TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Milyen kerítések voltak népszerűek 2022-ben

2023.02.10

Aki kerítést választ az egy életre választ. Kerítéseink ugyanis sok-sok évekig fognak állni ingatatlanunk határán, ha jól döntöttünk, sokszor még a következő generációk is megöröklik. Ha ezt figyelembe vesszük, akkor két hozzáállás lehet, vagy választunk egy örök klasszikust, ami már számos helyzetben kipróbált, vagy a legmodernebbet és legtrendibbet, azért hogy haladjunk a korral.

De honnan tudhatnánk, mik a kerítés trendek, hiszen nem számolhatjuk össze az újakat a településünkön?

Kérdezzük a kerítésforgalmazót!

Minket kérdeznie sem kell, elmondjuk magunktól, mik voltak a tavalyi év népszerű termékei.

 

A klasszikus

Még mindig sokan választanak a klasszikusaink közül, ez pedig elsősorban a fém rácsos kerítéstáblákat jelenti. Ez a típus nem is annyira a formáinak köszönheti népszerűségét, bár több desing is létezik, hanem egyéb pozitív tulajdonságának. Először is nagyon tartós, horganyzás és szinterezés technológiának köszönhetően  nem rozsdásodik, sokáig ellenáll az időjárás viszontagságainak. Emellett pedig nagyon könnyen szerelhető és jó ár érték arányú. Így terjedt el az egész országban, és minél népszerűbb lett, annál többen látták és szoktak hozzá a formákhoz, ami újabb vásárlásokat generált. Népszerűség pozitív hozadéka, hogy a forgalmazók nagy készletet tartanak, így ha sérülés miatt cserélni kell egy elemet, feltünés és gond nélkül tudjuk pótolni.

Fém rácsos kerítések

 

Alacsony karbantartást igénylő kerítések:

Szintén a praktikusság elvének felelnek meg a következő típusok is, bár formáját tekintve már mondhatjuk, hogy esztétikusabb. WPC és alumínium léckerítéseink tulajdonképpen két típus, de választás okát nézzük beszélhetünk róluk egyszerre. Mind a WPC mind az alumínium léckerítés gondozást nem igénylő kerítés. Nem kell festegetni, ápolni, mert színét is sokáig megtartja és nem korhad. Mindkét típus hasonlít a fa kerítésekre, azoknak külső formáit veszi fel, de nem igényel olyan színtű ápolást. A wpc egy fa műanyag kompozit típusú kerítés, amit szándékosan azért fejlesztetek ki, hogy tartósabb legyen mind a színe, mind a szilárdsága. Az alumínium kerítésről pedig ha megkarcolódik az oxigénnel érintkezve újra kialakul egy védőréteg, ami megakadályozza a rozsdásodást. Ezért tavaly az a trend volt megfigyelhető, hogy bár a wpc és az alumínium kerítés is általában többe kerül, mint a fa táblák, de hosszú távon még is gazdaságosabb lehet, ezért sokan választják fa deszkakerítés helyett. Mindkét típusból vannak olyan formák, amelyek kifejezetten fa mintázatúak és évek óta megfigyelhető, hogy a vízszintes szerelés népszerűbb, ami ezeknél a kerítéseknél is általános.

 

Spórolás menő:

Elsősorban gazdasági okai vannak, hogy a drágább típusok háttérbe szorultak és a figyelem a kedvezőbb árú termékek felé irányult. A legolcsóbb termékek általában a tekercsesek vagy más néven drótkerítések. A mai tekercses kerítések hibái ráadásul már sokat javítottak a gyártók. A mai minőségi darabok már sokkal feszesebbek, nem pereg le róluk a műanyag bevonat, nem rozsdásodnak. A drótkerítéseket ráadásul kiegészíthetjük belátásgátló termékekkel, vagy növényeket futtathatunk rájuk anélkül, hogy károsodnának és ezzel még sokkal dekoratívabbak lehetnek.

Mi elsősorban az Eurofence termék minőségében bízunk, ezért webshopjainkban és üzleteinkben is ezt a márkát árusítjuk. Vásárlóink választhatnak sűrűbb rácsozatú és ritkább, keskenyebb huzallal rendelkező típus közül.

 

Kérdezzen bátran!
Szakértő kollégáink várják megkeresését, akár tervezésről, akár vásárlásról, akár egyszerűbb kérdésekről van szó.

Ügyfélszolgálat