TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Kerítéslábazatok- beton, gabion stb

2022.04.22

A kerítés lábazatok funkciója sokrétű. Egyrészről rendezett megjelenést ad a kerítésünknek, vagyis van egy esztétikai szempont, ami alapján kiválaszthatjuk a megfelelő lábazatot.

Emellett megakadályozza a kellemetlenkedő gazok növekedését a kerítés alatt, ahol a legnehezebb őket levágni. Valamint szél által behordható szemétnek is útját állja, azaz nem kerül be a kerítésünk alatt a kit eldobott hulladék, vagy a fákról lehulló levelek és egyéb eltakarítandó elemek.

Negyedik nem elhanyagolható szempont a biztonság. Biztonság a háziállatainknak, akik nem tudnak lyukat ásni a kerítés alá, amin kibújhatnak, illetve befelé sem tudnak bejutni illetéktelen állatok. így védhetjük a kertünket, növényeinket és háziállatainkat is.

Ráadásul a kerítéslábazat támfalként is remekül funkcionál azokon a területeken, ahol a telek szintje magasabban vagy alacsonyabban van a szomszédos területeknél.

Milyen kerítéslábazat közül választhatunk?

Kerítéslábazat szinte bármiből építhető, csak a képzelőerőn múlik miből és hogyan építjük meg. Most azonban a három leggyakoribb kerítéslábazatot fogjuk sorra venni.

Beton lábazat:

Az előregyártott beton lábazati elemek előnye a gyors telepíthetőség. A megfelelő kiegészítő elemek kiválasztása után tökéletesen illeszthető komplett kerítésrendszerekbe. Nem kell bajlódnunk a betonozással.

Tőlünk két fajta betonelem is vásárolható. Hogy melyik miylen rendszerekkel kompatibilis arról itt olvashat többet.

HOGY IS VAN EZ?- LÁBAZATI ELEMEK ÉS A KOMPATIBILIS RENDSZEREIK

Épített lábazat

Nagyon gyakori a téglafal lábazat is. Ennek előnye, hogy saját igényeiknek megfelelően építhetjük fel. Viszont ez a hátránya is, mivel sokat kell mérnünk, esetleg a szabvány kerítéselemekből vágni, hozzáilleszteni, hogy az általunk épített alappal jól illeszkedjenek.
Sokkal hosszabb a telepítési idő is, és az elbontása is nehéz, ha új kerítést szeretnénk, vagy elrontottunk valamit az építésekor.

Gabion lábazat

A gabion lábazatnak két fajtája van. Persze ha a rácsosztás, vagy a töltőanyagot vesszük, akkor számtalan. De alapvetően két módon is kialakíthatunk gabion alapot. Vagy magunk építjük a nulláról, vagy gabionnal felújíthatunk már meglévő betonlábazatot is. Az első esetben kicsit több a telepítési idő és a költség is, mint például a kész betonlábaknál, viszont teljesen egyedit tudunk alkotni.

A második esetben viszont kevés töltőkövet kell megmozgatni, ráadásul nem kell elbontanunk a régi alapot, hanem egy teljesen újat varázsolhatunk belőle.

Nézze meg hogyan újított meg gabion segítségével a Magnum Kft egy régi kerítést.
ITT

Ha telepítéshez kivitelezőket keres kattintson IDE, ahol az áltaunk ajánlott szakemberek listáját találja.

 keres kattintson IDE, ahol az áltaunk ajánlott szakemberek listáját találja.