TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Krypton 2D táblás kerítés 7 előnye

2022.06.17

Egyre több közintézmény, magánház, cég, iroda terület választ magának gondozásmentes, sokrétűen variálható, egyszerűen telepíthető Krypton 2D tábláskerítést és hozzá Krypton Garten 2D kapukat. Hogy miért jó választás ez a kerítéstípus, azt a Gyöngyike Óvoda kerítése által szeretnénk 7 pontban bemutatni.

 

1) Biztonságot adó kerítés – betörés védelem

Kerítést azért építünk, hogy védjük értékeinket, szeretteinket és jelezzük a magánterület határát és ezzel távol tartsuk az illetéktelen behatolókat. A Krypton 2D táblás kerítés megadja ezt a biztonságérzetet, formájában azonban nem feltűnő, illetve nem börtönrácsszerű. Szellősebb rácsosztással rendelkezik, mint az extra biztonságú kerítéstípusok, amiket speciális területeken használnak, úgy, mint pénzintézetek vagy börtönök.

A táblás 2D rács esetében a terület védelmét a drótvastagság, a dupla vízszintes huzalok adják, ezenkívül a kerítésrendszer speciális szerszám nélkül nem megbontható, a tábla nem meghajlítható, földtől nem felhúzható. Magasabb (szem magasság fölötti) kerítéstábláknál a drótok túlnyúlnak, így azok egy átmászás elleni tüskesort adnak.

A Gyöngyike Óvodánál helyszínen öntött fedköves 30 cm magas lábazatra, illetve oldalt a kerítéshez rendelhető szintén 30cm-es előgyártott lábazatra, 7 cm lábréssel, 143 cm-es Krypton 2D táblával értük el a biztonságos 180 cm-es engedélyezett magasságot.

 

2) Illeszkedés a környezethez, stílushoz – szín, forma, jelleg

A kerítés színét, formáját általában az épület jellege, illetve az ügyfél ízlése határozza meg. A Gyöngyike Óvoda épületei fehér és pasztellsárga színűek. Ehhez egy visszafogott, és elegáns RAL 7016 antracit színű kerítésrendszert választottak. A kerítéstábláknak és oszlopoknak, szárnyas kapuknak és tehergépjármű forgalomhoz úszókapunak is ezt a színt választották.

A 2D kerítés elsősorban funkcionális, egyszerű vonalaival azonban jól illeszkedik a szintén visszafogott színű és formájú felújított épülethez.

A kerítésrendszerben természetesen szükség volt egyszárnyú személykapura, és duplaszárnyú személykapura, ahol akár több gyermek és szülő együttes be- és kiengedése is lehetséges, azonban ezenkívül a személyzeti autósfogalomnak úszókapura is szüksége volt, melynek nyitása kis területen is megoldható. Ezeket az elemeket szintén antracit színben 2D, illetve 3D kivitelben vásárolták meg tőlünk.

 

3) Hozzá alakítható az egyéni igényekhez – variálhatóság

A legtöbb esetben a kerítés variálhatósága fontos, mivel már meglévő elemekhez építik hozzá, például meglévő betonalapra telepítik. A régi lábazatra speciális dübelezhető talpasoszlopok telepíthetők. Hosszabb betonozható zártszelvény oszlopokhoz pontalapokra helyezett előregyártott lábazat javasolt. Sőt a Krypton 2D tábla már meglevő oszlopokra akár végtelenített szerelési rendszerben szerelhető.

A variálhatóság jegyében a kerítés táblákat csatlakoztatni lehet falrögzítővel például betonoszlophoz, másik szomszéd kerítéshez lefogó csatlakozóval, kapu oszlopokhoz különböző lefogókkal.

A kerítésre kiegészítők rögzíthetők, mint virágtartó, postaláda, csengő stb.

 

4) A kerítésrendszer könnyen elérhető és szerelhető

A Krypton 2D táblás kerítésrendszer sok épülethez illeszthető és könnyen szerelhető ezért népszerű vásárlóink körében. A kerítés elemek több magasságban (83cm, 103cm, 123 cm, 143cm, 163cm, 183 cm, 203cm) és három -féle színben, mint RAL7016 antracit, RAL 6005 zöld és tüzihorganyzott raktárról azonnali elvihető. A rendszerhez legjobban passzoló Garten kapuk (egyszárnyú, kétszárnyú és úszókapu kivitelben) is raktáron vannak. A telepítéshez szükséges több fajta oszlop és lábazat is elérhető, így döntés esetén a kerítés anyag rendelkezésre áll és csupán csak az építő csapat gyorsaságán múlik a kivitelezés

A kerítés rendszer lefogó kengyelekkel, dübelezhető oszlopokkal könnyen szerelhető. Elkészült kerítéseink harmadát barkácsoló képességű lelkes amatőrök építik. Igaz, hogy így a munka lassabban halad, mint a gyakorlott profiknál, de szinte elronthatatlan az installálás.

Mivel az Óvodánál a határidő is fontos volt így az építő iparban járatos, de nem kimondottan kerítés építő szakember gárda végzett kiváló munkát.

5) A kerítésrendszer hosszú életű és gondozás mentes.

A legtöbb beruházásnál fontos, hogy a kerítés gondozásmentes legyen, azaz ne kelljen rendszeresen újrafesteni. A kiváló minőségű horganyzott acél drótok és a felület UV stabil poliészter szinter bevonata tartósan rozsda- és gondozásmentes felületet biztosít.

Ha nem éri balesetből származó külső erőhatás, akár évtizedekig is gondozásmentes a kerítés, bírja a téli hideget, a napsugárzás, a nyári hőség, a viharos szél hatásait. Ha porosodik, akkor egyszerű lemosással a kerítés szinte új állapotba hozható.

 

6) Bomba árú és értékarányos legyen a kerítés

Az építkezések legnehezebb része a finanszírozás. Sokan szeretnének a design katalógusokban szereplő legmodernebb változatokból kerítést maguknak, de sajnos a legtöbb esetben nem fér bele a költségkeretbe.

A Gyöngyike Óvodánál is a pályázati pénzek és költségvetési előírások szigorú betartása volt a cél. A beruházó azért is választotta ezt a típust, mert a szűkös anyagi források ellenére minőségi kerítésrendszert kapott táblákkal, kiegészítőkkel és kapukkal együtt.

 

7) Lehetőség legyen a kerítés utólagos módosítására, zárttá tételére

A Krypton 2D táblás kerítésnél lehetőség van a teljes belátásgátlás megvalósítására. Így az óvodánál is igény, hogy szükség esetén a zavaró szomszédoktól a kerítés teljesen zárttá, átláthatatlanná alakítható legyen. Ehhez a legjobban az időjárásálló kerítésbe fűzhető Ecoflex csíkjainkat javasoljuk. A Krypton 2D táblás kerítés ügyfeleink fele egy-két év múlva visszatér, eddigre az anyagiak már engedik, hogy az építkezés megterhelése után a szükséges helyekre belátásgátló csíkokat füzzenek be és ezzel valósítsák meg szükséges privát területet.

A belátásgátlás mind a kapukhoz, mind a kerítéshez alkalmazható.