TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Otthoni DIY vagy szakértő telepítők? Előnyök és hátrányok

2021.06.04

Milyen esetben válasszunk szakértő telepítőt és mikor próbálkozzunk a sajátkezű építéssel.

Számtalan oka van annak, hogy miért vásárlunk kerítés és annak is milyen kerítést választunk. Viszont, ha ezeken a kérdésekre már választ találtunk, el kell döntenünk, hogy a telepítést szakértő telepítőknek adjuk át vagy próbálkozzunk saját magunk. Ennek eldöntéséhez igyekszünk egy kis segítséget adni.

 

DIY kerítés telepítése

Előnyök

A fő ok, amiért a háztulajdonosok úgy döntenek, hogy az otthoni barkácsolást választják és maguk telepítenek, az a pénzmegtakarítás. Mivel, ha nem kell kerítésszakértőt alkalmaznia, akkor megtakaríthatja a munkaerőköltségeket. Gondolhatjuk az is, hogy ha a telepítés közben szeretnénk valamit máshogy megvalósítani, nem kell a szakértőkkel újra egyeztetni, és ha esetleg emiatt kicsúsznak a megbeszélt határidőből, akkor sem kell plusz költséget fizetni, ha egyáltalán tudnák-e még vállalni a túlórákat.
Ráadásul, ha a kész kerítésre tekintünk, joggal tölthet el a jóleső büszkeség.

Hátrányok

Ne feledje, hogy bár ez a DIY telepítéssel pénzt takarít meg a munkaerő-díjakkal, a kerítés építése a szakember tudása és tapasztalata nélkül helytelen telepítéshez vezethet. Ez a későbbiekben a javítások végső soron többe kerülhetnek.

 

Alkalmazott telepítők

Előnyök

Persze igaz, hogy akár a kerítés árának nagy részét kifizethetjük pluszban munkadíjban, ha szakembereket alkalmazunk. Fontos azonban megjegyezni, hogy a szakértelemért fizetünk. Erre szakosodtak, így biztos lehet benne, hogy megfelelő lesz a munka minősége. Ezenfelül használja ki a konzultálás lehetőségét. Nagyon sok jó tanácsot kaphat, mit lehet egyszerűbben, olcsóbban, szebben. Közelebb kerülhet ahhoz, valójában mi felel meg az ön igényeinek. A telepítés ráadásul biztosan gyorsabb lesz, mint ha magunk próbálkozunk. Ráadásul az is gyakori, hogy garanciát vállalnak a munkájukra.

Hátrányok

Ha szakértőket vesz fel, akkor fizetnie kell a munkaért és a felhasznált anyagokért is. Ha szűkösebb a keretünk könnyen kaphatjuk azon magunkat, hogy tovább próbálunk nyújtózni, mint ameddig a takaró ér. Ha még is ezt az utat választjuk, még a kerítés vásárlása előtt kérjünk árajánlatot, hogy előre tudjuk mennyi az annyi. 

 

Ha Ön szeretné elvégezni a telepítést látogasson el YouTube-csatornákra, ahová folyamatosan töltjük fel tutorial videóinkat.

Ha pedig szakembert keres, kattintson ide, ahol az általunk javasolt szakemberek listáját és elérhetőségeit találja.