TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

3 szempont a kerítés anyagának kiválasztáshoz

2021.04.16

Ideje kicserélni a régi kerítését? Vagy talán a mostani kerítés nem felel már meg az igényeinek? Ha már újat kell választani természetes, hogy próbál minden problémára megoldást találni. Ehhez igyekszünk minden segítséget megadni Önnek.

1, Belátásgátlás

Érdemes átgondolni, hogy mennyire fontos nekünk magánéletünk védelme. Persze egy kerítés sosem lesz teljesen hangszigetelt és nem is kell, hogy az legyen, de a belátásgátlást akár 100%-ban is megoldhatja, ami elegendő arra, hogy ne leselkedjen a szomszéd, ha például az udvarunkon napozunk.

Általában a teljes belátásgátlás elegendő az oldalkerítésen megvalósítani, és azt se felejtsük, hogy a belátásgátló hálók választása is jó opciós lehet, ha nem akarunk kerítést cserélni, mert jóval kedvezőbb az áruk, és ha elhasználódik könnyedén cserélhetők.

2, Biztonsági igények

Ha fiatal gyerekei vannak, vagy akár háziállatai is szeretnek rohangálni a kertben, akkor valószínűleg a biztonság az Ön számára elsődleges. Ebben az esetben minden bizonnyal erős, minőségi anyagot szeretne, amely biztonságban tartja családját.
Családi ház esetében általában nincs szükség speciális biztonsági kerítésekre. Egy megfelelően erős minőségi kerítés nagy valószínűséggel tudja azt, amire nekünk szükségünk lesz.
Azokról a kerítésekről, amiket kutyák mellé érdemes választani itt írtunk bővebben.

3, Esztétikai preferencia

Bármely ingatlan körül felállított kerítés drámai módon megváltoztathatja annak megjelenését. Ezért fontos, hogy olyat válasszon, amely az otthona építészeti stílusához illik. Ezekről a tényezőkről az alábbi cikkeinkben is írtunk.

Sorházak kerítései-Kerítések pici kertekhez

Hogyan alakítsuk kerítésünket házunk megjelenéséhez?- A modern gabion iskolapéldája

Miként találja meg vállalkozása számára az ideális kerítést

 

Fontos anyagok

Fa kerítések

A fából készült kerítések sosem mennek ki a divatból. Sokan kedvelik, mivel természetes anyag. Könnyen telepíthető és szerencsére nem a legdrágább kerítéstípus. Ma már több egyedi és tartós kivitel közül választhatunk akkor is, ha nincs időnk és energiánk a gyakori ápolásra. Ilyen, kezelést szinte egyáltalán nem igénylő fa hatású (és részben fa anyagú) WPC kerítés.

 

 

 

 

Fém kerítések

A fémkerítés régóta közkedvelt, mivel nagyon praktikus (könnyen beszerezhető és telepíthető és nem igazán igényel karbantartást) Az elmúlt években azonban, mivel a kínálatban egyre esztétikusabb típusok vannak, még több lakástulajdonos számára vált opcióvá. 

Azok számára, akik szeretnék a gyerekeket és a háziállatokat biztonságban tartani, drótháló is ideális választás lehet. Ráadásul legkedvezőbb árú, de nem a legdekoratívabb, viszont nem takarja a kilátást.

 

 

Gabion

Az egyik kedvencünk a gabion, amit annak köszönhet, hogy tejesen saját igényre szabható, mind a színében (töltőkő választása) mind formában egyedi lehet. Nagyon jó hangszigetelő és belátásgátló tulajdonságokkal bír, és környezetbarát.

A gabion és fém kerítések részletes összehasonlítást itt olvashatja el.
Fém kerítés vagy gabion? Melyiket válasszam

Nem tudja, melyik kerítés anyaga a legjobb az Ön számára? Vegye fel a kapcsolatot szakértő kollégáinkkal.

Ügyfélszolgálat