TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Kerítéssel a vadállatok ellen

2023.04.11

A kertéjbe tévedő állatok önnél is lelegelik a friss hajtásokat, zöldségeket és gyümölcsöket? Ez valószínűleg azt jelenti, hogy ön a természethez közel laki, ami egyfelől nagyon nyugtató és kellemes, de ki örülne annak, ha a kertjébe ölt munka mind haszontalan, mert a kéretlen látogatók nem tartják azt tiszteletben.

Mit tehetünk, hogy több maradjunk nekünk?

 

Nem fog meglepődni azon, hogy a mi megoldási javaslatunk a kerítés.

Így ugyanis nem fog sérüléseket okozni az állatoknak, de megvédi a kertjét is azáltal, hogy nem tudnak bejutni oda.

 

Mielőtt nekikezdene a kerítés építésének:

 

Végezzen nyomozói munkát : Nagyon hasznos tudnia azt, hogy pontosan milyen állatok ellen védekezik. Ez fogja meghatározni, hogy milyen kerítést kell választania, ha jelentős eredményt akar elérni.

 

Például milyen magas az az állat, mert ehhez kell igazítani a kerítés magasságát is.

Ha mókusok rongálnak a kertben, valószínűleg haygmákat ástak ki, ha viszont szarvasok, lábnyomukról ismerheti fel őket. Az őzek és szarvasok a légyszárú növényeket rágják le vagy a fakérgeket húzzák le. A nyulak viszont éles vágásokat hagynak a fogukkal a növényeken, és hát gyakran ürüléket is.

 

Hogyan telepítsünk:

A kisebb testű állatok hajlamosak gödröket ásni, így ha be akarnak jutni a kertbe lehet, hogy a kerítés alatt próbálkoznak majd. Ezt úgy tudjuk kivédeni, ha a kerítést „beleássuk a földbe, vagy használjunk betonlábazatot.

A nagyobb testű állatok ellen, mint például a szarvasok és őzek, magasabb kerítéssel védekezhetünk, ami kb. 180 cm legyen. Ekkora magasságban általában már nem ugranak fel.

A vadhálókat a gyártók igyekeznek úgy kialakítani, hogy a legtöbb állat ellen megóvják az adott területet. Vaddisznók esetében sokszor még ez sem elég, mert ők az orrukkal szét tudják túrni a huzalokat. Ezért számukra speciális hálót vagy betonhálót szokás állítani.

 

Hagyjon néhányat nekik :

 A kerítés felszerelése után az is segíthet, ha a kerítésen kívül hozzáférhető területeken vannak az állatok számára finom falatok. Ültessen pár cserjék a kerítésen kívülre is. Miért vesződne egy állat a kerítéssel, ha könnyeben is hozzáférhet a zsákmányhoz.

 

„Ez a természet rendje” :

Még ha nagy segítség is a kerítés, nem 100%-os megoldás. Ott vannak például a madarak és a nagyon kitartó ostrom. Ha el is veszít néhány növényt, próbáljon meg lelkesedni az állatokért is. Kevés szerencsés embernek adatik meg, hogy a természet ilyen közvetlen közelében élhessen. Higgye el sokan irigykednek önre, ezért próbálja megtalálni a szépet is a bosszús reggelekben.

 

A mi ajánlatunk az Argitex vadháló:

Vásárolja meg ITT 

 

A vadhálóról részletesebben itt olvashat: VADHÁLÓ ELŐNYEI