TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Vertikális növényfuttató készítése megmaradt rácsokból

2020.07.24

A mai világban szerencsére egyre többen figyelnek környezetünkre, cégünknek is fontos, hogy zöld megoldásokat találjon! Mindenki közérzetét javítja a rendezett és zöldebb környezet, ezért egy újrahasznosított vertikális növényfuttató ötletét hoztam ma el Önöknek.

Mindenki életében eljön a pillanat, mikor kerítést vásárol és a vásárolt kerítéstáblák beépítése során az utolsó méterek méretre szabása után az esetek 99%-ban keletkezik egy kis vágási hulladék, egy 20-30-40-50 cm-es tábla darab, amely rossz esetben a vashulladékok közt végezné.

Ezen maradék tábla újrahasznosítására javasoljuk vertikális növényfuttató ötletünket.

A rövidebb 15-30 cm táblás kerítés darabokat egy nagyobb virágedénybe helyezve kitűnő növénytartó, növényfuttató megoldást kapunk. Egy így megtámasztott szobanövény lakásunk, szobánk egyik éke is lehet.

A hosszabb 40cm-100 cm közötti darabokat házunk, teraszunk, balkonunk falára felfúrva vertikális kertet alakíthatunk ki. A falra két dübellel vagy kampóval felfúrt tábla vízszintes drótjai kiválóan alkalmasak 30 cm hosszú 12 cm széles balkon virágládák megtartására. A virágládákhoz vett virágláda tartók, az újrahasznosított kerítés tábla drótjaira akaszthatók. Így egymás felé 3-5 virágládát helyezve gyönyörű vertikális kert kompozíciókat alakíthatunk ki.

A szerelés igen egyszerű, nem igényel szaktudást ezek mellett gyorsan kivitelezhető. Az igényes kinézet mellett környezetünket is megóvjuk egy újabb felesleges hulladéktól. Amint a szerelés elkészült, máris foglalkozhatunk növényeink ültetésével majd ápolásával.

Arra ösztönözném Önöket, hogy próbáljanak meg figyelni ilyen kis apróságokra, hiszen ezek nem nagy dolgok, azonban sokat jelentenek a Földnek, az unokáinknak, hogy ők is megtapasztalhassák a világ csodáit. Ne feledjék, a környezettudatosság "Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek"!

Bá Rebeka