TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Mik a kerítéstelepítők feladatai pontosan

2023.04.21

Ha egy szép, és jól funkcionáló kerítésre van szüksége, nem elég csak a megfelelő típus kiválasztására ügyelnie, hanem arra is, hogy a kerítés szakszerűen telepítsék. Ha biztosra szeretne menni, legjobb ha szakembereket bíz meg a szereléssel. Miben segítenek önnek pontosan? Tisztázzuk.

Érdemes szakemberhez fordulni?

Kerítés vásárlásakor gyakori, hogy elfelejtkezünk az összeszerelésről. Vannak akik maguk is meg tudják oldani a szerelést. Valóban a legtöbb típus szerelése manapság már nagyon egyszerű. De a sikerhez kell megfelelő fizikai erő, egy bizonyos ügyesség és valamennyi jártasság. Sokszor túlbecsüljük a képességeinket, főleg ha megnézünk egy videót, ahol egyszerűen felépül a kerítés. Ezeken a felvételeken viszont nem látjuk, milyen hibák fordulhatnak elő, és vajon egy váratlan problémát meg fogunk tudni oldani? Sajnos a szerelés sokszor bonyolultabb mint látszik.

Ha azonban a szakértelem tapasztalattal társul, kevesebb az esélye, hogy olyan hibát ejtsünk, ami nem csak a kerítés esztétikáján ront, hanem a működésén is.

Ráadásul ha nem kérünk segítséget, azt is kockáztatjuk, hogy a költségeink megnőnek a nem várt, de szükséges javítások miatt.

A szakemberek valószínűleg nem csak jobban, de gyorsabban is elvégzik a feladatot, mint egy kezdő. Sőt ha biztosra akar menni, már a kerítés vásárlása előtt vegye fel a kapcsolatot a telepítő csapattal, akik biztosan tudnak segíteni a pontos méretek és mennyiség megadásában, sőt még az is lehet hogy típust, vagy forgalmazót ajánlanak, esetleg kedvezményt tudnak érvényesíteni az eladónál.

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy nem minden a telepítő feladata. Érdemes ezt még a munka megkezdése előtt tisztázni.

Mit csinálnak a szerelők, amikor kerítést telepítenek?

A kerítés telepítése a következőkre osztható:

  • - Oszlopok felállítása (betonozás)
  • - Szerelés

 

A kerítés felállításának első lépéseként  a szerelőcsapat olyan mélységű gödröket ás, amibe az oszlopokat betonozva, biztonságban megáll a kerítés az adott  időjárási körülmények között.

Viszont nem az ő feladatuk a terepet előkészíteni. Ez azt jelenti, hogy az előző kerítés lebontása, vagy favágás, lomtalanítás, kertészeti munka nem az ő feladatuk. Ha önnek ilyen munkára is szüksége van, mindenképpen tisztázza, az is lehet, hogy a telepítők ajánlanak másik csapatot ezekre a teendőkre.

Ne felejtkezzen el arról sem, hogy az ásás során egészen nagy mennyiségű talaj gyűlhet össze, amit a telepítők nem fognak elszállítani. Ha nincs terve a felhasználásra, gondoskodnia kell az elszállításról ezért pedig ha szükséges, rendeljen konténert.  Így van ez az egyéb hulladékkal is, úgy mint a korábbi kerítés maradványai.

A telepítők foglalkoznak kapu beszerelésével is. Azonban ha ön elektromos kaput vásárolt, nem biztos, hogy a telepítők  be tudják üzemelni. A villanyszerelési munkát bízzuk villanyszerelőre.

Megbízható telepítőt keres?

Nézze meg az általunk ajánlott telepítők listáját!

ITT