TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok
DIY

Kerítések ünnepi díszben

2020.12.08

Rohamosan közelednek az ünnepek, de sajnos a jelenlegi helyzet miatt sokan érezhetik úgy, hogy még nem kapta el őket az az igazi ünnepi hangulat. Igaz, mostanában kevésbé élhetjük meg az örült, rohanós karácsonyi ajándék vásárlásokat, miközben a plázákban valamilyen karácsonyi nóta szól és mézeskalács illattal árasztják el a levegőt. Sajnos a mámoros forralt borozásokra sincs lehetőségünk a karácsonyi vásárokban, de idén egy másik megközelítéssel mutathatjuk ki ünnepi hangulatunkat!

Öltöztessük otthonunkat ünnepi díszbe, azonban nem elég, ha ezt csak a belső terekre összpontosítva tesszük, hiszen gondoljanak csak bele, milyen jó érzéssel tölti el az embert, mikor végigsétál egy olyan utcán, ahol a lakók 80%-a gondoskodott a kinti díszítésről is. Az a sok színes égő és dísz meg tudja melengetni a szívet.

Kerítésünk az első, amit egy arra járó meglát, tehát annak díszítése is igen fontos, valamint nem egy bonyolult feladat, hiszen egy égősorral, fenyőágakkal vagy díszekkel, kartonból kivágott karácsonyi figurákkal, motívumokkal könnyedén ünnepi hangulatot lehet teremteni.

Hogy a karácsonyi hangulathoz mi is hozzájáruljunk, hoztunk pár képes inspirációt.

 

Klasszikus kombináció a fehér léckerítésen és a zöld koszorú piros szalaggal. Ha nem akarunk vagy nem tudunk zöld fenyőágakat vágni, zöld girlandot biztosan minden nagyobb áruházban tudunk vásárolni. Ebből formázzunk kör formát, vagy fenyőformát, amit aztán bátran kössük össze túlméretezett szalagokkal, mivel a kerítés sokkal nagyobb felület mint amit eddig díszítettünk, a díszekből is a sokkal nagyobb áll neki jól.

 

Ha természetes anyagokat kedveljük jobban, mint a műanyag girlandokat, fonhatunk különböző termésekből koszorút, vagy láncot. Ezek általában kisebb kerítéseken állnak jól, mivel ahhoz, hogy igazán dús végeredményt kapjunk nagyon sok tobozt, csipkebogyót, fenyőágat kell felhasználni. Azoknak célszerű ezt a lehetőséget választani, akik sokat járnak a természetbe, esetleg erdő mellett laknak. Előnye, hogy környezetbarát, akár később komposztálhatjuk is.

 

Díszíthetjük korlátainkat is. Mivel ezek kisebb felületek, agyon jól állnak nekik a karácsonyi díszek. Bátran használjuk a fánkat díszítő elemekkel megegyező tárgyakat.

Legyünk kreatívak és hozzuk el együtt a karácsonyi hangulatot Magyarországra! Díszítse fel Ön is kerítését, vagy korlátját. Ha így tesz, bátran taggelje be a Kert-Város facebook oldalát! (https://www.facebook.com/kertivaros).

Legyen Ön is részese egy kezdeményezésnek, mely miatt a szürke hétköznapokat a színes fények és a jókedv váltja fel!

Szerző: Bán Rebeka