TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Milyen kerítést érdemes választani, ami bírja a hideg telet?

2020.12.23

Igaz a havazás már igencsak ritka Magyarországon, de persze ez nincs összefüggésben azzal, hogy igen is nagy hidegek tudnak lenni és sajnos az ezzel járó károk érintik a kerítésünket is! Ezenkívül nyáron a hőség is megviseli azt, tehát a nagy hőingadozást is érdemes figyelembe venni, mikor kerítést választunk. Vannak persze, olyan déli fekvésű telkek, amik még télen is elég sok napfényt kapnak, így csak a nagyon nagy fagyok vannak jelentős hatással a kerítésre. Azonban természetesen ezeknek az ellentettje is előfordul. Olyan folyton árnyékban álló telekhatárok, amik inkább csak a hidegből veszik ki a részüket. Enne következményeként, még Magyarországon is lehetnek jó pár fokos eltérések. Cikkünk, azon ügyfeleinknek íródott elsősorban, akik kistelepülésen északi domboldalra szeretnének kerítést választani. Nekik fontos fontolóra venni, hogy alapból olyan kerítést válasszanak, mely jól bírja a hideget, de abban az esetben is érdemes elolvasni a cikket, ha éppen kerítéscsere előtt állnak.

A fa egy igen kellemes anyag, azonban a fém kerítések egyértelműen időtállóbbak!

A fém kerítés tartósságát egész egyszerűen a kiváló hőtágulási képessége adja, azaz a hőmérséklet hatására fémötvözettől függően ugyan, de nagyon kis mértékben tágul vagy zsugorodik. Azok a kerítések, amelyeknek a hőtágulási képessége ennél jelentősebb, a tél és a nyár váltakozásával olyan nagy mértékben változhatnak, hogy megjelennek rajta repedések és alaki elváltozások is. Itt érdemes kitérni, azokra a fém kerítésekre, amelyeket műanyag réteggel vonnak be, így nyerve el a kívánt színt. Ezek a rétegek elöregednek, ami köszönhető a nyári erős napsütésnek és a téli fagyoknak. Ebben az esetben az figyelhető meg, hogy a felső réteg megtörik és pikkelyes formában elkezd lehullni a kerítéselem vázáról. Ha fém kerítést választunk, igyekezzünk horganyzott és/vagy színterezett kerítést választani.

A fém rácsos kerítések, azért is jó választás, mert a tömör, teljesen zárt kerítésekkel ellentétben nem fogják fel a hideg szeleket, hanem átengedik azokat. A hűvös szelek akár 10 fokkal is csökkenthetik a hőérzetet. A zárt kerítések felfogják ezeket a légáramlatokat, ami jó lehet, ha nem engedik be az udvarunkba, viszont ha a kerítés nincs ellenálló anyagból, megfagyhat és ezzel együtt jelentősen károsodhat az anyaga.

Weboldalunkon rengeteg fém kerítéssel találkozhat, melyeket mind nyugodt szívvel tudok Önöknek ajánlani! Ezen kerítések között megtalálja az ízléséhez valót, nekem a személyes kedvenceim közé tartoznak a Krypton díszkerítéseink, hiszen amellett, hogy jól ellenállnak az időjárás viszontagságainak, igen elegáns megjelenést biztosítanak kertünknek is. Persze a 3 és 2D-s kerítéseink is „állják a sarat”, ezért bármelyik tökéletes választás lehet Önök számára.

Sajnos a fa kerítések viszont azok közé a típusok közé tartoznak, amik jelentős odafigyelést és ápolást igényelne ahhoz, hogy hosszú ideig tartósak maradjanak. A hideg sajnos nagy ellenségük. Ha Ön fa kerítéssel rendelkezik, ajánljuk ezt és ezt az írást, amelyek segítségére lehetnek fa kerítése ápolásában. Természetesen nem lehetetlen feladat megőrizni a fa kerítés állapotát és nem ördögtől való a deszka kerítések vásárlása hűvösebb telkekre. Azonban ha Önnek nincs elég kapacitása a rendszeres ellenőrzésre, kétségkívül kényelmesebb megoldás a WPC kerítés.

A WPC egy fa-kompozit anyag, azaz fapor és fenolgyanta keverékéből állítják elő. Ennek eredményeként egy rendkívül ellenálló anyagot kapnak, mely ellenáll a hőingadozásnak és az esőzéseknek is. Nem kíván utólagos ápolást. Az eredmény teljesen fa hatású kerítés lesz, viszont a műanyagnak hála ellenálló is. Igaz ezek a termékek picit drágábbak mint a fa kerítések, viszont az évek alatt visszahozzák az árukat, mert sok év elteltével sem szükséges az újrafestése, vagy cseréje.

Annyira hiszünk ebben a termékben, hogy 2021-ben mi is bevezetjük a termékpalettánkra. A termék indulásakor biztosan adunk rá bevezető kedvezményt. Ha nem akar lemaradni róla, iratkozzon fel hírlevelünkre

 

 

Abszolút joly joker kerítéstípus, amit szinte minden problémára ajánlunk az a gabion. Amellett, hogy jó hangszigetelő, kiváló belátásgátló képességű, teljesen környezetbarát még a hőellenálló képessége is kiváló. A gabion az Ön által választott kőből és horganyzott rácsokból épül fel. A horganyzott rácsok, ahogy korábban írtuk remek időjárásálló termékek, emellett a kövek is azok. Persze kövek és kövek között is van különbség. Vannak olyan puhább töltőanyagok, amelyek könnyebben megrepedhetnek és vannak masszívabb termékek is. Ha Ön kifejezetten olyan gabiont keres, melynek nem árthat a hideg, ajánljuk a bazalttal való töltést. A bazalt kemény és sötét színű. A színének köszönhetően, több hőt tart meg. Használják például kifejezetten hőtartó célra passzívházakban is. Erről itt olvashat bővebben: 

Amennyiben fontolóra vette kerítése felújítását van még egy jó hírem! Folyamatos kedvezményeink mellett most még kedvezményesebb áron juthat hozzá termékeinkhez, hiszen 2021.02.20-ig elérhető még az Early Bird akciónk! A kosárba helyezés után írja a EARLYB2020 kuponkódot a „kuponkód érvényesítése” mezőbe és mi minimum 10% kedvezményt írunk jóvá. Kellemes ünnepeket kívánok minden kedves ügyfelünknek és olvasónknak!