TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Kerítés télen: szabadság a kutyáknak, kényelem Önnek

2021.12.10

Itt a tél. Ezen a héten már havazásra is ébredettünk, és a közeli napokban is várható hóesés. Az éjszakák stabilan 0 fok alatt vannak és a nappali hőmérséklet sem kúszik 5 fok fölé.

Ha Ön kutya gazdi, biztosan eszébe jut a reggeli és esti séta, amikor csontig hatoló hidegben viszi ki kedvencét, hogy elvégezhesse szükségleteit. Akármennyire is szeretjük az említett állatot, akkor sem állíthatjuk, hogy ezt megtenni, semmilyen nehézséggel nem jár. Hiszen elhagyni otthonunk melegét az összes meleg ruhánkba burkolózva is borzongató.

Vannak azonban olyan szerencsés emberek, akiknek saját udvara van, amelyet körbekerítve olyan területet alakíthatnak ki, amiben kutyusuk szabadon szaladgálhat. nem kell kikísérni és még sem kell attól tartani, hogy elkóborol.

 

Természetesen nem amellett kardoskodunk, hogy Ön is vásároljon kertes házat, mert sajnos ez nem ilyen egyszerű. Viszont ajánlhatunk kutyabarát kerítéseket és talán meggyőzhetjük, hogy érdemes kerítést telepíteni, ha ezt még nem tette meg.

 

Szabadság

Sokat beszéltünk már arról, miért és milyen kerítést érdemes telepíteni. Mivel most elsősorban kutyákhoz ajánljuk termékeket, ezért a legfőbb indok, amit fel tudunk hozni a: Szabadság.

Szabadság nem csak a kutyának, hanem Önnek is. Biztosak lehetünk benne, hogy az ebek kényelmesebben és önfeledtebben tudnak játszani sétálni, amikor nincs rajtuk póráz. Sajnos nem minden gazdi engedheti szabadon kedvencét még akkor sem, ha nincs forgalmas kocsiút a közelben, mert hajlamos elcsatangolni. Ettől a saját kertünkben nem kell félnünk, nyugodtan szaladhat, ameddig csak tud, mert még akkor is a saját telkünkön marad.

De szabadság Önnek is, aki, ha nem akar sétálni a hidegben, vagy a fagyos időben várakozni a kutyára, akkor nem kell. Hiszen csak kinyitja a bejárati ajtót, engedi, hogy aki akar kimehessen, majd beengedi, amikor végzett vagy amikor már ő is fázik és inkább bejönne a melegbe.

 

Biztonság

A kerítés azonban sokkal többet tud nyújtani, mint pusztán az udvaron belüli szabadságot. A kerítés viszonylagos biztonságot nyújt az udvaron kívülről is. Ez a biztonság nyugalmat ad Önnek, és tudnia kell, hogy kedvencei biztonságban vannak a saját udvarán belül. Ez elsősorban tolvajok ellen véd, de a belátásmentes kerítések attól is védenek, hogy a kutya ki akarjon menni, miután meglátott egy másik kutyát vagy macskát.

 

Milyen kerítést válasszak?

Ha kutya is van a háznál több jellemzőt is át kell gondolnunk. Elsősorban a magasságot. Ezt a méretet kutyája válogatja, milyen magas az eb, milyen magasra tud ugorni? A másik tényező a kerítés anyaga. A kerítés lehetőleg legyen fémből vagy valamilyen már keményeb anyagból, amit nem tud könnyen megrágni, szétszedni.

Bővebben is írtunk erről a témáról az alábbi cikkünkben, amit mindeképpen érdemes elolvasnia, ha megfelelő kerítést keresi gazdiként:

MIRE FIGYELJÜNK A KERÍTÉS ÉPÍTÉSÉNÉL, HA KUTYA VAN A HÁZNÁL?

 

Mi a Krypton 3D50 és 3D60 kerítéseinket ajánljuk, amiket itt talál: 3D kerítések

 

Ha kutyabarát kerítést keres, hívja bátran szakértő kollégánkat Dudás Attilát: +36/20-576-3704