TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Kerítés etikett

2021.07.02

Kerítés telepítése az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb módszer arra, hogy növeljük kertünkben a komfortérzetünket. A tartós, fából készült kerítésektől kezdve, egészen az elegáns, egyedi tervezésű kovácsoltvas alkotásig, a professzionális kerítés felszerelésének esztétikai és biztonsági előnyei elvitathatatlanok. Talán ennyi is elég, hogy bebizonyítsuk miért jó ötlet kerítést telepíteni, viszont az is hozzátartozik, hogy a kerítés telepítése egyben a szomszédunk életének gyors és hatékony megzavarását is jelentheti, ezzel együtt a jóviszony felrúgását is. Ha ezt el szeretné kerülni, olvasson tovább.

Ellenőrizze kétszer a telekhatárt

Bár a legtöbb ember azt gondolja, hogy pontosan tudja, hol kezdődik és hol ér véget az telekhatár, azért nem árt többször ellenőrizni, illetve földmérővel kiméretni mielőtt belefogunk a kerítés felállításába. Előfordul még akkor is, ha már évek óta lakunk ugyanott, hogy egyszerűen elmosódnak ezek a határok. Ennek elsősorban az az oka, hogy a házak nem pontosan a telekhatárra épülnek, viszont megtakarítás céljából logikusnak tűnik a kerítést a házfal folytatásaként megépíteni. A legtöbbször ezt a hagyományt is követjük. Érdemes ebben az ügyben egyeztetni a szomszédokkal.

Figyelmeztesse a szomszédjait

Bár a kerítésnek minden esetben a saját telkünkön kell állnia, a telepítés előtt akkor is figyelmes lépés értesíteni a szomszédot, ha semmilyen segítséget nem várunk, vagy várhatóan nem fogunk neki gondot okozni. A kerítés telepítése még a legegyszerűbb esetekben is járhat némi zajjal, porral, illetve mozgással, a telepítők átmozoghatnak a telekhatáron. Legyünk jó szomszédok és szóljunk előre.

A kerítés megfelelő karbantartása

A kerítés karbantartása nem csak az udvarunk szépsége miatt fontos, de a balesetmegelőzésben is, és ráadásul a szomszédjait is boldoggá teheti vele. Attól függően, hogy milyen típusú kerítésbe fektet, a karbantartás rendszeres feladatokat fog adni önnek. A szükséges takarítás, a károk megelőzése és a sérülések gyors javítása segíti a jó szomszédi viszony megtartását. Hiszen nincs is annál rosszabb ebben a helyzetben, ha egy balesetveszélyes, rossz minőségű, csúnya kerítéssel kell együtt élnünk, amit ráadásul nem is javíthatunk meg, mert nem a miénk.

Győződjön meg róla, hogy a kerítés professzionálisan lett telepítve

A kerítés trendek eltolódnak a könnyen telepíthető típusok felé, amit szakértelem nélkül ön is bátran telepíthet. Szakértő telepítők alkalmazás azonban azért is előnyös, mert ők várhatóan sokkal gyorsabban kevesebb kellemetlenséget okozva dolgoznak. Ráadásul biztosak lehetünk benne, hogy a kerítés még hosszú ideig nem igényel javítást, illetve nem fog esetleg megdőlni. Nyilvánvaló, hogy ez nem csak számunkra fontos, hanem a szomszédjainknak is. 

Ha szakértő telepítőt keres, az általunk ajánlott vállalkozók listáját ITT találja.

Olvassa el korábbi cikkünet is ITT, melyben 10 pontot vettünk sorra, amit érdemes figyelmbe venni telepítés előtt.