TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Milyen hatással van a covid a kerítésiparra

2021.11.08

Azok, akik éppen építkeznek vagy felújítanak, gyakran találkozhattak azzal a jelenséggel, hogy a fa és fém anyagok ára jelentősen megemelkedett, vagy a forgalmazók hiánnyal küszködnek.

Sajnos ez nem csak az építőanyagokra, hanem a kerítésipari termékekre is igaz. 

Röviden összefoglaljuk, mi az oka és mit tudunk tenni ebben a helyzetben.

 

Általánosságban megemelkedtek a fém- faanyagok árai, így a kerítéseké is.

Ennek több oka is van, de legfőbb oka a pandémia.

  • 1, A pandémia miatt, illetve a rendkívüli előírások miatt, sok fatelepen és kohóban a termelés visszaesett, sok helyen időszakosan le is által a termeléssel. Ez természetesen azt eredményezte, hogy összességében kevesebbet termeltek az elmúlt egy évben, mint arra a vírus előtt számítani lehetett.
     
  • 2, Ezzel együtt a várakozásokkal ellentétben az emberek a home office alatt nem spórolást tartották szem előtt, hanem az otthoni környezetük megszépítését és felújítását. Nagyon sokan kezdtek otthoni barkácsolásba és kertészkedésbe is. Mindez a vásárlói kedv növekedését okozta, ami a kevesebb kitermeléssel együtt termékhiányt idézett elő.
     
  • 3, Ráadásul ezeknek az anyagoknak a többségét nem Magyarországon termelik ki, viszont a külföldi beszállítást akadályozta a különböző korlátozások, az országok közötti szigorúbb utazási szállítási lehetőségek is.
     
  • 4, A magyar kormány viszont az építőipar segítését otthonfelújítási támogatással próbálta segíteni, ami olyannyira bevált, hogy akik korábban nem akartak felújítani, azok is kedvet kaptak, ezzel növelve a keresletet és a hiányt.
     
  • 5, Nem segített a Szuezi-csatornába szorult Ever Given szállítóhajó esete sem, ami hosszú napokon keresztül eltorlaszolta az egyik legfontosabb útvonalat és okozott ezzel együtt óriási torlódást. Mivel pedig ezen az útvonalon érkeztek a kínai áruk jelentős része, így a Kínában gyártott kerítéselemek ára is megnőtt.

 

Tehát termékhiány és ár növekedés lett az eredmény. Mit tehetünk ebben a helyzetben?

Sajnos az anyagok ára, olyan mértékben megnövekedett, amit a forgalmazók már nem tudnak elnyelni. Sajnos az is sejthető, hogy nem éri meg a termékek árának csökkenésére várni.

Korábbi cikkünkben összefoglaltuk, hogyan juthatunk olcsóbban kerítéshez.

Ezt a cikket itt olvashatja: TIPPEK MIKÉNT JUSSON OLCSÓBBAN KERÍTÉSHEZ

 

Röviden összefoglalva az alábbiakra érdemes figyelni:

  • 1, Szezonális ajánlatok figyelés: Az ősz és a tél nem a kerítésvásárlás szezonja, ezért valószínűleg több forgalmazónál is fogunk találni kedvezményeket.
     
  • 2, Pályázatok: Figyeljük a pályázatokat, például még mindig tart az otthonfelújítási támogatás.
     
  • 3, Kérjünk árajánlatot: Ha visszatérő ügyfelek vagyunk, vagy nagyobb tételben vásárlunk, nem kizárt, hogy a forgalmazó megjutalmaz minket olyan kedvezményekkel, amik a webshopban, boltban vásárolva nem lennének elérhetők.
     
  • 4, Tavaszi áremelés megelőzése: Az elmúlt években tavaszi áremelkedés volt megfigyelhető, mivel tavasszal indul a szezon és a forgalmazók és gyártók ilyenkor gondolják át kiadásaikat és veszteségeiket. Vásároljunk még a hideg hónapokban és valószínűleg megússzuk az áremelkedést.
     
  • 5, Akciós oldalak, kiárusított termékek: Ne a legnépszerűbb és reklámozott termékeket figyeljük, hanem akár az utolsó darabos vagy sérült termékeket. A mi akciós oldalunkat, ahol csak kedvezményes áru terméket talál itt érheti el: www.keritesakcio.hu
     
  • + 1 Ne a legnagyobbaktól vásároljuk: Hatalmas termékpalettával és több üzlettel rendelkező áruházláncok áraiban nem csak a termékek beszerzési ára és az optimális nyereség kalkulálódik be, hanem az áruházak fenntartása, a reklámozás árai, a nagyobb csapat bérezése. Ha kis üzletben vásárlunk valószínűleg kedvezőbb árral találkozunk.

 

Értékesítő kollégáinktól az alábbi elérhetőségen tud árajánlatot kérni. ÁRAJÁNLATKÉRÉS