TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Melyiket válasszam? Garázs vagy kocsibeálló?

2020.11.16

Manapság az emberek többsége rendelkezik jogosítvánnyal és előbb vagy utóbb egy autó boldog tulajdonosának is vallhatják magukat. Igaz egy autó igazi szabadságot jelent, de hol parkoljam le szeretett járgányomat? Garázsban vagy kocsibeállóban? Mindkettő megoldásnak vannak előnyei és hátrányai is, ebben a cikkben ezekre fogok kitérni, hogy mindenki rájöhessen, melyik számára a kedvezőbb.

Anyagi vonatkozás szerint egyértelműen a fedett kocsibeállóval járunk jobban, hiszen egy alaposan megtervezett és jól kialakított garázs igencsak költséges. De azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy egy garázs sokkal tovább marad garázs, míg egy fedett kocsibeálló nagyjából 10 évig használható felújítás nélkül, de ezt a számot pár évvel ki lehet tolni, amennyiben lelkiismeretesen kezeljük és ápoljuk fából készült beállónkat.

Biztonság tekintetéből a garázs lehet jó választás, hiszen az nem csak fedett, de ezek mellett zárt is, így nehezebb megközelíteni autónkat az illetéktelen behatolóknak, gondolok itt egy rakoncátlan nyestre, macskára vagy a legrosszabb esetben egy betörőre.

Azt gondolnánk, hogy az időjárástól minden esetben jobban véd a garázs, azonban ez így nem igaz. Egy esős nap után vizes autónk, míg a szellős kocsibeállóban gyorsan megszárad, addig a garázsban ez egy lassabb folyamat, pocsolyák is képződnek, melyek további kellemetlenségeket okozhatnak, valamint rozsdásodáshoz is vezethet, ha szellőzőrendszerünk nem megfelelő. A kocsibeálló szellőzés szempontjából mindenképp jobb választás. Anyagi költségeink is jelentősen megnövekedhetnek, ha egy fedett garázsba megfelelő szellőző rendszert szeretnénk beépíteni.

Talán Önnel is előfordult már, hogy reggel kiment az autójához és azt vette észre, hogy egy óriási madárpiszok éktelenkedik rajta. Igen, ez egy nagyon bosszantó dolog tud lenni, főleg, ha késésben van az ember és egy fontos találkára igyekszik, ahol nagyon nem venné jól ki magát egy ilyen koszfolt. Arról nem is beszélve, hogy autónk fényezésében is kárt tehet a madárürülék. Szerencsére akár garázsunk van akár fedett kocsibeállónk mindkettő megóvja autónkat ezen kellemetlenségektől. Azonban fontos felmérnünk környezetünket, hiszen a por könnyebben éri kocsinkat egy nyitott beállóban, mint a garázsban, de persze nem minden esetben okoz ez akkora problémát, viszont földutak mellett és szeles vidéken érdemesebb garázsba parkolni autónkat, hiszen ott biztosan megőrzi tisztaságát.

A kocsibeálló mellett a szellőzésen kívül, könnyed megjelenését is fel tudjuk hozni. Ha a ház építésénél nem készült garázs, azt legtöbbször különálló épületként tudjuk megépíteni. Ekkor viszont nem csak a nagy munkára, és a kert felbolygatására kell gondolnunk, hanem a végeredmény okozta összképre. A garázs ugyanis több helyet foglal el a kertben, és jelentősen árnyékol. Tehát ha nem rendelkezünk nagy kerttel, ne áldozzuk fel az értékes területet arra, hogy garázsunk legyen. Ebben az esetben sokkal jobb választás a kocsibeálló, ami alatt minden oldalról átsétálhatunk, átlátjuk tőle a kertet és a közvetlen közelébe is ültethetünk virágokat.

Remélem segítettem eldönteni melyik megoldás ideális az Ön számára. További hasznos tippekért böngéssze weboldalunkat, és merüljön el kreatív ötleteinkben. Kellemes olvasgatást kívánok!

Bán Rebeka