TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Ne kövesd el ezeket a barkácsolási hibákat

2022.07.22

Kerítésépítések sok oka lehet. Növeli otthona értékét, biztosítja családja biztonságát és a belátásgátlást is. Ráadásul már nagyon könnyen telepíthető kerítéseket vásárolhatunk. Azonban, ha DIY megoldást választ, több olyan hibát is elkövethet, ami nagyban megnehezíti a munkáját. Ezeket a buktatókat érdemes még a telepítés előtt számba venni, hogy elkerülhessük. Ebben leszünk most segítségére.

 

Törvényi korlátozások ismerete: tulajdoni határok és területi rendelkezések

Vannak jogi tényezők és lehetséges rendeletek (a kerítés típusával, stílusával, méretével, színével és magasságával kapcsolatban), amelyeket figyelembe kell venni, mielőtt kerítést építenének. Győződjön meg róla, hogy a kerítést jóváhagyta a helyi illetékességű hivatal és ellenőrizze a pontos telekhatárokat, mielőtt bármilyen építkezésbe kezdene. Jóvá nem hagyott vagy nem megfelelően elhelyezett kerítés építése azt eredményezheti, hogy végül el kell bontania, és/vagy tetemes pénzbírsággal és jogi költségekkel kell számolnia.

 

Hibás mérések

Érdemes többször is lemérni a projekt területét. Különösen fontos lejtős terület mérése, mivel minél nagyobb a lejtés szöge, annál nagyobb az eltérés légvonalban és a gyakorlatban mért hossz között. Ezáltal, ha csak mondjuk a térképen mérjük le a távolságot, könnyen lehet, hogy kevesebb anyaggal fogunk számolni.

 

Ne felejtse el értesíteni a közüzemi társaságot

A legtöbb kerítésoszlopnak a magassága egyharmadának a föld alatt kell lennie. Ha gödröt ás a kerítésoszlopnak, mielőtt felhívná a helyi közüzemi társaságot, csőbe vagy földalatti vezetékbe ütközhet, ami hatalmas károkat és sérüléseket okozhat.

 

Nem rögzíti megfelelően a kerítésoszlopokat

A szilárd, stabil oszlopokat mélyen (legalább 80 cm-re a talajba kell helyezni, és betonnal vagy kaviccsal rögzíteni kell), hogy biztonságosan tartsák a kerítés paneleit. A nem megfelelően rögzített oszlopok valószínűleg a kerítés összeomlásához vezetnek. Ügyeljen arra, hogy hagyjon időt a beton száradásához is mielőtt a kerítéspaneleket rögzíti.

 

Nem megfelelő kapu elhelyezés

A kapu elhelyezésének kiválasztásakor vegye figyelembe a gyalogos forgalom természetes áramlását. Válassza ki a megfelelő méretű és minőségű anyagokat. Végül ellenőrizze, hogy a kapu alatti talaj vízszintes-e, és a kapu elég magasan van-e a talajtól, hogy lehetővé tegye a mozgást.

Hogy mit érdemes tudni a kapukról arról ITT írtunk bővebben.

 

Rossz minőségű anyagok használata

Még ha elsőre drágábbnak is tűnik egy jó minőségű kerítés, végül általában beigazolódik, hogy mégis ez a gazdaságosabb megoldás, mivel a minőségi kerítés hosszabb ideig lesz tartós, míg egy olcsóbb kerítés többször és hamarabb kell javítani, illetve cserélni.

Ha érdekli, hogyan találhatja meg az ön számára legjobb ár-érték arányú kerítést, olvassa el ezt a cikkünket is:

LEHETNEK-E JÓK AZ OLCSÓ PANELKERÍTÉSEK?

 

Ha mégis a profi telepítést választja, keresse fel az áltaunk ajánlott telepítők listáját, amit ITT talál.

 

Korábban arról is írtunk, hogy mit kell átgondolni akár a profi telepítés előtt is. Ezt a cikkünket ITT találja.

 

Ha még mindig maradt kérdése, keresse fel bátran szakértő kollégáink bármelyikét. Ügyfélszolgálat