TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Jó nekem az osztott sínes kerítés?

2023.02.16

Osztott kerítéssel elsősorban vidéken és gyakran nyaralók mellett találkozhatunk. Osztott kerítésen vízszintesen, hézagokkal szerelt léckerítést értjük. Ezek a kerítések nagyon bájosak és sok kerthez nagyon szépen illenek egyrészt hangulatban, másrészt láttatják a kertet az arra járóknak. Kiváló természetes megoldás azok számára, akik valami egyszerűre és hatékonyra vágynak. Sok ember ezért kedveli őket, azonban nem valók bárhová. Ezzel a cikkel szeretnénk segítségére lenni azoknak, aki ezen a kerítéstípuson gondolkodnak, mikor és miért válasszák vagy ne válasszák.

Háziállatok

Talán önnek eszébe se jutott az osztott kerítés, mert háziállata van. Egy kisebb kutya vagy egy macska, aki átfér a lécek között, hogy is lehetne biztonságban. Arról nem is beszélve, hogy az utcán haladva ön is biztosan sokszor találkozik a kerítésen kikandikáló kutyafejekkel, akkik nem csak ugatnak, sokszor harapnak is. Erre azonban sokkal egyszerűbb a megoldás mint gondolná. Szereljünk tekercses hálót a kerítésünkre, így már nem fognak kiférni a réseken. Ehhez mi az Eurofence termékeinket ajánljuk, vagy a Casanet hálóinkat.

Ezeket a hálókat zöld és horganyhott kivitelben vásárolhataja meg tőlünk.

Ezzel a praktikus megoldással bent tarthatja házi kedvenceit, de egy ugrálós, mászós természetű házikedvencnek ez nem biztos hogy elegendő. Azon állatok mellé, akiket könnyen megzavarnak az utca történései, válasszunk inkább zárt kerítés. Nem csak a járókelők miatt, hanem a kedvencünk nyugalma miatt is.

Stílus

A kérdés nagyon egyszerű: Illik az otthonához az osztott kerítés? A legtöbb esetben tényleg vidéki otthonok mellett mutat jól. Hiába szeretne egy alacsonyabb, átlátható kerítést, ha háza modernebb, nagyobb. Sőt illik-e az utcaképbe? Sokan nem azért választanak kerítést, hogy a szomszédnak tetszen, de ha az utcában mindenki hasonló magasságú, stílusú, zártságú kerítést választ, annak meg lehet az oka. Jobb ennek is utána járni. Ha pedig a szomszédok kerítései nehezen átláthatók, lehet, hogy minden szem az ön udvarára fog szegeződni.

Szomszédok

Ha már szomszédok, gondolja át azt is, milyen életet élnek az ön mellett lakók. Hangosak, építkeznek, vagy nekik van esetleg háziállatuk? Van olyan eset, hogy nem magunk miatt kell megfontolni a zártabb kerítést. Lehet, hogy az utca ahol élünk forgalmas, és a nagyobb zajt szeretnénk szűrni, illetve magánéletünket megóvni a kíváncsiskodóktól. Lehet, hogy önnek elegendő az osztott kerítés, de minden reggel arra kelne, hogy a szomszéd kutyája feltúrta a kertet.

Biztonság

Ne felejtsük el, hogy mi a kerítés elsődleges funkciója. Kijelöli a területünket és meg is védi azt. Vannak sajnos olyan területek, ahol kiemelt figyelmet kell fordítani a biztonságra. Ebben pedig a kerítés elsődleges fontosságú. Ha azonban nem aggódunk emiatt, telepítsünk nyugodtan ilyen kerítést. Otthonunkat egyéb biztonságtechnikával is felszerelhetjük, hogy megnyugtassuk és biztonságban tudhassuk magunkat.

Ne felejtsük el azonban, hogy az osztott kerítést nagyon sok jó tulajdonsággal is rendelkezik. Egyedi megoldásoknak nagyobb teret enged, változatos szín, forma, anyag variációk léteznek, egyszerűen építhető hagyományos forma.

Ha ön ilyen kerítést szeretne, nálunk három anyag közül is választhat. Ha fát szeretne, válassza Kombi deszkát. Gondozást nem igénylő anyag a WPC, melyből classic és rombusz deszkát is rendelhet tőlünk. Fa mintás, és egyszínű erős kivitel az alumínium lécek.

És ha szeretné a formát kicsit megbolondítani, szereljen reluxaszerű kerítést a műanyag konzoljaink segítségével.

Bármilyen kérdésével forduljon szakértő kollégáinkhoz.

Ügyfélszolgálat.