TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Miben különbözik a lakossági és az ipari kerítés?

2022.03.25

Ha a nyugalom és biztonsága az első, akkor mind az otthonának, mind a vállalkozásának kerítésre van szüksége. Ráadásul nem csak a biztonságérzését növeli, hanem ingatlana értékét is. Mindkét területen sok tényezőt figyelembe kell venni, ha kerítést választunk. Ezeket fogjuk most sorra venni, és azt mi lehet az eltérés, ha ezen két területre keressük a megfelelő terméket.

Igények

Ami a kerítést illeti, a lakossági és kereskedelmi ügyfeleknek nagyon eltérő igényeik vannak. A lakástulajdonosok gyakran fokozott biztonságot keresnek ingatlanuknak, miközben javítják otthonuk esztétikáját. A kereskedelmi ügyfelek gyakran kevésbé törődnek ingatlanaik vonzerejével, és elsősorban arra koncentrálnak, megakadályozzák az illetéktelen behatolókat.

Anyagok

Ami az anyagokat illeti, az ipari minőségű kerítések bizonyos tekintetben különböznek a lakossági kerítésektől. Az ipari kerítések nagyrész fémből készünek, mivel ezeknek a kerítéseknek a legnagyobb az ellenállóképessége és a legkisebb a gondozásigénye. Mivel sok esetben nagy területről is van szó, előny még a gyors telepítése. Fa kerítéseket inkább lakossági területen népszerűek, mivel nekik magasabb az esztétikájuk, ahogy belátásgátlásuk is, viszont több gondozást igényelnek. A tekercses kerítéseket mindkét területen gyakori választás, de a kereskedelemben használatos ipari típusokat nagyobb oszlopokkal szereltek és gyakori, hogy szögesdróttal látják el őket.

Méret

Lakossági kerítések csak ritkán lehet 2 méternél magasabb, de a leggyakoribb a 175-180 cm. Mivel ez a magasság már határozott telekhatárolást jelen. Biztonságos, és szükség szerint teljes belátásgátlás megvalósítható, ami fölött még egy felnőtt ember szem könnyen lát át. Vannak azonban olyan területek, ahol még az ennél alacsonyabb 100-160 cm is megállja a helyét. Ipari, kereskedelmi ingatlanoknál nem ritka a 2 méternél magas kerítés sem, amely a legmagasabb szintű biztonságot és védelmet nyújtja.

Telepítési idő

Mint fentebb említettük, az ipari kerítések gyakran magasak és nagy területet kerítenek körbe. Így egy ipari projekt telepítése természetesen több időt vesz igénybe, mint egy lakossági projektet. Mégis nagyon fontos ezen a területen is a gyorsaság, ezért általában panelkerítéseket választanak, melynek nagyon egyszerű a telepítése.

Ár

Az ipari minőségű kerítések általában drágábbak, mint a lakossági kerítések. A felhasznált anyagok fajtái és a méretek gyakran megdobják az árat. Azonban jóval hosszabb élettartammal rendelkezik, így kiváló választás azoknak a lakóház-tulajdonosoknak, akik nagyobb erőre és stabilitásra vágynak.


Akár lakossági kerítést keres otthonához, akár ipari kerítést üzleti célra, keresse bátran kollégánkat. Ügyfélszolgálat.