TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Hogyan lehet megvédeni a panel kerítést a lopás ellen?

2021.06.25

Telkünk körbekerítése általában jelentős költségekkel jár. Nem csoda, ha a kerítésünk ellopásának lehetősége álmatlan éjszakákat okoz. Ráadásul pont a kerítésünktől várjuk, hogy biztonságot adjon, ezért nem túl megnyugtató a tudat, hogy akár el is viheti valaki. A kerítés biztosítása függ a típustól (pl .: fém, tégla, gabion stb), a helyétől és a méretétől is.

Megfelelő beépítés mellett azonban nem kell aggódnunk. Megmutatjuk mire figyeljen.

Egyáltalán el lehet lopni egy kerítést?

Befektetne egy olcsó ideiglenes kerítésbe? Az ilyen mobil kerítés ideális választás lehet például építkezéseknél, ahol még a végleges kerítés felhúzása várat magára. A könnyen telepíthető és könnyen mozgatható kerítések azonban nem jelentenek nagy kihívást a tolvajoknak.

Ez azt jelenti, hogy e praktikus kerítések tulajdonosai védtelenek? Szerencsére nem! Számos módszer létezik a panel kerítések biztonságának növelésére.

Hogyan lehet megvédeni a panelkerítést a tolvajoktól?

Minél hosszabb a kerítés (minél távolabb van az épületektől és ezáltal a látásunktól), annál körültekintőbbnek kell lennünk. Bizonyos lépéseket érdemes még a kerítés tervezése előtt megtenni. A panelkerítés lopása általában olyan helyzetekben történik, amikor a kerítés még nincs semmilyen módon védve.

 A panel kerítésének gyors összeszerelése és szétszerelése

A panelkerítések hatalmas előnye, hogy általában komplett rendszerben megvásárolhatók, és ez a rendszer könnyen összeszerelhető, ami tökéletes, ha mi magunk szeretnénk telepíteni, vagy egy vállalkozás saját alkalmazottjaival például kertészekkel, vagy az efféle munkákban otthonosan mozgó kollégákkal szerelné össze. Ha viszont valamilyen okból kifejezetten tartunk a lopástól, célszerű telepítő szakembereket alkalmazni, mivel ők kevesebbet hibáznak, és rögzítési hibák, olyan gyengepontjai lehetnek egy kerítésnek, amit a tolvaj könnyen ki tud használni. Ráadásul tapasztalatukból kifolyólag a szakemberek, gyorsabban dolgoznak, tehát attól sem kell tartanunk, hogy több napon keresztül csak félig-meddig lesz kész a kerítés, ami könnyebben bontható, így csábítóbb azoknak, akik pár elemet szívesen hazavinnének belőle.

Beton alapozás panel kerítéshez

A kerítéselemek betonba ágyazása komoly akadályt jelent a potenciális tolvajok számára, ezért, ha tehetjük betonozzuk le az oszlopokat, bár hosszabb kerítéseknél ez jelentős többletköltséget jelenthet. Viszont a beton, szilárd alap látványa azonban hatékonyan elrettentheti a tolvajokat és megakadályozhatja a lopásokat, ezért érdemes mérlegelnünk, hogy végső soron nagyobb anyagi kárt okoz, ha spórolás miatt végül az egész kerítésünk eltűnik.

Lopásvédelem - leszakadófejű anyák

Kifejezetten a bontást igyekszik megnehezíteni a leszakadó fejű anya. Az oszlophoz bilinccsel rögzített panelkerítések esetén a leszakadó fejű anyát a panelt tartó bilincs összetartására használják. Meghúzása után le kell szakítani a fejet, amivel a becsavarást végeztük, így a visszaoldáshoz már nincs megfogható felület. Ez megakadályozza a lopást is, mivel a bontás csak sokkal nehezebben, a kerítés elemek vágásával lehet megoldani, ami körülményesebb és hangosabb is. Egy potenciális tolvajnak le kellene szakítania a panelt tartó anya többi részét, ami sok erőt és további szerszámokat igényel.

Önmagában az a tény, hogy ezt a típusú rögzítést egyáltalán alkalmazták, elijesztheti a betolakodót. Ráadásul ennek a megoldásnak költsége is alacsony.

 

Területfigyelés

Természetesen, ha teljesen biztosra akarunk menni, nem találunk hatékonyabb eszközt a riasztó vagy kamerarendszernél. A megfelelő pontokon lévő kamerák teljes képet nyújtanak a kerítésről a nap 24 órájában, és általában hatékonyan elriasztják a potenciális tolvajokat. A megfigyelő rendszer nem biztos, hogy olcsó megoldás, de érdemes megjegyezni, hogy nemcsak a kerítést, hanem az egész ingatlant is védi, ami végül hatékony akadályt jelent a hívatlan vendégek ellen.