TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

WPC kerítés- Melyiket válasszam?

2022.02.11

Egyáltalán miért válasszak WPC kerítést? A WPC egy nagyon népszerű és nagyon változatos kerítés. Népszerűségét rendkívüli tartósságának köszönheti és annak, hogy nem igényel gondozást vagy festést.  A WPC deszka a faforgácsból és hőre lágyuló műanyagból áll, amit magas nyomással formáznak. Mivel nagyobbrészt fa adja az alapját, megőrzi annak külalakját. A műanyag összetevőnek köszönhetően viszont ellenáll az időjárás viszontagságainak. Például nem korhad, és nem fakul, olyan mértékben, mint a deszkakerítés.

Az előállítás során szinte bármilyen forma kialakítható, így például tökéletesen illeszkedő lambériaszerű deszkák, vagy azonos formájú, és színű egységes lécek.

 

Webshopunkban két formát talál:

Deszka lambériaszerű  csatlakozósín kialakítással

Rombusz deszka

 

Mikor válasszunk lambériaszerű WPC deszkát?

Mivel ennek a deszkának egymáshoz csatlakozó sín kialakítása van, legjobb választás, ha rés nélkül táblát szeretnénk belőle építeni.

 

Mikor válasszunk rombusz WPC deszkát?

Rombusz deszkából is lehet átláthatatlan rés nélküli kerítést építeni, de legjobb választás, ha részben átlátható kerítést szeretnénk építeni.

 

 

Telepítés aluminium sínnel

Ha zártszelvény oszlopunk van, vagy valamilyen okból ezzel szeretnénk telepíteni, vásároljunk hozzá a deszkák fogadására alkalmas alumínium sínt. Így ne kell a deszkákat megfúrnunk, ami később nagyobb sérülések forrása lehet.

 

 

1, Betonozzuk a zártszelvényt a szokásos módon. Távolság: A deszka hossza, ami 2000 mm.

Gondoljunk arra is, hogy két sínre is szükségünk lesz, ezért azoknak is hagyjunk elég helyet.

 

 

2, Rögzítsük a síneket a zárszelvény oszlopokra önmetsző csavarral. (A síneken előre fúrt lyukak is vannak)

 

 

3, Felülről csúsztassuk bele a desztákat.

 

 

4, Majd a deszkákat takarósínnel zárjuk le, ami megakadályozza, hogy felülről ázzanak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Telepítés aluoszlopokkal

Talán még egyszerűbb a dolgunk, ha kifejezetten a wpc deszkák számára kialakított aluoszlopokat választjuk.

Ezekre az oszlopokra nem kell plusz sínt rögzíteni, mert rendelkeznek a deszkák fogadására alkalmas sínnel.

Ebben az esetben tehát, rögzítjük az oszlopokat betonozással vagy dübelezéssel, majd felülről belecsúsztatjuk a deszkákat.

 Végül pedig szintén lezárjuk takaróléccel.

A deszkából úgy tudunk részben átlátható kerítést építeni, ha vagy felfúrjuk a deszkákat az oszlopokra, vagy a sínekbe a kívánt távolságra távtartókat fúrunk, aminek a célja a felülről érkező deszkák megtartása.

 

Reluxaszerű hatást érhetünk el, ha a műanyag konzolok segítségével telepítjük, amik a deszkák alját eltartják az oszlopoktól.

Kérdése van?

Keresse fel bátran értékesítő munkatársainkat: Ügyfélszolgálat