TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Milyen lehetőségeink vannak, ha nem akarunk kerítést betonozni?

2023.05.26

A kerítés betonozás bizony nagy macera. Sokszor több idő és fáradtság, mint a táblák felrakása. Ezért megértjük azon ügyfeleinket, akik ha lehet elkerülnék ezeket a munkálatokat. Ráadásul van az az eset is, amikor nem érdemes vagy nem tehetjük meg hogy betonozunk. Például van egy elmozdíthatatlan akadály, vagy csak béreljük a területet, amit körbe akarunk keríteni. Az is lehet, hogy telken belül szeretnénk elhatárolni egy területet és még nem vagyunk benne biztosak, hogy beválik.

De létezik-e stabil elhatárolás betonozás nélkül? Szerintünk igen. Meg is mutatjuk, mikre gondolunk.

Miért nem szeretnénk betonozni?

Az előbb felsorolt lehetőségek mellett, az is lehetséges, hogy már lebetonozott területre szeretnénk felhúzni a kerítést. A legáltalánosabb esetekben viszont az oszlop betonozása szükséges, és ha ezt szeretnénk akkor sajnos fel kell törnünk a már meglévő alapot, ami nem csak rengeteg munkával, de sok hulladékkal is jár. Viszont ha az a betonalap vagy járda jó állapotú, akkor válasszunk dübelezhető talpas oszlopokat. A ledübelezett oszlopokra ugyanúgy tudjuk rögzíteni a táblákat mint más esetekben.

Webshopunkban egészen 2 méter magasságig talál talpas oszlopokat: ITT

 

Fa kerítések

A nálunk található fa táblás kerítések zártak, ezért dübelezés vagy betonozás nélkül szélérzékenyek. Ha fa táblás kerítést szeretnénk betonozás nélkül telepíteni, a legjobb ha nem próbálkozunk vele nagyon szeles területeken. Kevésbé szeles helyeken azonban a megfelelő támasztással jól funkcionál a fa kerítés is.

A mi tábláink 180 cm szélesek, ahhoz hogy ügyfeleink ezen igényét is kielégítsük, vásárolható nálunk 180 cm hosszú fa virágláda is, pontosan azért, hogy ezeknek a tábláknak támaszául is szolgálhasson, ha arra van igény.

A virágláda földdel megtöltve annyi ellenállást fejt ki, hogy nagy eséllyel ellenáll a szélnek, persze nem a hurrikánszerű viharoknak.

Egész egyszerűen a virágládát helyezzük a kívánt területre, fúrjuk fel rá a kerítéstáblát, és töltsük fel földdel. Ezután csak a virágok elültetése van hátra. De ha fedelet készítünk a ládának, kerti paddá is alakíthatjuk, melynek lesz egy tároló része.

Másfél méter magasságig azonban választhatunk földbe üthető oszloptartót is. Általában másfél méter magasság az, amit ez a rendszer meg tud tartani, de jól mérjük fel a körülményeket: mennyire éri megterhelés a kerítést, milyen minőségű a talaj. Ha szükséges kérjünk segítséget a tervezésben.

Földbe üthető oszloptartónkat ITT találja.

Acél rácsos kerítések

A fém rácsos kerítések (például Krypton2D50, Krypton3D50 és Nylofor Single Light) kevésbé szélérzékenyek, ezért jó választás lehet arra az esetre is, ha betonozás nélkül szeretnénk őket telepíteni.

De hogyan telepíthetünk fém táblás kerítést betonozás nélkül?

Először is a már említett talpas oszloppal, de ha nem a már meglévő betonalap miatt nem szeretnénk betonozni, akkor is van megoldás. Főként építési területeken használható a mobil biztonsági 2D kerítésünk. Azon ügyfeleinknek akik egy fejlesztés miatt erős, átláthatatlan kerítést szeretnének, de biztosak benne, hogy nem lesz végleges, nagyon jó választás, mert erős, kézi erővel nem mozdítható, és szétszerelés után akár végleges kerítésként is telepíthető.

A kerítés stabilitását a több mint 300 kilogrammot nyomó betontalp adja. Ez persze azt jelenti, hogy a telepítése nem egyszerű, mindenképpen gépi erő szükséges hozzá.

A termék a mobilkerites.hu oldalunkon vásárolható meg: ITT

Ezenkívül fém zártszelvény oszlophoz is létezik földbeüthető oszloptartó. Ebben az esetben igaz, hogy az ajánlott magasság nem nagyobb 1,5 méternél. Fém oszlophoz használható földbeüthető oszloptartónkat ITT találja.

 

Mobilkerítések

Ki nem hagyhatjuk, a kifejezetten ideiglenesnek szánt mobilkerítéseket. Sajnos ezek kevésbé dekoratívak, tehát  ha hosszabb időre szánjuk (csak az alapozást szeretnénk elkerülni), akkor érdemes egy esztétikusabb belátásgátló hálóval takarni. Emellett probléma lehet, hogy egyszerűbben bonthatók mint az előzőekben említettek. Viszont előnye az egyszerű telepítés, és az is, hogy mivel könnyen mozgathatók, így bérelhető is. Nálunk is bérelhet dróthálós táblákat, melyeket szintén a mobilkerites.hu oldalunkon talál meg: ITT

 

Növények

Ha hosszú távra tervezünk, a legszebb és leginkább környezetbarát megoldás a sövények ültetése. Rengeteg fajta közül választhatunk: lassabban és gyorsabban növő. (Van időnk sokszor metszeni és  inkább gyorsabb megoldást várunk, vagy kevesebb munkát áldoznánk rá) Szeretnénk-e egy feltűnően virágzó fajtát, vagy aggódunk a rovarok miatt, amiket vonzhatnak?  Legnépszerűbb típusok a tuják és a buxusok, ami nem lehet véletlen. Próbálja ki ön is, mert nem csak takarást biztosítanak, hanem kellemes árnyékot és klímát is adhatnak a melegebb napokon.

Korábban írtunk kerítésre futtatható növényekről. Ha inkább ezek érdeklik, kattintson IDE.

Fontolja meg virágládáink használatát is, mert így később könnyebben átköltöztetheti a növényt. Emellett a virágládának számos haszna van, például a kártevők nehezebben jutnak be az ágyásba, viszont a tápanyagok, nedvesség bent maradnak és a növény fel tudja azokat használni.

Virágládáinkból nagy választék van: fém, rácsos, szimpla.

Ha csak a növény megtámasztására van szükség, fölbe üthető vadháló oszloppal telepíthet vadhálót. Ez a termék tökéletesen megtartja például a vadszőlőt, vagy hasonló kúszónövényeket.

 

Gabion box

Gabionokhoz azaz a kőkosaras megoldásokhoz mindig kérjük szakértő segítségét a tervezésben. Mivel ezek a rendszerek nagy mennyiségű és tömegű követ tartanak meg, nagyon fontos, hogy elkerüljük a ledőlést. Ahhoz hogy melyik gabion, mikor lesz stabil, nagyon sokat számít a helyi viszonyok, mint például talaj minősége. Egy löszösebb, könnyebb talajon jó ha extrán figyelünk a biztonságra, és betonozott oszlopokat vetünk be a stabilitás érdekében.

A cinkalu boxok azonban sok esetben telepíthetők betonozás nélkül. Egy stabil, vízszintes talajon a szélesebb alapú boxok nem borulékonyak. Akára egymásra is tehetők. Általában 1,5 méter magasság fölött már szoktuk javasolni a betonozást. A  boxokat mindig fedésben helyezzük egymásra, így még stabilabb. Ha pedig növényeket futtatunk rájuk még inkább megkötjük őket.

Az összes ajánlatunk közül ez a legstabilabb és legnehezebben elbontható, hosszú évekig helytáll, amíg úgy nem döntünk, hogy lecserélnénk vagy átépítenénk.

Gabion tervezéséhez kérje szakértőnk segítségét:

Jávor Richárd

+36/20-359-17-84

javor.richard@keritesrendszerek.hu

 

Még több tippért és információért kövessen minket a Facebookon és az Instagrammon is.