TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Medence melegítés házilag

2020.07.31

Itt a nyár! Itt a jó idő! Itt a medenceszezon! Manapság sokan preferálják higiéniai okokból az otthoni medencéket nyáron, hiszen itt nem kell attól félnünk, hogy bármit elkapunk egy idegentől, arról nem is beszélve, hogy mennyivel szabadabban és önfeledtebben tudjuk élvezni a fürdőzést saját közegünkben, kertünkben.

De olykor sajnos a víz hőmérséklete nem elég meleg és sajnos a készen megvásárolható vízmelegítő termékek sokszor megterhelnék pénztárcánkat. De, mint mindenre, erre is van pár kreatív megoldás, melyek igen kedvezőnek ígérkeznek mind anyagilag, mind összeszerelés szempontjából.

A barkácsoláshoz szükségünk lesz KPE csőre, pet palackokra, egy kisebb teljesítményű szivattyúra melyet mechanikus kapcsoló óra kapcsolgat. A KPE csövek és a pet palackok mennyisége a medencénk méretétől függ. 12 köbméter vízzel töltött medencéhez 6 db 30-as 5 méter hosszú KPE cső szükséges, melyekre végig PET palackokat helyezünk, a palackok helyett használhatunk Folpack fóliát is. A KPE csöveket kerítésünkre kell felhelyezni, méghozzá olyan területre, ahol a legtöbb napfény éri.

 

/Amennyiben kerítést szeretne vásárolni, hiszen jelenlegi kerítése nem alkalmas az elkészítéshez, böngésszen bátran ajánlataink között. /

 

Ez a vízmelegítő lényegében úgy működik, hogy a felépített csőrendszeren keresztül forgatjuk a medence vizét a kisebb teljesítményű szivattyúnkkal, melyet, a, mint már említett mechanikus kapcsoló óra kapcsolgat. Fontos az idő beállítása, hiszen a vizet hagynunk kell felmelegedni a napon, tehát az ideális beállítás 30 perc kikapcsolva, majd 15 perc bekapcsolva. Ezzel a módszerrel akár 37 °C-os vizet is elérhetünk, ez persze a napsütés intenzitásától és időtartamától függ.

Amennyiben nem áll rendelkezésünkre olyan kerítés melyre fel tudnánk helyezni napkollektorunkat, akkor érdemes lehet elgondolkozni azon, hogy csak Folpack fóliát használni a jobb eredmény elérése végett. Ezt a szerkezetet olyan helyre és szögbe állítjuk, ahol a legtöbb napsugárzás éri. Ez a módszer lényegében ugyanúgy működik, mint az előző.

Amint elkészültünk vízmelegítőnkkel, pár órán belül már élvezhetjük is kellemesen meleg medencénket és büszkék lehetünk arra, hogy környezetbarát megoldást sikerült találnunk, hiszen a nap energiáját hasznosítottuk. Kellemes barkácsolást és fürdőzést kívánok!

Bán Rebeka