TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Plusz kapu beszerelése utólag

2022.07.15

Új kerítés telepítésekor számos kérdést meg kell fontolni. Az első és legfontosabb: Milyen anyagból szeretné a kerítést? A Kerítésrendszerek Kft. alumínium léckerítést, gabiont, fém rácsos kerítést, fa táblákat és WPC kerítést is kínál. Ezekhez a termékeinkhez pedig választhat illeszkedő egyszárnyú és kétszárnyú kaput is, egyedi igények alapján akár úszókapu is rendelhető. Kollégánk szívesen segítenek eldönteni, hogy az ön igényeinek mi a legmegfelelőbb választás, de önnek kell tudnia, mire lesz végül szüksége.

A kapuk általában folyóméter árra átszámítva drágábbak, mint maga a kerítés, ezért teljesen érthető, hogy a vásárló kétszer is meggondolja, hány kapura lesz szüksége, és hogy azok milyen kivitelűek legyenek.

Azt tapasztaljuk azonban, hogy csak egy kapu általában nem elegendő a könnyű használathoz és az udvarba való bejutáshoz. A lakástulajdonosoknak mindenképpen több pontról is hozzá kell tudniuk férni az otthonukat, ezért legalább két kapu szokott lenni. 

Az elülső udvari kapu (személykapu) lehetővé teszi, hogy gyalogosan közlekedjünk. Erre mindenképpen szükség van, ha frontkerítést szeretne. Oldalsó kerítésként azonban abszolút elhagyható, hacsak a szomszédos telekkel nincs szoros kapcsolat, például szintén a család vagy rokonság birtokában van.

Amivel sok esetben lehet spórolni a duplaszárnyas vagy az úszókapu, mert sok esetben lehetséges a telket hátulról megközelíteni, de előfordulhat, hogy a garázsa nem a ház közvetlen közelében van, ezért nincs szükség rá, hogy az udvart kocsival megközelítsük.

Természetesen az a legrosszabb, ha az új kerítés megnehezíti, hogy szükséges feladatokat elvégezzünk, például költözéskor a bútorok hordását. A költségek visszafogása azonban nagyon fontos lehet, ezért kell jól átgondolni, vajon használni fogjuk-e a kétszárnyú kaput.

Kapuk paramétereiről funkciójárót, típusról itt írtunk bővebben:

BESZÉLJÜNK EGY KICSIT A KAPUKRÓL

 

De mi van akkor, ha elnéztük a tervezést és szükség van egy plus kapura, vagy nem jó a méret?

 

Utólagos kapuszerelés a gabion kerítések esetében a legnehezebb. Sajnos a gabion nem könnyen bontható, mivel a töltőkövek el fognak mozdulni, így valószínűleg az egész kerítést újra kell építeni, tehát ha gabionba szeretnék utólagos kaput szerelni, nincs egyszerű megoldás.

 

A fa és fém táblás kerítések azonban valamivel egyszerűbben bonthatók. Mivel azonban szándékosan olyan rögzítőkkel ajánljuk fém kerítéseinket, amik nehezen bonthatók, biztosan le kell vágni ezeket. Viszont a tábla sértetlen maradhat, amit akár még növényfuttatóként is felhasználhatunk, de valószínűbb, hogy a kapu beépítéséhez még használni fogjuk. Ez a kapu méretétől függ.

Egy fém egyszárnyú kapu beépítési szélessége nálunk 1060 mm, egy kétszárnyúé 3120 mm. A tábla mérete viszont általában 2500 mm.

A teendő mégis nagyon egyszerű:

1, Vágjuk le a rögzítőket azon a területen, ahová a kaput be szeretnénk építeni.

2, Távolítsuk el a táblákat.

3, Mérjük ki a kapu oszlopainak helyét. Ássunk az oszlopoknak gödröt és betonozzuk be.

4. Szereljük fel a kapuszárnyakat.

5, A kerítés és kapu közötti szakaszt mérjük le, és ekkora rész vágjunk le a kerítéstáblából.

6, A kerítéstáblát rögzítsük a kerítés és a kapu közé a megszokott rögzítőkkel, amikből sajnos újat kell vásárolnunk.

 

Azonban arra is van lehetőség, hogy egyedi méretű kaput készíttessen. Ebben az esetben pontosan illeszkedő kaput építhet be, amihez nem kell fém táblákat vágni.

Gyártással foglalkozó kolléganőnk Szadai Cecília: szadai.cecilia@keritesrendszerek.hu

 

Nem tudja, milyen kaput válasszon?

Kérjen segítséget szakértő munkatársunktól Sallai Edinától: sallai.edina@keritesrendszerek.hu