TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Legjobb kerítések sportpályákhoz

2022.10.14

Kevesen gondolják, hogy csapatjátékokhoz, úgy, mint a foci vagy a kosárlabda nem csak a megfelelő nagyságú és kialakítású pálya, és az eszközök kellenek, hanem a megfelelő kerítés is. A sportpályák kerítései, nem elsősorban az illetéktelen behatolások megakadályozása miatt fontosak, hanem a játék nyugalmának megőrzésére. Ez egy speciális igény, és ennek megfelelően kell kerítést válaszani.

 

Milyen egy jó sportpálykerítés?

A jó kerítés erős. Mivel rendszeresen pattan rajtuk a labda, amit sok esetben erőteljesen rúgnak vagy ütnek a játékosok, fontos, hogy a kerítés kitartson. Ehhez szükséges egy megfelelő huzalvastagság, valamint minőségi anyag, de az rögzítésre is figyelnünk kell. A hegesztés nem ajánlott, mivel a fém szerkezetét megbontjuk vele, így a védőréteget is, azaz esélyt adunk a rozsdásodásnak. A rozsdás rögzítés pedig nem fog sokáig tartani, így biztosan balesetveszélyes.

Fa táblákat, léceket nem ajánlunk, mert kevésbé ellenálló az ilyen nagy igénybevételnek. Korhadásra hajlamosak, ráadásul a rostok mentén repedhetnek, ha folyamatosan ütődés éri. Súlyuk sem ideális, mert viszonylag nehezek, így a megfelelő magasságban nehéz megépíteni.

A jó kerítés sportpályához emellett egységes felületű, sík kerítés, ami sem az eszközöknek, sem a nekieső játékosoknak nem okoz sérülést. Tehát nincsenek kiálló éles, hegyes részei.

Ezenkívül magas vagy magasítható. A magasítás nem is olyan egyszerű, mint gondoljuk. Minél magasabb a kerítés annál biztosabban kell állnia, mert nagyobb súly nehezedik a szerkezetre. Nem minden kerítés építhető több mint két méter magasságban.

 

Milyen termékeket ajánlunk?

Teniszpályákhoz gyakran használják a drótkerítéseket. Ez a típus számos szempontból ideális. Könnyen magasítható. Ha két tekercset rögzítünk egymás fölé, el is érjük a kívánt magasságot. Könnyen bővíthető tehát magasságban is, de egyszerűen bontható, ha esetleg plusz kaput akarunk beépíteni, vagy bármilyen okból módosítani kell rajta. Szerelhetünk rá például molinókat és belátáságátlókat, ha árnyékolás szükséges.

Konkrét ajánlatunk az Euro Fence kerítés. A hegesztett háló illesztései nem bomlanak, míg a fonott hálók esetében ez gyakori. Így peldául nem lazul meg, és nem engedi át a teniszlabdát a háló.

Eurofence kerítésünk megvásárolható ITT.

 

Krypton2D kerítés is jó választás. A fém rácsok vízszintes huzalai duplán futnak, így megfelelő tartás biztosítanak akkor is, ha sok száz labda csapódik hozzájuk. Huzalvastagsága megfelelően szélesek, vízszintes huzalai 6 mm, míg a függőleges huzalok 5 mm vastagságúak. Rácsosztása viszonylag szűk, 200x50 mm-es.

Mindezek az adatok megfelelőek ahhoz, hogy nyugodtan játszhassunk.

Krypton 2D táblák megvásárolhatók ITT.

 

A már meglévő kerítést sem kell kidobni

Ha egy már körbekerített területen szeretnénk sportpályát kialakítani, nem feltétlenül kell lecserélni a kerítést. A legfontosabb, hogy elég magas legyen. Az alacsony kerítés nem fogja betölteni a funkcióját, mivel valószínűleg sűrűn repülnek majd ki a labdák, amiért folyamatosan érte kell menni, és azt se felejtsük el, hogy be is repülhetnek, ha több pálya van egymás mellett, de a magasság a berohanó és játszani akaró háziállatok és a nézelődők biztonsága miatt is fontos.

Meglévő kerítésből természetesen kerítésmagasítással tudunk magasabbat varázsolni.

Ha zártszelvény oszlopai vannak, ajánljuk oszloptoldónkat. Az oszloptoldót a zártszelvénybe helyezve és önmetsző csavarral rögzítve újabb zártszelvény részt tudunk behelyezni, amire bilinccsel vagy kengyellel újabb fém rácsot tudunk szerelni.

Oszloptoldónkat ITT találja.

 

Kérdése van, keresse fel értékesítő munkatársunkat hasznos tanácsokért.

Ügyfélszolgálat.