TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Útmutató tavaszi kertészkedéshez

2022.03.18

Most már igazán számíthatunk rá, hogy a tavasz kapujában állunk és bizakodhatunk benne, hogy pár nap múlva este sem fog fagyni, ezzel együtt nekiláthatunk a tavaszi munkálatoknak. De mik azok a munkálatok, amivel érdemes kezdeni? Most ebben igyekszünk segíteni önnek egy rövid listával.

A kert előkészítése

A kert előkészítése nem jelent mást, mint a nagytakarítást. Gereblyézzük össze a lehullott leveleket, elhalt növényeket dobjuk ki, és cseréljük le a használhatatlan tárgyakat, például törött virágcserepeket. minden ültetés, átalakítás csak ezután következhet.

Javítsa fel a talajt

Amikor már nagytakarítást elvégeztük és nincs több hulladék az udvaron, lazítsa fel a talajt és szedje ki a gyomokat Ezután adjon hozzá komposztot vagy új talajt a tápanyagtartalom növelése érdekében, hogy a később ültetetett virágai szépen fejlődjenek. Ez a lépés nagyon fontos, mert a tél folyamán a talaj a tápanyagtartalmának nagy részét elveszíti.

Metszés

Bár néhány növényét jobb, ha a tél beköszönte előtt lemetszi, másokat jobb, ha közvetlenül az új növekedés megkezdése előtt, kora tavasszal végzi el a szükséges vágásokat. Például a rózsabokrok és a gyümölcsfák, nagy hasznot hoznak, ha közvetlenül az új hajtások megjelenése előtt metsszük őket. Ez lehetővé teszi számukra, hogy szépen és egészségesen növekedjenek, és még a betegségek megelőzésében is segíthet.

Ültetés

Ha új növényekkel bővíti kertjét, a tavasz remek alkalom arra, hogy kihasználja a hűvösebb, nedves talaj előnyeit. Ügyeljen arra, hogy a megfelelő növényeket válassza ki az árnyék vagy a nap szintjének megfelelően, és ne ültesse túl mélyen a talajba. Ez egy gyakori hiba a kertészkedésben. A gyökerek és a törzs alapja mindig egy síkban legyen a talajszinttel, ahelyett, hogy az alá temetné.

Talajtakarás és öntözés

Miután a növények a földbe kerültek, alaposan áztassa be őket. Az öntözést naponta és lassan kell végezni, hogy a növények és a talaj megfelelően felszívják a vizet. Ennek a legjobb időpontja a kora reggel vagy este, amikor kevésbé süt a nap, hogy elkerülje a víz elpárolgását. Ha új talajtakaróréteget (mulcsot) ad a kertjéhez, megakadályozhatja a talaj kiszáradását, miközben a gyomok növekedését is akadályozza. Ha szükséges, havonta egyszer használjon műtrágyát, hogy a kertje extra adag tápanyagot kapjon.

+ Kerti kiegészítők

Ha virágládákat, ágyásokat, lugast és egyéb kerti kiegészítőt keres, kattintson IDE, hogy megnézhesse aktuális kínálatunkat.