TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Kerítésmagasítás- Mikor és hogyan

2022.02.18

Kerítésmagasításra több esetben is szükségünk lehet. Háziállatot fogadtunk be, a szomszédnak zavaró hobbija lett, vagy egész egyszerűen ezzek a nekünk alacsony kerítéssel együtt vásároltunk házat. Szerencsére több lehetőségünk is van a kerítés magasságának növelésére anélkül, hogy azt megbontanánk. Hiszen lehetséges, hogy teljesen ép kerítésünk van.

Ajánlunk hát pár megoldást.

 

Ha új háziállattal élünk együtt

 Tegyük fel, hogy eddig volt egy biztonságos és jól funkcionáló kerítésünk, aminek a magassága számunkra megfelelt. Aztán befogadunk egy kutyát, aki kíváncsi az udvarunkon kívül eső világra is. Sajnos az átlagosnak mondható 150-170 cm egy nagy testű kutya visszatartására szinte biztos, hogy nem elegendő. Az ideális magasság 180- 200 m lenne. Mit tehetünk ebben az esetben?

Sokan szögesdróttal próbálkoznak, amit mi nem javaslunk, mert biztosan ön sem szeretné, ha a próbálkozások alatt kedvence megsérülne.

Azonban a szögesdrót tartót hasznosan is felhasználhatjuk.  Mivel ez az eszköz a kerítésre szerelve egy visszahajlást eredményez, a kutya nem fog tudni a kerítésen megtámaszkodva átugorni rajta.

Szögesdrót helyett azonban, a biztonság kedvéért használjunk inkább hálót.

Arról, hogy mire figyeljünk a kerítés építésekor, ha kutya van a háznál ITT írtunk bővebben.

Ehhez a megoldáshoz szükséges termékeket itt találja: Szögesdrót tartó, Ponthegesztett drótkerítés.

 

 

Ha csak a látvány zavar

ha csak a látvány zavar, vagy attól tartunk, hogy a mi udvarunkra látnak be nagyon könnyedén, lehet, hogy nincs is szükség a kerítés megnövelésére.

Gondolt már arra, hogy sövényt vagy fát ültessen a kerítése mellé. Ennek a megoldásnak több előnye is van. Kellemes klímát teremt, kellemes árnyékot ad, megszűri a levegőben szálló port és ráadásul nem engedélyköteles.

Kapcsolódó cikkünk: MILYEN TÁVOLSÁGRA ÜLTESSÜNK A KERÍTÉSTŐL?

 

Ha mindenképpen kerítésmagasításra van szükség

Szerencsére utólagos kerítésmagasításra is van lehetőség. A mi általunk forgalmazott kerítésoszlopokhoz kompatibilis eszköz, mellyel könnyedén megoldható a kerítésmagasítás az a toldóoszlop. Használata nagyon egyszerű.

1, Vegyük le az oszlopdugót a hosszabbítani kívánt oszlopokról.

2, Helyezzük bele a toldóoszlopot, amit önmetsző csavarral tudunk az oszlopba rögzíteni.

3. Húzzuk rá a kerítésoszloppal megegyező színű toldóoszlopot, amit szintén ITT talál és ezt is rögzítsük önmetsző csavarral.

4. Ezután rögzítsük a kívánt kerítéstáblát, amit az eredetei kerítésben is található rögzítőkkel tudunk feltenni úgy, mint például bilincs, kengyel stb.

Ha az átlátásgátlást is meg akarjuk valósítani, a táblákba fűzzünk Ecoflex szalagokat.

 

Reméljük tudunk segíteni önnek ebben a kérdésben.

További kérdése esetén, keresse fel bátran szakértő kollégáinkat. Elérhetőségeiket ITT találja.