TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Lehet-e télen kerítést telepíteni?

2020.11.27

Általánosan elterjedt nézet, hogy a téli időszakban minden építkezési munkát érdemes halasztani, így a kerítés telepítését is. Ma azonban már sokat fejlődött ez a terület is, és számos fagyásgátló, szilárdulást- és kötést gyorsító adalékanyag létezik.

De nézzük meg alaposabban mi az oka, hogy ódzkodunk a telepítéstől télen, és milyen lehetőségeink vannak.

A téli hónapok fő problémái természetesen az alacsony hőmérsékletből fakadnak. A kerítések oszlopainak betonozásakor joggal gondoljuk, hogy a beton nehezebben köt meg, mivel valóban a legideálisabb a meleg és száraz idő. Ezenkívül a fagy alatti hőmérsékletben a beton anyag rongálódása is előfordulhat. A cement- habarcs anyagok szilárdulása ebben a esetben leáll és gyakorlatilag a nedvesség megfagy az anyagban.

Azonban speciális adalékanyagokkal megakadályozhatjuk a beton megfagyását, és a telepítés ugyanúgy működhet mint nyáron.

Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy a kerítésoszlopok betonozását nyáron is fagyhatár alatt ajánljuk. Bár a fagyott föld kiásása nehézkes lehet, de erre különböző motorizált gépek lehetnek segítségünkre. A kiásás után pedig már biztonságosabban használhatjuk a lyukakat, amik télen nehezebben omlanak be.

Emellett érdemes számításba venni, hogy amellett hogy már meglévő oszlopra is telepíthetünk kerítést, a betonozás úgy is elkerülhető, hogy dübelezhető vagy leszúrható oszloptartót vagy szintén dübelezhető talpas oszlopot használunk. Ezenkívül még a cölöpverés technológiára is van lehetőségünk, mely csavaros oszlopokat a földbe olyan mélységig verjük le, hogy nem szükséges a betonozás.

A téli telepítés előnyei:

-Nem szükséges a növényzet visszavágása, mivel a legtöbb növény ilyenkor már nem rendelkezik zavaró lombozattal.

- A telepítők rengeteg szabad időponttal rendelkeznek. Így míg nyáron az is előfordulhat, hogy több hetet is várni kell a legjobb szakemberekre, addig télen még válogathatunk is az időpontok közül.

- A Kerítésrendszerek Kft. rendkívüli téli kedvezményeket ad a termékekre.

- Az áremelkedés általában márciusban a szezon kezdetén következik be így nem csak téli akciókkal élhetünk, de a tavaszi áremelkedést is megelőzzük.

- A tavasz beköszöntével, már csak a növények ültetése marad hátra. Nem kell egy évet várnunk arra, hogy a korán virágzó növényeket elültessük, amik a kerítés telepítés útjában lennének.

Ha télen szeretne kerítés telepíteni, kérje ki az általunk ajánlott telepítők véleményét és szakértelmét. Elérhetőségeiket itt találja.

November 20. és február 20. között pedig ha online rendel tőlünk, írja a "kuponkód érvényesítése" mezőbe az EARLYB2020 kuponkódot és mi minimum 10 % kedvezményt adunk Önnek.

Az ajánlat minden megrendelésre és minden termékre vonatkozik.