Nagy értékek: Főleg vidéken fordul elő, hogy nagyobb területeket nem kerítjük körbe, de tárolunk olyan tárgyakat, amik nagy értéket képeznek. Például traktorok, csónakok, kerti eszközök, haszonállatok. Még ha nem is kerítjük körbe az egész területet, jó, ha legalább ezeknek az értékeknek vannak körbekerített területei, amik megóvják őket a lopástól. 

 

Bármely területre is szükséges önnek kerítés, keresse bátran szakértő tanácsért kollégáinkat. 

 Ajánljuk még a témában a következő cikkünket is: A KERÍTÉSEK 5 ALTERNATÍV FUNKCIÓJA, AMIRE TALÁN NEM IS GONDOL