TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

A kerítés fontossága az otthona biztonságában

2021.05.14

Több időt töltünk udvarunkon, mint valaha. És ahogy jönnek a még melegebb hónapok, egyre többen élvezik a kertjük nyugalmát, ha tehetik. Otthonunk minél komfortosabbá tétele nem csak azért fontos, mert ott töltünk a legtöbb időt, de azért is, hogy megkapjuk azt a kényelmet és nyugalmat, amiért mások kilométereket utaznak.
Ennek első a legfontosabb eleme a biztonság. Hisz hogyan tudnánk enélkül igazán ellazulni. A kerítésnek ebben nagyon fontos szerepe van. Az alábbiakban többet megtudhat a kerítés fontosságáról az otthoni biztonságban!

Biztonságban tartja gyermekeit

Minden szülő átérzi, milyen fontos, hogy a gyerekeit biztonságba tudja. Mikor elmegyünk a játszótérre, árgus szemmel figyeljük, nehogy valami baj történjen. Azonban sajnos nem minden szülő teheti meg munka mellett, hogy órákat töltsön a játszótéren. Ilyenkor jövünk rá, milyen hasznos egy biztonságos kert, ahol tudjuk, hogy nem történhet semmi baj. Gyermekünk biztonságban van. Nem kell attól tartanunk, hogy véletlenül kifutnak-e az utcára, miközben a labdát kergetik, vagy hogy idegen személyek kerülnek a közelükbe. Amikor az udvaron játszanak, biztonságosan játszhatnak.
Ha biztonságos kertet szeretnénk gyermekeink számára, mindenképpen gondoskodjuk a medence körbekerítéséről is.

 

A háziállatbarát kerítés

Akinek van kutyája, tudja, milyen nehezen lehet őket az udvaron tartani. A megfelelő kerítés kiválasztásával azonban, nem csak saját magát, de a szomszédait is megkíméli a kellemetlenségektől. Ha pedig már megvan a kerítés, ne felejtsen el beszerezni egy biztonságos reteszt sem, hogy háziállata ne tudja kinyitni és elmenekülni.

A kutyabarát kerítésről itt írtunk bővebben:
MIRE FIGYELJÜNK A KERÍTÉS ÉPÍTÉSÉNÉL, HA KUTYA VAN A HÁZNÁL?

 

Kizárja az illetéktelen behatolókat

A legtöbb embernek először persze a betörők ellenei védekezés jut eszébe, ha biztonságos kerítésre gondol. Speciális biztonsági kerítésekre viszont nagyon ritkán van szükség. Ilyen például az áltaunk is forgalmazott Securifor kerítés, melyet a gyártó úgy alakított ki, hogy teljességgel áthatolhatatlan. Lakossági kerítésként általában elég egy jó minőségű erős kerítés, mely lehet fémből, fából, WPC vagy gabion is. Az általunk is forgalmazott kerítések, nehezen bonthatók és ellenállók.  

 

Belátásgátlás, mint adatvédelem

Senki sem akarja, hogy rá lássanak, amikor otthonában tartózkodik, vagy éppen a kertben napozik. A kerítés a legjobb módja annak, hogy megálljt parancsoljunk a kémkedő tekintetnek. Egy zárt kerítés hozzájárul otthonunk nyugalmához.

A belátásgátlásról itt írtunk részletesebben:
PRIVÁT ÉLETTÉR KIALAKÍTÁSA SZAKSZERŰEN, AVAGY A BELÁTÁSGÁTLÓ OPTIMÁLIS ELHELYEZÉSE

 

Kártevőket tart ki

A kertjét minden évben megdézsmálják a nyulak és szarvasok esetleg más kártevők? Ideje megtalálni az ideális kerítést, mely megakadályozza, hogy aki nem dolgozott, az is egyék. Ez abban az esetben is nagyon fontos, hogy ha természetvédelmi terület közelében, vagy csak egy erdő mellett él. Hiszen nyilván nem azért költözött oda, hogy válogatott eszközökkel terrorban tartsa az ott élő állatokat. Elég, ha egyszerűen nem jutnak be a kertbe.

Hogy ehhez milyen kerítést válasszon, arról itt írtunk bővebben:
MELYIK HÁZIÁLLATHOZ, MILYEN KERÍTÉS VALÓ?

 

Ha több magánéletet és biztonságot szeretne adni otthonának egész évben, akkor a kerítés a legjobb megoldás. Ha többet szeretne megtudni a rendelkezésre álló kerítési típusokról és arról, hogy melyik a legmegfelelőbb az Ön igényeinek, vegye fel a kapcsolatot Dudás Attila kollégánkat:
Tel.: +36/20-576-3704
E-mail.: dudas.attila@keritesrendszerek.hu